Μετάβαση στο περιεχόμενο

GRANDPA

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by GRANDPA

  1. Μήπως κάποιος διαθέτει για να ανεβάσει την 28564/1982 εγκύκλιο του Υπουργείου Μεταφορών με την οποία έχουν κωδικοποιηθεί μια σειρά εγκυκλίων που αφορούν διεκρινισεις για θέματα τεχνικού ελέγχου αυτοκινήτων, σταθμούς, πλυντήρια ,συνεργεία κ.α και ισχύει ακόμα σε μεγάλο μέρος της.
  2. Παιδιά αυτό έγινε αυτό σας λέω.Δηλ. τι θα έπρεπε να είχε γίνει;Μήπως πρέπει να διαμαρτυρηθώ; Τότε τι έβαλαν διακοπή οικοδομικών εργασιών οι υπαλληλοι;Βλέπω να μπλέκουν τα πράαγματα.
  3. Ρεύμα έχει πάρει κανονικά.Αν βοηθάει κοίτα τη προηγούμενη απάντηση που συμπλήρωσα.
  4. Nα την θεωρήσω ως τελευταία απάντηση ή μπορεί να υπάρχουν και άλλες απόψεις;Για νομιμοποιηση πάντως δεν έγραφε. Στα παραπάνω απαντώ. Η έκθεση γράφει συνοπτικά: Εργασίες μετά το 2003. Πολεοδομικά αυθαίρετο κατά το 9732/2004 Στάδιο κατασκευών :περατωμένες εργασίες. Υπάρχει σκαρίφημα του αυθαίρετου. Έπειτα αναφέρει: Κατόπιν αυτών η οικοδομή πρέπει να κατεδαφιστεί εκτός αν υποβληθεί ένσταση η αποδοχή της έκθεσης για μείωση των προστίμων διατήρησης που έχουν επιβληθεί κατά 30%. Κάναμε το δεύτερο. Όμως τα πρόστιμα είναι μεγάλα και θέλουμε να τα αποφύγουμε όσο γίνεται
  5. Απαντώ με σειρά: 1)η διακοπή οικοδομικων εργασιών εξεδόθη πριν την λήξη της τετραετίας ισχύος της άδειας (μιλάμε για πολυκατοικία του 2007). 2)Δεν έχουν καταργηθεί θέσεις παρκινγκ. 3)Καταγγελια από ιδιοκτήτη διαμερίσματος. Σίγουρα θα ξαναγίνει. 4)Ο χώρος φαίνεται στα σχέδια πυλωτή αλλά είναι αποκομμένος , περίπου ένα μέτρο κάτω από αυτή προς χρήση του συνεργείου που είναι στην μπροστινή μεριά και όπως είπα την ρίχνει κάτω του 50%. Είναι μέσα στον όγκο αλλά δεν φαίνεται πουθενά στα σχέδια. Τον είχαμε κόψει για χρήση αποθήκης του καταστηματος.Αν φαινόταν στα σχεδια η πυλωτή δεν θα έβγαινε >50%.
  6. Άλλη μια ερώτηση. Μπορεί να ταχτοποιηθεί με τον 3843 ή επειδή ρίχνει την πυλωτή κάτω του 50% δεν γίνεται;
  7. Για να το πω πιο απλά. Επιτρέπεται κατά την διακοπή οικοδομικών εργασιών η κατασκευή τοιχοποιίας στο αυθαίρετο χωρίς άδεια της πολεοδομίας ή θα μας ‘κρεμάσουν’ ;
  8. Υπάρχει ένας χώρος σε συνέχεια συνεργείου που ενώ τον είχα στα σχέδια ως πυλωτή (είναι σε ισόγειο πολυκατοικίας και χωριζόταν με τοίχο με το συνεργείο) στην πραγματικότητα ενωνόταν με αυτό και το χρησιμοποιούσα παρανόμως. Κατόπιν καταγγελίας η πολεοδομία το κήρυξε αυθαίρετο και εξέδωσε απόφαση διακοπής οικοδομικών εργασιών. Μπορώ τώρα να το επαναφέρω στην αρχική μορφή χτίζοντας το τοίχο που φαινόταν στα αρχικά σχέδια ή επειδή υπάρχει διακοπή οικοδομικών εργασιών απαγορεύεται.
  9. Υπάρχει ένας χώρος περίπου 16 τ.μ. σε πολυκατοικία γωνιακή του 2006. Στην κάτοψη ισόγειου φαίνεται ως χώρος πιλοτής στο ίδιο επίπεδο. Στην πραγματικότητα όμως βρίσκεται ένα μέτρο κάτω από το επίπεδο πυλωτής και χρησιμοποιείται ως προέκταση- αποθήκη από κατάστημα που βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά της πολυκατοικίας. Μεταξύ πυλωτής και καταστήματος δηλ. υπάρχει υψομετρική διαφορά. Ξέχασα να πω ότι αυτός ο αυθαίρετος χώρος ρίχνει την πυλωτή κάτω του 50%. Η ερώτηση είναι αν αυτός ο χώρος μπορεί να τακτοποιηθεί ,και αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το κατάστημα παρόλο που είναι χώρος της πυλωτής και την ρίχνει κάτω του 50%.
  10. Τι είναι ακριβώς η πολεοδομική μελέτη αναθεώρησης ;Αναφέρεται στις επεκτάσεις που γίνονται με τα Γ.Π.Σ; Αν ναι μπορεί να περιλάβει περιοχές του παλαιού σχεδίου πόλεως και να αλλάξει τις χρήσεις γης επί το δυσμενέστερο; Για παράδειγμα περιοχή εντος εγκεκριμένου σχεδίου πριν το 1980 που έχει καθοριστεί ως κατοικία μπορεί να την αλλάξει σε γενική κατοικία προσθέτοντας και άλλες χρήσεις;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.