Μετάβαση στο περιεχόμενο

ypoxondrios

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

ypoxondrios's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας γιατί έχω πελαγώσει . Πλήρωσα το παράβολο για υπαγωγή στο νόμο ( εντός παραδοσιακού οικισμού /με διαδικασία με επιτροπής ) και ενώ περιμένω να εμφανιστεί και το υπόλοιπο πρόστιμο και να προχωρήσει η μεταβίβαση δεν γίνεται τίποτα ( εμφανίζει μνμ << δεν ειναι δυνατή η υπαγωγή δήλωσης σε παραδοσιακό οικισμό ) . Ειχα την εντύπωση διαβάζοντας το νόμο ότι με την εξόφληση του 30% του προστίμου μπορω να προχωρήσω στην έκδοση βεβαίωσης και την διαδικασία της επιτροπής του άρθρου 12 την αναλαμβάνει ο νεος ιδιοκτήτης με ειδική μνεία στο συμβόλαιο ( μήπως έκανα πατάτα γιατί επέλεξα εφ' άπαξ καταβολή του προστίμου με έκπτωση 20% και όχι 30% επι τον συνολικών δόσεων . Ανχος πολυ γιατί στον τόπο που εργάζομαι ακόμα να γίνει η αντίστοιχη επιτροπή του Ν4014/2011 . Σας παρακαλω αν κάποιος συνάδελφος εχει σχετική εμπειρία στο θεμα ας με διαφωτίσει . Ευχαριστω προκαταβολικά . Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  2. Word ..... Το πήραν κάτι φιλαράκια μου και ειναι δυναμιτης το μηχάνημα ! Απλά νόμιζα οτι ηταν made in Italy τα stonex !
  3. Τίποτα απολύτως ! Να του το στείλω να κάνει ενα chek . Απλά λίγο δύσκολο για την ώρα απο εκεί που μένω και εργάζομαι ( κακά τα ψέματα , τα σκέφτομαι τα 220 € που ειναι τα μεταφορικά , ειναι δύσκολες οι εποχές ) . Λέω να περιμένω το annual service του για να το στείλω , αλλα και πάλι καινούριο μηχάνημα , τι να πω ...
  4. Καλησπέρα , είμαι κάτοχος set3x sokkia ! Απίστευτο μηχάνημα , και κορυφαία ποιότητα ! Εχω μόνο ενα ψιλοπροβληματάκι ( εώς χοντρό ) ! Μπαίνω στο ψητό , απο την αρχή της αγοράς έχει το εξής πρόβλημα , κλείνοντας το μηχάνημα και πατωντας το on κατευθείαν , 1 στις 2 φορές δεν << ανοίγει >> ( οκ , τώρα θα αρχίσουν τα ειρωνικά σχόλια περί ποιότητας , χαχα ) κατευθείαν αλλα θέλει περίπου δυο λεπτά ( η εχω βρει μια άλλη πατέντα και βγάζω την μπαταρία του τελείως και την ξανά βάζω και ανοίγει ) . Εχω μιλήσει με ενα συνάδελφο και μου είπε οτι ίσως κάνει κάποιο back up και γι αυτο θέλει την ώρα του ! Θα εκτιμούσα μια βοήθεια και ειδικά αν κάποιος το έχει χρησιμοποιήσει . Ευχαριστω !!!
  5. Siradrab <<Ασφαλιστικές εισφορές, τέλη και Ν.4014>> . Υπάρχει σαν θέμα συζήτησης στο forum ! Κοιτά εκεί και θα καταλάβεις . Υπάρχει μια τεράστια ασάφεια και υποτίθεται το ΥΠΕΚΑ ή δεν ξέρω ποιο άλλο υπουργείο γιατί μέχρι και για τα Υπουργεία τέθηκε θέμα , θα νομοθετούσε σύντομα ( απο Σεπτέμβριο αυτή η κουβέντα ) να καλύψει το κενό .
  6. Για άλλη μια φορά καινούριος νόμος με παράλειψη όμως το θέμα με τις ασφαλιστικές εισφορές στο ιΚΑ !!! Μας δουλεύουν ρε γαμώτο !!! Και τα τοπογραφικά ανεβαίνουν στο σύστημα , σημαντικότατο !!!
  7. Αγαπητέ giorgosv αρχικά σε ευχαριστώ πολυ για την διόρθωση στο << γεωδαιτικός >> . Απ' ότι δείχνεις όμως με την απάντηση που μου έδωσες δεν κατάλαβες κουβέντα απ' ότι έγραψα . Μα φυσικά και το όργανο μετράει slope distance , και αυτήν την μέθοδο ακολουθώ κάνοντας μετέπειτα την επίλυση στο VERM5 ( άρα άκυρο το dxf , αυτά σε άλλους να τα πεις ) , αλλα όταν έβλεπα και παρατηρούσα τα αρχεία μου οι μετρήσεις ηταν στρογγυλοποιημένες σε 2 δεκαδικά και για εμένα συγνώμη η μέθοδος μου και ο τρόπος μετρήσεως στο πεδίο αυτό το θεωρεί αδιανόητο ( άρα καταλαβαίνεις οτι δεν είμαι μπακάλης στην δουλειά μου ) αυτή ήταν η ένσταση μου ! Καλό ειναι να μην κοιτάς τον τίτλο κάτω απο το profil μου και να γράφεις με σκοπό την απαξίωση μου , σε λίγα χρόνια θα έχω και την αποδοχή σου αφού έχω ήδη τελιώσει την σχολή σου . Μην μου απαντήσεις , μάλλον θα γράψεις << .... Τα λέμε τότε λοιπόν ....>> . Στο λέω λοιπόν εγω , << τα λέμε με χαρά και με την αποδοχή σου τότε λοιπόν >> !
  8. Ειναι απλά τα πράγματα για εμένα ! Πάρε ένα rover l1/l2 με συνδρομή σε κάποιο απο τα δίκτυα που έχεις την καλυτερη κάλυψη είς την περιοχή σου ! Απο εκεί και έπειτα χρειάζεσαι ένα απλό non prism ( εννοείται ) γεωδετικό , όχι όμως φτηνιάρικο . Οσο να ναι μπορείς ποιο εύκολα να διορθώσεις ένα σφάλμα που θα κανείς με το GPS ( μιλάμε για χονδροειδες ) παρά με τον γεωδετικό ! Μπορώ να σου πώ πολυ καλά μοντέλα και σχεδόν στα μισά λεφτά απο τα 15.000€ γιατί έκανα πρόσφατα έρευνα αγοράς εκ μέρους δυο φίλων μου που άνοιξαν γραφείο επαρχεία . Απο εκεί και έπειτα θα ήθελα να σου πω κάτι πάρα μα πάρα πολυ βασικό ΠΡΟΣΟΧΗ στους αντιπροσώπους , οι περισσότεροι απο αυτούς δέν έχουν ιδέα τι τους γίνεται , ζητά σε κάθε σου επαφή να έχεις ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με ΜηΧανικο και κατα προτίμηση Τοπογράφο , κλείσε τους το τηλ στη μαπα αν δεν έχουν να σου δώσουν ! Είμαι παθών και ξέρω , σκέψου αγόρασα όργανα απο πρωτοκλασάτη ΕΤΑΙΡΕΙΑ ( μιλάμε top3 ) και μου έστειλαν γεωδετικό windows station 9500€ ( + ΦΠΑ ) ασεταριστο να μετράει με ακρίβεια 2 δεκαδικών την slope distance και όταν τους πήρα τηλ να τους ξεφτιλησω μου είπαν << μα έτσι δεν μετριέται η απόσταση ;;;>> ! Καλή επιτηχεία ότι και αν κανείς και σιδεροκεφαλος!!!
  9. Τι γίνετε τελικά με τις εισφορές ! Εχουμε κάτι νεότερο ; Εχω τρελαθεί , δεν ξέρω τι να πω στους πελάτες μου . Αν τους πω ότι ενδεχομένως χρωστάνε και μερικά χιλιαρικα στο ΙΚΑ σίγουρα θα με πουν μέχρι και απατεώνα στην καλύτερη Τρελό για δέσιμο ! Ποιους βολεύει άραγε όλο αυτό το τζερτζελο και δεν το αποσαφηνιζουν ;;;
  10. Κύριοι τοπογραφοι- αγρονομοι Α.Ε.Ι. Που φωναζεται διαρκώς για κατοχύρωση των τοπογραφικων (εξαρτημένων και μη) σε εσάς και μόνον εσάς,τι θα λεγαται σε εμάς τους μηχανικούς Δομικών έργων ,που σπουδαζουμε 4 έτη+ 6μηνες πρακτική να πηγαινοερχομεθα μόνον εμείς στις πολεοδομίες με φακέλους για έκδοση οικοδομικών αδειών και να μας αφήσετε ήσυχους να κάνουμε την δουλειά μας.η μήπως τελικά το τμήμα σας με λίγα μαθήματα οικοδομικής σας κάνει και εσάς λίγο πολυ πολιτικούς μηχανικούς; Οποίος δεχτεί την πρόταση μου είναι μάγκας . Εγω με την σειρά μου μόνον τότε θα δεχτώ ότι έχετε απόλυτο Δηκιο και απο αύριο θα σταματήσω να υπογραφώ τοπογραφικα διαγράμματα !
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.