Μετάβαση στο περιεχόμενο

telis07

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

telis07's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει τι σημαίνει η φράση: "ειδικά κτίρια πού δεν υπάγονται σε αρμόδιο φορέα"???? Εγώ πάντως το εκλαμβάνω πώς αν πρόκειται για παράδειγμα για ένα βιομηχανικό κτίριο, υπάγεται στο υπουργείο ανάπτυξης, ο οποίος είναι και ο φορέας πού του δίνει την άδεια εγκατάστασης! Άρα, σύμφωνα με την θεώρηση αυτή, δεν απαιτείται έγκριση από το Σ.Α. Δυστυχώς η υπηρεσία Δόμησης μάλλον δεν θα συμφωνεί με την θεώρηση μου αυτή! Και τέλος πάντων, τι άλλο μπορεί να σημαίνει υπαγωγή ενός ειδικού κτίριου σε αρμόδιο φορέα???? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
  2. Occultist: Νομίζω πώς έχει βγεί εγκύκλιος γι'αυτό το θέμα, μπορείς να υποβάλεις με τοπογραφικό και κάτοψη μη σφραγισμένη από την πολεοδομία, ωστόσο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει να έχεις βρει αντίγραφα των πρωτοτύπων, αν έχει χαθεί ο φάκελος από την πολεοδομία πρέπει να προβείς σε ανασύσταση φακέλου! lakis7: Στο νο2 βάζουμε την τωρινή χρήση του χώρου. στην περίπτωσή σου άλλη χρήση - κατάστημα, το ίδιο και στο νο4. Βασικά το κατάστημα είναι πλεονασμός καθώς για τον υπολογισμό του προστίμου τους ενδιαφέρει το "αλλη χρήση". Στις περιπτώσεις της τακτοποίησης υπογείων πού έχουν γίνει καταστήματα, γραφεία κτλ, είναι πιθανό να σου ζητηθούν και κάποιες μελέτες εγκαταστάσεων, πχ, παθητική, ενεργητική κτλ πού τυχόν απαιτούνται! gamvro: 5: από ότι ξέρω, δεν απαιτείται τομή αλλά αποτύπωση και διαγράμμιση του παταριού στην κάτοψη τού υπόκείμενου οροφου! Ελπίζω να σας βοήθησα, αν και με κάθε επιφύλαξη γιατί ως γνωστό κάθε πολεοδομία έχει τις δικές της απαιτήσεις!
  3. Σε ευχαριστώ πολύ συνάδελφε, όντως η απαίτηση συναινεσης για το 1/2 του Δ έχει λογική, αν και δεν είμαι από Αθήνα, θα κατέβω ΔΟΚΚ μήπως βρώ κάποια άκρη!
  4. Καλά όλα αυτά συνάδελφοι άλλα δεν νομίζω ότι καταλήγουμε σε κάποιο συμπέρασμα! Μου έχει τύχει παρόμοια περίπτωση, σε τμήμα κάθετης ιδιοκτησίας πελάτης μου θέλει να οικοδομήσει! Αφήνω το Δ από τις τρείς πλευρές όπου το τμήμα μου συνορεύει με άλλες ιδιοκτησίες, ενώ στην πλευρά που συνορέυω με το νοητό όριο της καθέτου εισέρχομαι στο Δ για 50 εκατοστά σε ένα τμήμα του εξωτερικού κλιμακοστασίου! O υπάλληλος μου είπε πώς αυτό μπορώ να το κάνω με γραπτή συναίνεση του συνιδιοκτήτη πράγμα πού δεν θέλει να ζητήσει ο πελάτης μου! Να σημειώσω πώς ο συνιδιοκτήτης έχει οικοδμήσει στο τμήμα του και η απόσταση ανάμεσα στο κτίριο του και στο μελλοντικό κτίριο του πελάτη μου είναι πολύ μεγαλύτερη από το Δ! Θέλω να μου πει κάποιος υπεύθυνα σε ποιό σημείο της νομοθεσίας στηρίζεται η υπηρεσία και ζητά συναίνεση του συνιδιοκτήτη! Μήπως είναι απλώς μια άλλη περίπτωση της δημοσιουπαλληλικής νοοτροπίας του "έτσι το κάνουμε εμείς εδώ" και του "αν διαφωνείς, κάνε ερώτημα" το οποίο ξέρω πώς αν απαντηθεί αυτό θα γίνει σε minimum 2 μήνες? Πάντως, η αλλαγή της θέσης του κλιμακοστασίου, μου αλλάζουν όλοκληρη την αρχιτεκτονική μελέτη και κατά συνέπεια και τα στατική, ΚΕΝΑΚ κτλ! Αν υπάρχει νομικό θέμα να το κάνω, αλλά όχι απλώς για να βολέψω την υπηρεσία! Συγγνώμη αν σας κούρασα!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.