Μετάβαση στο περιεχόμενο

Lavoisier

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

Lavoisier's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους σας. Περνώντας στον τρίτο χρόνο πληρωμών των εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ και αντιλαμβανόμενος το αδιέξοδο του ταμείου ακόμα και έπειτα από την ενοποίηση στον ΕΟΠΥΥ (πρόσφατη ειδησεογραφία αναφέρει πως θα κοπούν 20-30% επιπρόσθετα οι παροχές) σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά να διαγραφώ από το ταμείο και ίσως κάνω μία συμφέρουσα ιδιωτική ασφάλιση για λόγους προνοίας αποκλειστικά. Παραμένω άνεργος και δεν έκανα ποτέ έναρξη επαγγέλματος. Δεν ξέρω εάν θα εργαστώ ποτέ ως μηχανικός, όμως αυτό μου φαίνεται μακρινό σενάριο. Θα εκτιμούσα πολύ όλες τις απόψεις σας.
  2. Αξιότιμοι κύριοι, θα χρειαστώ τα φώτα σας σχετικά με την νομιμοποίηση ενός αυθαιρέτου. Είναι ο δεύτερος όροφος μίας εξοχικής κατοικίας κοντά στο χωριό Δροσιά της Χαλκίδας. Η επιφάνεις του ορόφου αυτού είναι περίπου 70τ.μ. ενώ το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου είναι 1000τ.μ. Ο μηχανικός ο οποίος θα αναλάβει τη δουλειά έχει ζητήσει 4500 ευρώ ως προσωπική του αμοιβή. Είναι αποδεκτό το ποσό αυτό; Μπορεί κάποιος να μου πει πόσο αναμένεται να είναι το ποσό της νομιμοποίησης του χώρου πέραν της αμοιβής του μηχανικού; Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  3. Καλημέρα σε όλους σας! Μένω στη Θεσσαλονίκη και σήμερα μου ήρθε για δεύτερη φορά η ειδοποίηση από ΕΤΑΑ για εξόφλιση του ποσού του Β εξαμήνου. Το Α εξάμηνο το είχα εξοφλήσει στο ΤΣΜΕΔΕ στην οδό Ζεύξιδος όπου είχα καταβάλει και τα σχετικά νοσήλεια. Γνωρίζει κανείς εάν το ΕΤΑΑ βρίσκεται στο ίδιο κτίριο; Μήπως είναι οι υπηρεσίες του ισογείου; Επίσης μήπως ξέρει κανείς εάν οι αποδείξεις που καταβάλουμε θα πρέπει να είναι μόνο εντός του εξαμήνου που εξοφλούμε; Βρήκα κάποιες από το προηγούμενο εξάμηνο και αναρωτιέμαι εάν θα τις δεχτούνε. Ευχαριστώ!
  4. Το μόνο σίγουρο είναι ότι επειδή ακολουθώ μία πολύ ιδιαίτερη θεραπεία θα χρειαστεί να παραμείνω στη Θεσσαλονίκη για τουλάχιστον ακόμα 1-2 χρόνια. Σχετικά με την απασχόληση δεν θα ήθελα να ξεζουμίσω οικονομικά τους γονείς μου ενώ μου λείπει πολύ και η προσφορά στο σύνολο και η δημιουργικότητα. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική και δούλευα σε ένα μπαρ που έκλεισε, προσπάθησα να γίνω σκίπερ σε ιστιοφόρο αλλά αυτός ο κλάδος δεν χρειάζεται άλλους πια και με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι εναλλακτικές θεραπείες. Καθαρά για οικονομικούς λόγους, σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό να καλλιεργήσω τρούφες. Γνωρίζω ότι όλα αυτά δεν συνδιάζονται, οπότε για να αποκτήσω μία άποψη και κάποια χρήματα πριν απορρίψω τη δουλειά του μηχανικού σκέφτομαι τι θα μπορούσα να κάνω στον χώρο αυτό. Για να είμαι ειλικρινής υπάρχουν κάποια διαθέσιμα χρήματα αλλά νομίζω πως είναι φως φανάρι ότι οποιαδήποτε ανέγερση αυτή τη στιγμή θα ήταν ιδιαιτέρως λανθασμένη κίνηση. Αναμένω την απάντησή σας και σας ευχαριστώ.
  5. Ναί! Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που μαθαίνει κανείς αυτό το πρόγραμμα αλλά δυστυχώς εγώ είμαι καθηλωμένος προς το παρόν στην Θεσσαλονίκη. Ευχαριστώ για την απάντηση.
  6. Καλησπέρα! Μήπως γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει απαίτηση στην αγορά για χρήστες των προγραμμάτων της Oracle? Εάν ναι, η σχετική θέση είναι καθαρά χειριστής του προγράμματος ή γενικότερη γνώση του μέσα σε όλα τα υπόλοιπα; Μπορεί να εκτιμήσει κάποιος την αμοιβή μίας τέτοιας θέσης; Ρωτάω όλα τα παραπάνω γιατί σε περίπτωση που αξίζει θα ήθελα να ξεκινήσω κάποιο σχετικό σεμινάριο εκπαίδευσης. Ευχαριστώ.
  7. Χαιρετώ! Πρόσφατα μου προέκυψε μία πρόταση για έκδοση άδειας με κιγκλιδώματα και από ότι ακούω σύντομα θα απαιτείται και η επίβλεψη των ακινήτων από τους μηχανικούς για τυχόν παρανομίες πριν τη μεταβίβασή τους. Μην έχοντας κάνει ακόμα έναρξη επαγγέλματος ζητώ τη συμβουλή κάποιου παλαιότερου σχετικά με το πως να δράσω. Ορκίστηκα πέρσι χωρίς να αγαπώ αυτόν τον χώρο και τώρα από τη μια η διάσπαση προσοχής που με ταλαιπορεί και ο πανικός στο επάγγελμα από την άλλη (ηλεκτρονικά προγράμματα, ανθρώπινες σχέσεις, γραφειοκρατία, εισφορές κ.λ.π) με θέτουν σε μεγάλο δίλημμα. Πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιος τρόπος να βγάζω λίγα χρήματα για να ζω; Αξίζει να κάνω τώρα έναρξη επαγγέλματος ώστε να αρχισω να κυνηγάω μερικές δουλειές όπως αυτές που προανέφερα; Ευχαριστω!
  8. Καλησπέρα σας. Είμαι νέος μηχανικός και θέλω να εκδόσω μία άδεια ώστε να τοποθετηθούν σκαλωσιές σε μία πολυκατοικία με σκοπό να βαφεί εξωτερικά. Θα μπορούσατε να μου πείτε σας παρακαλώ με λεπτομέρια ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω? Καθώς επίσης δεν έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος, μήπως γνωρίζετε εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο και μπορώ να προχωρήσω τη διαδικασία αυτή αφιλοκερδώς; Επίσης σε περίπτωση που αναλάβω αυτό το έργο θα χρειαστεί να είμαι εκεί όσο βάφει το συνεργείο ουτως ώστε να το επιβλέπω; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  9. Καλή σας ημέρα! Αντιμετωπίζω το εξής και θα ήθελα τις συμβουλές σας. Μία φίλη ξεκίνησε ανακαίνιση σε ισόγειο διαμέρισμα χωρίς να έχει πάρει άδεια μικρής κλίμακας. Η αυλή της διαχωρίζεται από τη γειτονική με πλινθοδομή ύψους 2.00μ. η οποία κατασκευάστηκε ταυτόχρονα με το κτίριο τη δεκαετία του '50. Σε περίπτωση επιθυμητής τροποποίησης (π.χ. κλίση στο επάνω μέρος), είναι υποχρεωτική η τήρηση του 1.00μ (σταθερό τμήμα, δηλαδή θα χρειαστεί να χαμηλώσει όλος ο τοίχος?). Αν πραγματοποιηθεί μία τέτοια αλλαγή θα χρειαστεί η έκδοση οικοδομικής άδειας? Ο γείτονας είναι πολύ περίεργος και φοβάμαι πιθανή καταγγελία. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Φίλιππος
  10. Καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέος μηχανικός και ως πρώτη μου εργασία μου ανατέθηκε η έκδοση άδειας για μετατροπή ενός υπάρχοντος καταστήματος σε ωδείο. Θα μπορούσε παρακαλώ όποιος γνωρίζει να με ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες; Ευχαριστώ. ------------------------ Καλησπέρα σας. Ως νέος μηχανικός (πρώτη μου δουλειά) καλούμαι να ερευνήσω την αλλαγή χρήσης ενός φροντιστηριακού χώρου σε χώρο ωδείου. Ύστερα από τηλεφωνήματα στο Υπ.Πολιτισμού και το Δήμο Θεσσαλονίκης, κατέληξα στο ότι την απάντηση μπορεί να μου την δώσει η πολεοδομία. Γνωρίζει μήπως κάποιος ποιες διαδικασίες απαιτούνται ώστε να εκδοθεί η επιθυμητή άδεια? Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.