Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kikonas

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσ/νικη
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kikonas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ψάχνω κυρίως στον τομέα των μελετών. Σε όσες συνεντεύξεις έκανα όλοι το βασικό που ήθελαν ήταν καλή γνώση γερμανικών. Εντμτξυ έχω κάποιες βάσεις (Β1) δεν είμαστε δηλαδή και τελείως άσχετοι οπότε σε μια συνέντευξη μιλώντας τα όσα γερμανικά κατάφερα, τέθηκε από αυτούς η (πολύ λογική και ωραία για μένα ) σκέψη να ξεκινήσω και παράλληλα να μαθαίνω (αυτό που λες ουσιαστικά) αλλά τελικά δεν υπήρξε συνέχεια (και όλα αυτά με δεδομένα τα αγγλικά/γαλλικά)...
  2. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Σχετικά με το δικό μου ψάξιμο δουλειάς στη γερμανία και γερμανόφωνη ελβετία πάντα το θέμα καταλήγει στο ότι δεν ξέρω γερμανικά. Από την άλλη ακούω ότι πάρα πολλοί συνάδελφοι βρίσκουν δουλειά σε αυτές τις χώρες. Υπάρχει κάποιος που να έχει βρει δουλειά σε αυτές τις χώρες χωρίς να ξέρει(αρχικά) γερμανικά?
  3. Καλημέρα, καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Για να καταθέσεις τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες για άδεια για ιδιωτικό κτίριο χρειάζονται ενημερότητες από ΤΣΜΕΔΕ, ΤΕΕ και ΙΚΑ? Σε περίπτωση που χρειάζεται από το ΤΣΜΕΔΕ (και υπάρχουν χρέη από παλιά προς αυτό) εκτός από το να μπεις σε ρύθμιση (ή να τα πληρώσεις με τη μία ....) υπάρχει άλλη δυνατότητα? Ευχαριστώ.
  4. Καλημέρα. Και πιο συγκεκριμένα, αν κάποιος δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα από το ΤΣΜΕΔΕ μπορεί: -να βγάλει ΠΕΑ? -να υπογράψει μελέτη πολεοδομίας? -να υπογράψει μελέτη φυσικού αερίου? -να υπογράψει σύμβαση με Δήμο για ανάληψη μελέτης? Ευχαριστώ.
  5. Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος, επειδή βλέπω κυρίως γίνεται κουβέντα για bosch ή leica, ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς εμπειρία απο το PD-I της Ηilti (φαίνεται αντίστοιχο του Leica Disto X310 που έχουν αναφέρει κάποιοι φίλοι, αλλά λίγο ακριβότερο).
  6. Καλησπέρα παιδιά. Με αφορμή το ΕΣΠΑ κοιτάζω κι εγώ αποστασιόμετρα laser.. Στα χαρακτηριστικά του ΒOSCH PRO GLM 100(αλμυρή τιμή βέβαια ~260€) είδα αυτό: "Δημιουργία ψηφιακών κατόψεων, εισαγωγή υφισταμένων κατόψεων, επεξεργασία και εξαγωγή του αποτελέσματος της εργασίας με την εφαρμογή ..." Ακούγεται πολύ ωραίο , αλλά είναι κάτι που αξίζει/ το κάνουν κι άλλα μοντέλα κλπ.?(δεν έχω καθόλου εμπειρία από αποστασιόμετρα laser) Ευχαριστώ.
  7. Έγινε λάθος, θα πρέπει να μεταφερθεί στην κατηγορία έντυπα γιατί είναι η φόρμα και όχι υπολογισμοί, σχέδια κλπ.
  8. Για να γνωρίζουν όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται για εγκατάσταση αερίου σε υφιστάμενο κτίριο η κατάθεση της μελέτης γίνεται εις διπλούν στα γραφεία της ΕΠΑ Θεσ/νικης (Μοναστηρίου 256 και Δ. Γληνού 7) μαζί με ένα "έντυπο κατάθεσης εγγράφων", μια "αίτηση θεώρησης μελέτης εσωτερικής εγκατάστασης" και μια "ανάθεση" (μορφής υπεύθυνης δήλωσης σύμφωνα με την οποία αναθέτει ο πελάτης την μελέτη και επίβλεψη στον μηχανικό).
  9. Ευχαριστώ. Εννοείς έγγραφα που συνοδεύουν την μελέτη σε αυτή την φάση?(για τις υπεύθυνες δηλώσεις, πιστοποιητικά κλπ μετά την κατασκευή γνωρίζω) Πού μπορώ να δω ποια είναι?
  10. Καλημέρα. Η μελέτη αερίου για υφιστάμενο κτίριο πού κατατίθεται και σε πόσα αντίγραφα? Ευχαριστώ.
  11. Ε γιατί μας παιδεύεις τότε, πες μας και πού είναι Βρήκα όντως στο παράρτημα "Π9.5.6.14 Απόστάση από καλώδια και άλλες σωληνώνεις" . Από δομικά στοιχεία κλπ. δεν βρήκα κάτι (για εγκατάσταση σωληνώσεων εκτός κτιρίου εκτός εδάφους πάντα).
  12. Ευχαριστώ. Μια ερώτηση. Στον "Τεχνικός Κανονισμός Εσωτερικών Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου με πίεση λειτουργίας έως και 500mbar" που απ'ότι είδα είναι ο πιο πρόσφατος δεν βρήκα κάτι για εξωτερική όδευση/αποστάσεις των σωληνώσεων από παράθυρα,μπαλκόνια,άλλες σωληνώσεις κλπ. (ενώ για τον λέβητα αναφέρει αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται από διάφορα στοιχεία). Μου ξέφυγαν ή υπάρχουν σε κάποιο άλλο κείμενο?
  13. Ευχαριστώ. Να σαι καλα, εκει που ημουν καπως εσκασα στα γελια
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.