Μετάβαση στο περιεχόμενο

hlektrologos_mhxanikos

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

hlektrologos_mhxanikos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σας. Θα σκεφτώ πολύ καλά τα λεγόμενα σας και θα ψάξω καλύτερα το θέμα πριν πάρω την οποιαδήποτε απόφαση. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.
  2. Επομένως, τι μου προτείνετε; Να προμηθευτώ κάποιο βιβλίο για αρχή και να εξασκηθώ μόνη μου; Απλά εγώ θεωρούσα την πιστοποίηση σαν κάτι επιπλέον, σαν αρχικό εφόδιο δηλαδή σε περίπτωση που στο μέλλον χρειαστεί να ασχοληθώ με διαφορετικό αντικείμενο από αυτό που ασχολούμαι τώρα.
  3. Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι πάνω στο θέμα με τους ΚΑΔ. Όταν μου έκανε η λογίστριά μου έναρξη στην εφορία μου έβαλε σαν κύρια δραστηριότητα Υπηρεσίες Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Γενικά και σαν δευτερεύουσα Υπηρεσίες Μηχανολόγου Μηχανικού Γενικά. Εγώ εργάζομαι σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών και κόβω Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών με αιτιολογία του τύπου "Παροχή υποστήριξης σε προγράμματα τηλεφωνικών υπηρεσιών" και παρεμφερή. Είμαι νόμιμη με αυτά τα ΚΑΔ και την αιτιολογία ή θα έχω πρόβλημα και πρέπει να πάω στην εφορία να κάνω επέκταση δραστηριοτήτων?
  4. Δεν αντιλέγω σε αυτά που μου παραθέσατε, ίσα ίσα συμφωνώ απόλυτα. Απλά πιστεύω πως κάποια μαθήματα θα μου μάθουν τα βασικά έτσι ώστε μετά να ασχοληθώ από μόνη μου και να εξειδικευτώ. Όσο για το θέμα της πιστοποίησης το λέω γιατί όσες θέσεις βγαίνουν σε σχέση με τα αντικείμενα που προανέφερα ζητούν αποδεικτικό γνώσης Autocad.
  5. Καλημέρα σε όλους, Είμαι νέα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και εργάζομαι σε εταιρεία Τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο, ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω μαθήματα Autocad για να πάρω την πιστοποιήση και για να έχω ένα επιπλέον εφόδιο για το μέλλον, γιατί υποθέτω ότι στο αντικείμενο των Η/Μ μελετών και στην υλοποίηση μελετών Φ/Β συστημάτων είναι απαραίτητη η γνώση Autocad, σωστά? Αυτό που θα ήθελα να επιβεβαιώσω είναι αν αυτό που χρειάζεται σε εμάς τους Ηλεκτρολόγους για τα αντικείμενα που προανέφερα είναι μόνο η εκμάθηση του Autocad 2D ή και κάτι επιπλέον? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
  6. Καλημέρα σας, Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να υποβάλλω κάποιες ερωτήσεις κι αν μπορείτε να με διαφωτίσετε γιατί όσο το ψάχνω τόσο μπερδεύομαι... Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και δουλεύω σε μια εταιρεία part-time και η μηνιαία αμοβή μου ανέρχεται στα 500 ευρώ. Πρόσφατα άνοιξα τα βιβλία μου στην εφορία και κάθε μήνα θα κόβω ΑΠΥ. Το καθαρό μηνιαίο μου εισόδημα θα είναι 500 - 20%x500 δηλαδή 400 ευρώ. Ο εργοδότης μου θα μου αποδίδει 400+500x0.23=515 ευρώ. Δηλαδή,θα μου αποδίδει τον ΦΠΑ μου και την αμοιβή μου μετά την παρακράτηση. Και τα 100 ευρώ της παρακράτησης θα τα αποδίδει στην εφορία της εταιρείας και θα μου επιστρέφονται με την φορολογική μου δήλωση. Σωστά έως εδώ; Κάπου διάβασα ότι αν κόψουμε ΔΠΥ ή ΤΠΥ δεν υποκείμεθα σε παρακράτηση. Ισχύει αυτό και εγώ έχω δικαίωμα να το κάνω; Επίσης, από 1/1/2011 ΑΠΥ κάτω των 300 ευρώ δεν υπόκεινται σε παρακράτηση. Υπάρχει κάποιο τέτοιο όριο και για τώρα; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.