Μετάβαση στο περιεχόμενο

cald8eras

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by cald8eras

  1. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα τα φώτα σας σε κάτι που αφορά τα φορολογικά σε μια άδεια οικοδομής νέας κατοικίας, γιατί παρόλο που συμπληρώνω 10 χρόνια μηχανικός, πρώτη φορά βγάζω μια οικοδομική άδεια - γιατί ασχολήθηκα με οδοποιία - και αυτή η άδεια είναι για το σπίτι μου. Λοιπόν αφού ετοίμασα όλες τις μελέτες - πλην Η-Μ - κατέθεσα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΤΕΕ για να πάρω την απαλλαγή μου. Μέσω ηλεκτρονικής υποβολής έβγαλα το ποσό για μελέτη και επίβλεψη των εργασιών - πλήν Η-Μ - και με το έγγραφο αυτό και οτι άλλο ζητούσε το ΤΕΕ - μαζί με μηδενικό ΦΕΜ λόγω ιδιοκατοίκησης - πήρα την απαλλαγή. ΤΣΜΕΔΕ καΙ ΕΜΠ δεν πλήρωσα.. Έχω τα εξής ερωτήματα 1. Πρέπει να πληρώσω κάπως ΤΣΜΔΕ και ΕΜΠ ή είμαι ΟΚ? 2. Λόγω παραδοσιακού οικισμού μου ζητήθηκε η υπογραφή αρχιτέκτονα στην αρχιτεκτονική μελέτη. ΟΚ βρήκα εναν φίλο μου και θα τα υπογράψει. Στην αμοιβή τι γίνεται?Μπορώ να βάλω π.χ 50€ ?..και μέτα τι ακριβώς πληρώνω και πώς? Το γεγονός οτι έχω πάρει απαλλαγή εγω για αυτή τη μελέτη δημιουργεί κάποιο θέμα? 3. ίδια ενημέρωση θα ήθελα και για τα Η-Μ τα οποία πάλι φίλος θα τα κάνει αλλά πρέπει να μπεί στις αμοιβές. Τι ελάχιστη αμοιβή μπορώ να βάλω και πώς πληρώνω τις κρατήσεις?(ΤΕΕ,ΤΣΜΕΔΕ,ΕΜΠ) Θα χρειαστεί να καταθέσω κάτι στους λογαριασμούς των συναδέλφων μου?Πως αποδεικνύεται οτι έχει πληρωθεί ο κάθε συνάδελφος και οι φόροι του? Ξέχασα να σας πω οτι για να πάρω την απαλλαγή πλήρωσα κανονικά ολόκληρο το ποσό του ΤΕΕ που αναλογούσε στην νόμιμη αμοιβή μου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...περιμένω ενημέρωση....
  2. Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι που πιστεύω πως κατά καποιο τρόπο ανήκει στην εδώ κατηγορια: Προσπαθώ να συντάξω την Διακήρυξη μιας προκήρυξης για μελέτη αναστήλωσης ενός μνημείου (είμαι σε τεχνική υπηρεσία) και ψάχνω να βρώ τις προεκτιμώμενες αμοιβές σε κάποιες κατηγορίες μελετών. Στις αρχιτεκτονικές και στατικές μελέτες δεν ορίζονται οι συντελεστές ΣΒν,Σστ,ΤΑο για έργα αναστήλωσης και στερέωσης μνημείων και δεν μπορώ να τους βρώ κάπου. Η προκαταρκτική μελέτη που υπάρχει δεν εμπλέκεται καθόλου με ποσότητες και ποσά..και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος για το πώς μπορώ να βρώ αυτούς τους συντελεστές?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.