Μετάβαση στο περιεχόμενο

vasilis.s

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

vasilis.s's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τι να πω θα ξαναπαω ετσι κι αλλιως αυριο να το δω το κυκλωμα, αλλα μου κανει εντυπωση πως να μη γνωριζει ενας εγκαταστατης οτι θα δημιουργησει προβλημα παιρνοντας ΖΝΧ για την πληρωση.
  2. Μα είναι δυνατόν να έχουν μπερδέψει έτσι τα ΖΝΧ με την παροχή?? Αυτο που περνά απ το μυαλό μου είναι μήπως έχει γίνει καμία σύνδεση στο πατάρι κρύο ζεστό αντί για τάπες...
  3. Σε λάθος σύνδεση πήγε και εμένα το μυαλό μου την πρώτη φορά που πήγα αλλά δε βρήκα κάτι το μεμπτό. Συγκεκριμένα υπήρχε και το εγχειρίδιο του λέβητα το διάβασα και τη βρήκα σωστή... Τώρα για ταφ πριν τον αυτόματο ποιός ο λόγος να μπεί?? Αυτό που δεν έχω ελέγξει είναι το πατάρι στο οποίο υπήρχε θερμοσίφωνο και το αφαιρέσανε κατά την εγκατάσταση καθώς τους είπαν οτι δε γίνεται να λειτουργήσει και αυτό στο ίδιο κύκλωμα. Γνωρίζω το λόγο ύπαρξης του αυτόματου πλήρωσης αλλά ο εγκαταστάτης τους είπε οτι τον βάζει για να κρατάει πίεση στο δίκτυο...
  4. Καλησπέρα. Να παραθέσω με τη σειρά μου ένα πρόβλημα που συναντάω πρώτη φορα σε επίτοιχο λέβητα αερίου JUNKERS ZW24-2 LH AE 23. Με καλέσαν πρόσφατα καθώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το ΖΝΧ εδώ και 4 περίπου χρόνια από τότε δηλαδή που έγινε η εγκατάσταση. Λοιπόν το πρόβλημα είναι το εξής, ανοίγοντας κάποια βρύση ΖΝΧ ξεκινάει μεν ο λέβητας κανονικά, σε περίπτωση που χρειάζεται, αλλά πέφτει η πίεση στο κύκλωμα πλήρωσης, δηλαδή ενώ είναι ρυθμισμένος ο αυτόματος πλήρωσης στο 1-1,5 bar (ο οποίος τοποθετήθηκε αργότερα για να αντιμετωπίσει ο τότε εγκαταστάτης την πτώση πίεσης που παρουσίαζε το ΖΝΧ) πηγαίνει σχεδόν στα 0 bar. Μιλώντας με την αντιπροσωπεία με καθοδήγησαν αρχικά στην τρίοδη αναμεικτική βάνα η οποία έχει καλή απόκριση και σωστή επαναφορά πατώντας τη με το χέρι και στη συνέχεια στον εναλλάκτη τον οποίο έστειλα για έλεγχο και δεν είχε πρόβλημα. Μετά από όλα αυτά έλεγξα το ΔΔ το οποίο διαπίστωσα ότι είχε πρόβλημα καθώς πατώντας τη βαλβίδα έβγαλε νερό. Το αντικατέστησα με το ίδιο και μου είπαν πως λογικά το θέμα θα λυθεί. Το πρόβλημα παραμένει όμως, η πίεση δέν είναι καθόλου καλή στο δίκτυο όταν ανοίγουν τα ΖΝΧ καθάως και συνεχίζει να πέφτει η πίεση στο δίκτυο πλήρωσης. Έχει κανείς ιδές τι μπορεί να έχει γίνει γιατί ο πελάτης κοντεύει να τρελαθεί τόσο καιρό.
  5. Αυτο για την επαναληπτικη επιθεωρηση δεν το ηξερα... Περνανε δηλαδη και ελεγχουν αν τηρουνται τα προτυπα?Επειδη εκανα μερικες ερωτησεις και σε μηχανικους που ασχολουνται με ISO ειδα οτι δεν ειναι απλα μια εκθεση...Θελει 1,5 - 2 μηνες σιγουρα για να συλλεξεις ολα οσα απαιτουνται και να παραδωσεις ενα πληρη φακελο.Απ την αλλη για να πω και την αληθεια δεν ξερω κατα ποσο τηρουνται στην πραξη ολα αυτα που αναλυει ενας μηχανικος.
  6. Ναι είναι το 9001. Έχω κάνει μια συζήτηση με εταιρεία που ασχολείται και περιμένω απάντηση. Απλά μου είπε ο ενδιαφερόμενος να του συντάξω τη μελέτη - φάκελο για να είναι έτοιμη όταν θα έρθει ο έλεγχος από την ΕΒΕΤΑΜ στο εργαστήριο να την παραδώσει.
  7. Καλημέρα. Πρόκειται να βγάλω μια άδεια για εργαστήριο αναγόμωσης πυροσβεστήρων. Μου ζητήθηκε από την εταιρεία να κινήσω τις διαδικασίες και να συντάξω τις μελέτες για ISO για να μπορεί να λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς δημοσίου (δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό). Γνωρίζει να μου πεί κάποιος πώς πρέπει να ξεκινήσω τη διαδικασία και τι περιλαμβάνει η μελέτη που θα συντάξω?
  8. Καλησπέρα παιδιά. Ψάχνω και εγώ τη βεβαίωση μηχανολόγου για εγκατάσταση υγραερίου σε αυτοκίνητα, καθώς σήμερα πήρα την άδεια υπογραφής. Από το υπουργείο μου είπαν οτι χρειάζεται ο μηχανολόγος αλλά ρωτώντας τους που θα βρώ υπόδειγμα μου είπαν να ψάξω στο site του υπουργείου...Ψάχνω εδώ και καμιά ώρα αλλά... Πάντως την άδεια την πήρα χωρίς σεμινάρια. Μόνο με το πτυχίο απο τη σχολή.
  9. Καλησπέρα, είμαι Μηχ/γος Μηχανικός Τ.Ε. και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να υπογράψω ένα πιστοποιητικό για τη ΔΕΗ σε ένα διαμέρισμα. Αν μπορώ τι ακριβώς πρέπει να σχεδιάσω στο έντυπο γιατί ζήτησαν απο τον ιδιοκτήτη σχέδιο της εγκατάστασης. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.