Μετάβαση στο περιεχόμενο

ppapad

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

ppapad's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. εγώ αυτό που έχω καταλήξει με το λογιστή μου είναι ότι σίγουρα έχεις εμπόριο. Δηλαδή χωριστά κόβεται ΤΠΥ για τις υπηρεσίες και χωριστά ΤΔΑ για το εμπόρευμα (φ/β). Το ΤΔΑ μπορεί να γίνει με "τριγωνική" πώληση, δηλαδή ο προμηθευτής μας πουλάει σε εμάς με ΔΑ που είναι "προς: μηχανικό" και "παράδοση: διεύθυνση πελάτη", τιμές δεν φαίνονται στο ΔΑ. Αυτό το ΔΑ πάει στον πελάτη και αντίγραφο σε εμάς. Έπειτα ο προμηθευτής κόβει ΤΠ (τιμολόγιο πώλησης) προς εμάς. Εμείς κόβουμς ΤΠ προς τον πελάτη με αναφορά το συγκεκριμένο ΔΑ. Αυτό ονομάζεται "τριγωνική πώληση" και είναι καθόλου οκ. Τι γλυτώνουμε: α/ κάνουμε κανονικό εμπόριο και η εφορία δεν μπορεί να πει τίποτα, β/ δεν έρχονται τα εμπορεύματα φυσικά σε εμάς (μεταφορικά κόστη), αλλά πάνε από τον προμηθευτή μας κατευθείαν στον πελάτη. Τα τιμολόγια ακολοθούν την τριπλή διαδρομή: προμηθευτές -> μηχανικός -> πελάτης. Προσοχή: από την εμπειρία μου κάθε εφορία λέει άλλα πράγματα, άρα το καλύτερο είναι να εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε στην εφορία και αυτοί θα μας πουν. Απαραίτητος ο λογιστής για να καταλαβαίνει και τη γλώσσα της εφορίας, αλλά και τυχόν περαιτέρω συνέπειες (φορολογία, περαιώσεις, περιθώρια κέρδους, αποθήκες κλπ κλπ). Εναλλακτικά (το αναφέρω θεωρητικά, δεν ξέρω αν το έχει κάνει κανείς αλλά μου το έχει πει λογιστής) μπορεί να κανονιστεί με τον προμηθευτή να κάνει πώληση κατευθείαν στον πελάτη στην τιμή του πελάτη. Ο πελάτης πληρώνει τον προμηθευτή. Εμείς μετά, αφού έχουμε συνεννοηθεί με τον προμηθευτή, ζητάμε να μας πληρώσει προμήθεια με αντίστοιχο παραστατικό που έχουμε συνεννοηθεί. Έτσι λογιστικά μεν δεν μπλέκουμε με εμπορία, αλλά μπλέκουν λίγο οι πληρωμές και τα ρίσκα. π.χ. τι γίνεται αν ο πελάτης πληρώσει τον προμηθευτή, αλλά ο προμηθευτής κάνει το "παπί" (δεν πήρα πληρωμή κλπ.), ή αν ο πελάτης δεν πληρώνει τον προμηθευτή. Ποιος κυνηγάει ποιον δηλαδή.
  2. ίσως είναι επιφυλακτικοί απεναντί σου, όπως είσαι κι εσύ, φυσικό είναι. Δεν είναι κακό να ξεκινήστε με μια ελεύθερη συμφωνία στην αρχή και π.χ. σε 3-4 μήνες να κάνετε αναθεώρηση, ανάλογα με τα πραγματικά δεδομένα που θα δεις και εσύ και αυτοί. Αρκεί να το ξέρετε και οι δύο αυτό από πριν.
  3. ενδιαφέρον, αλλά τι νόημα έχει η προστασία του inverter, όταν δεν είναι απομονωμένος ηλεκτρικά; Υπάρχουν καλώδια που τον συνδέουν με τον "έξω κόσμο" (πάνελ, φορτίο, γείωση κλπ.). Άρα ακόμα και αν είναι προστατευμένος σε κλωβό faraday, ένα χτύπημα π.χ. σε ένα καλώδιο θα μπορούσε να μεταφέρει την υπέρταση εντός του κλωβού. Εκτός αν όλο το σύστημα είναι σε έναν γιγάντιο κλωβό faraday, πράγμα αδύνατο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.