Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimmast

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

dimmast's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχω ήδη περάσει το πρώτο εξάμηνο της επιδότησης και όπως καταλαβαίνεται σε λίγες μέρες θα πάρω την 1η δόση. Θέλω όμως να κάνω τα χαρτιά μου για να μπω σε δημόσιο με ικα περιορισμένου χρόνου. Το γραφείο θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά, αφού δεν είμαι υποχρεωμένη να το κλείσω για να μπω στη συγκεκριμένη θέση (σύμβαση περιορισμένου χρόνου). Μπορώ όμως να το κάνω ή με δεσμεύει το πρόγραμμα???
  2. Είμαι νεά μηχανικός και έχω κάποιες απορίες σε σχέση με την παθητική πυροπροστασία. Πρόκειται για ένα συνεργείο αυτοκινήτων και πλυντήριο -λιπαντήριο αυτοκινήτων. Ο φέρων οργανισμός είναι μεταλλικός και η επικάλυψη θα γίνει με πάνελ. Ο χώρος του συνεργείου-πλυντηρίου-λιπαντηρίου είναι ισόγειος. Στην προέκταση του συνεργείου υπάρχει ένας χώρος (ισόγειο και όροφος) για την δημιουργία γραφείων. Θα μπορούσε να μου πει κάποιος αν το κτίριο αυτό απαιτεί πυραντίσταση για το μεταλλικό σκελετό και τα πάνελ ή απλά μπορώ να χωρίσω τα γραφεία από το υπόλοιπο θεωρώντας δυο πυροδιαμερίσματα?
  3. Κοίτα κα΄ποιες εργασίες τις έχουν ήδη κάνει οι ιδιοκτήτες πχ βεβαίωση πυροσβεστικής, προέκριση από το δήμο κτλ. Στην ουσία εγώ αποτύπωση έκανε και ότι έχει σχέση με πολεοδομία και υγειονομικό ανέλαβα, οπότε....
  4. Είμαι στην πολεοδομία Άρτας. Βασικά το κτίριο είχε κάποιες παρατυπίες σε σχέση με την άδεια και δεν μπορούσε να πάρει ρέυμα! Ο μηχανικός που είχε εκδόσει την άδεια έκανε πριν από ένα μήνα αναθεώρηση της άδειας βασισμένος σε σχέδιο (αρχιτεκτονικό!) που έφτιαξα εγώ για τον καθορισμό των χώρων (εμβαδά-προορισμός χώρου κτλ.) Στην άδεια ο χώρος χαρακτηρίζεται ως "χώρος συνάθροισης κοινού" και όπως καταλαβαίνεις έχει τα σωστά σχέδια για το σκοπό που θέλω. Γιατί πρέπει λοιπον να βγάλω νέα άδεια? Και γιατί οι αμοιβές πρέπει να έιναι τόσο υψηλές και όχι 300+2 ευρώ / τετραγωνικό όπως γράφει σε άλλα site στο internet? H οικοδομική άδεια βγήκε το 2004, η αναθεώρηση έγινε το Μάιο του 2011, και ρεύμα πήρε αμέσως μετά. Έχουν πληρωθεί τα πάντα. Θέλω να ρωτήσω και κάτι ακόμα: τα καθίσματα χώρου πελατών και υπαίθριου χώρου μετράνε συνολικά για τον υπολογισμό του εμβαδού των βοηθητικών χώρων?
  5. Α και στο internet βρίσκω σε πολλά sites να υπόνεται ότι δεν υπάρχει προκαθορισμένη αμοιβή για αδεια λειτουργίας καταστήματος. Ένας γενικός κανόνας είναι: χωρίς αποτύπωση 300 ευρώ, με αποτύπωση 300+2ευρώ/μ2 Τελικά τι ισχύει??? Γιατί να βγάλω νέα οικοδομική άδεια????
  6. Πρόκειται για ισόγειο χωρίς τίποτα από πάνω. Απλός προβληματίζομαι γιατί τους τα βγάζω με το τσιγκέλι στην πολεοδομία. Πρέπει λοιπόν να συντάξω τα σχέδια, τα οποία θα αναγράφουν ότι ο χώρος προορίζεται για καφετέρια-οβεληστήριο, να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ελάχιστες αμοιβές, να πάω τα σχέδια για υπογραφές στην πολεοδομία, όπου θα γίνει και η ενημέρωση του φακέλου και στη συνέχεια να τα πάω στο δήμο για να τα στείλει με τη σειρά του στο υγειονομικό. Σωστά? Μια προσωρινή άδεια πόσο καιρό μπορείς να την κρατήσεις?
  7. Είμαι νέα μηχανικός και χρειάζομαι βοήθεια!!!! Θέλω να βγάλω μια άδεια λειτουργίας για καφετέρια-οβελιστήριο. Από την πολεοδομία μου λένε ότι αφενός ο ιδιοκτήτης πρέπει να πληρώσει τις ελάχιστες αμοιβές για να βάλω εγω τη σφραγίδα μου σε 3 κατόψης και 3 τομές (!) και αφετέρου ότι πρέπει να φαίνεται ξεκάθαρα στα σχέδια τι ακριβώς κατάστημα θα γίνει (δεν τους αρκεί το "χώρος συνάθροισης κοινού της οικοδομικής αδείας) και άρα θέλει ενημέρωση ο φάκελος της άδειας. Ισχύουν αυτά ή με δουλεύουν?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.