Μετάβαση στο περιεχόμενο

IKarnezis

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

IKarnezis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όπως και να το κάνουμε, είναι γελοίο να βλέπεις ένα σπίτι, παραδίπλα μια βιοτεχνία, κολλητά ένα σχολείο, μετά ένα σπίτι με πισίνα και μπάρμπεκιου, δίπλα πέντε σιλό και μετά μια λίμνη με πάπιες...
  2. Με λίγα λόγια συνάδελφοι, εξώστης που μεγαλώνει στην πρόσοψη του κτιρίου πηγαίνει με αναλυτικό, αλλά πρέπει και να "ελεγχθουν" τα τετραγωνίδια 5,8,9 σύμφωνα με την απάντηση Γ9. Άρα, τις περισσότερες φορές έχουν ήδη εξαντληθεί τα τ.μ. για Η/Χ και Εξώστες οπότε έχουμε υπέρβαση δόμησης. Η οποία όμως πάλι με τη σειρά της συνήθως θα είναι <50%, (ας πούμε σε πολυκατοικίες) επομένως λαμβάνουμε συνήθως 1,0 για το πεδίο 5. Το πεδίο 8 δεν το πολυκαταλαβαίνω, δεν ξέρω και πολύ ΓΟΚ να λέμε την αλήθεια, οπότε φαντάζομαι πως και το πεδίο 9 έχει το νόημα του άρθρου 11 παρ.3 και παρ.8 ας πούμε. Δηλαδή να κοιτάς να μη βγαίνεις παραπάνω από όσο πρέπει από την οικοδομική γραμμή. Επίσης, αν έχεις εξώστη που "κλείνει", πηγαίνεις με υπέρβαση δόμησης, κάλυψης κλπ κλπ ("αλλαγή χρήσης" δεν βάζεις, σωστά?) Σωστά μέχρι εδώ? Το δικό μου ερώτημα είναι το εξής: Σε περίπτωση που ένας εξώστης ΚΑΙ μεγαλώνει ΚΑΙ "κλείνει" πως πρέπει να αντιμετωπιστεί? Θα μπεί πάλι στο παιχνίδι ο αναλυτικος? Θα πάει σαν υπέρβαση δόμησης, κάλυψης κλπ? Ο εξώστης που υπήρχε στην Ο.Α. θα πάει με υπέρβαση δόμησης κλπ λογικα? Το υπόλοιπο τμήμα? Αισθάνομαι ότι σας εξαπάτησα με το "με λίγα λόγια" που έγραψα στην αρχή...
  3. δεν έχει κάποιο χαρακτηρισμό, πχ φωταγωγός - αν εννοείς αυτό. ένας μη-μηχανικός θα έλεγε ότι είναι "ένας ακάλυπτος χώρος" στο διάγραμμα κάλυψης δεν "εμφανίζεται" γενικά πουθενά, εκτός από την κάλυψη, στην οποία φαίνεται ότι μετράει επειδή έχει πλάτος<2,5μ. άρα δε μετράει και στον όγκο του κτιρίου? άρα μήπως τακτοποιείται? ή παίζει ρόλο ότι ο "όγκος" για τον Ν.3843/10 είναι κάτι το διαφορετικό?
  4. καλημέρα σε όλους, θα ήθελα την άποψη σας στο παρακάτω θέμα: στην κάτοψη ενός διαμερίσματος, υπάρχει μια "εσοχή" η οποία έχει πλάτος 2,2μ<2,5μ ενώ το βάθος της είναι 3,4μ. Η εσοχή αυτή μετράει στην κάλυψη. Όπως φαντάζεστε, τμήμα αυτής της εσοχής έχει "κλείσει" και έχει μετατραπέι σε χώρο κύριας χρήσης... Αυτό πιστεύετε ότι μπορεί να "ρυθμιστεί"? μέσα στον όγκο του κτιρίου δε θεωρείται? Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.