Μετάβαση στο περιεχόμενο

poolforum

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Ελλάδα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

poolforum's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οι Φυσικές Πισίνες NSP (Natural Swimming Pools) απαιτούν σίγουρα οικοδομική άδεια, καθώς είναι ένα πολύπλευρο (αν και απλό) τεχνικό έργο με εκσκαφή, σκυροδέτηση, Η/Μ εξοπλισμό κλπ. Είναι πολύ πιθανό να κολλήσει στην άδεια από την Υγεινομική Υπηρεσία, η οποία ακόμα βασίζεται στην απαρχαιωμένη νομοθεσία του 1973...
  2. Aν και έχει περάσει πολύς καιρός που άνοιξε το thread, για αυτούς που θα το διαβάσουν τώρα, καλό είναι να γνωρίζουν ότι υπάρχουν ειδικά τεστ χλωρίου στα καταστήματα πισίνων ή ακόμα και σε μαγαζιά στυλ praktiker. Όντως το νερό της πισίνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πότισμα αν αφεθεί μερικές μέρες χωρίς να χλωριώνεται. Να μη χρησιμοποιηθεί όμως σε κήπους με εδώδιμα είδη.
  3. Για την ολοκληρωμένη νομοθεσία που αφορά τις πισίνες μπορείς να δεις το site της ΕΛΙΝΥΑΕ όπως είπε και ο συνάδελφος παραπάνω ή στο www.poolforum.gr. Καλό διάβασμα!
  4. 40-60cm ανάλογα και με τις ηλικίες των παιδιών. Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει συνεχής επίβλεψη από ενήλικα. Ένα παιδάκι μπορεί να πνιγεί σε 5" σε βάθος νερού 10cm.
  5. Η ασφάλεια γύρω από την πισίνα είναι απαραίτητη και αναγκαία ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο χώρο. Μπορεί να επιτευχθεί με ένα κάλυμμα ασφαλείας ή με ένα φράχτη ασφαλείας. Το κάλυμμα μπορεί να είναι χειροκίνητο (συνήθως με κάποιου είδους μανιβέλα που το τυλίγει/ξετυλίγει) ή ηλεκτροκίνητο. Το κάλυμμα κλείνει την πισίνα με ασφάλεια ώστε να μην μπορεί κάποιος να κολυμπήσει ή αν πέσει στην πισίνα να μην χτυπήσει. Τα καλύμματα αυτά αντέχουν αρκετό βάρος και θέλουν ελάχιστη συντήρηση. Ο φράχτης ασφαλείας πρέπει να είναι κατασκευασμένος με ύψος τουλάχιστον 1,10m και να έχει πόρτα ασφαλείας έτσι ώστε μικρά παιδιά (μέχρι 5 ετών) να μην μπορούν να ανοίξουν την πορτα του. Αν θες κάτι διακριτικό που να μην σου κόβει την θέα καλύτερα να επιλέξεις ένα καλό κάλυμμα ασφαλείας. Έτσι η επέμβαση στο χώρο είναι πολύ μικρότερη και όταν μεγαλώσουν τα παιδιά μπορείς απλά να το αφαιρέσεις χωρις να μείνουν πολλά σημάδια στον περιβάλλοντα χώρο.
  6. Αγαπητή/έ φίλη/ε, Για να υπολογίσεις με σχετική ακρίβεια πόσο νερό εξατμίζεται από την πισίνα σου πρέπει να βρεις κλιματολογικό χάρτη της περιοχής σου (από την ΕΜΥ) που να αναγράφοναι τα χιλιοστά εξάτμισης ανά μήνα. Για παράδειγμα αν τα χιλιοστά εξάτμισης για τον Σεπτέμβριο στην περιοχή σου είναι 3,4mm/m2 τότε εξατμίζονται 3,4lt/m2 από την πισίνα σου. Αν η πισίνα σου είναι 60m2 τότε εξατμίζονται 60*3,4 = 204lt την ημέρα. Υπάρχουν και πιο εμπειρικοί τρόποι που λένε ότι το νερό που εξατμίζεται είναι 2 φορες η επιφάνεια της πισίνας σε lt. Στο παράδειγμα μας δηλαδή η εξάτμιση θα ήταν 2*60 = 120lt. Προσέξτε ότι έτσι υπολογίζουμε μόνο τις απώλειες νερού λόγω εξάτμισης. Οι απώλειες νερού της πισίνας είναι μεγαλύτερες και εξαρτώνται από τη χρήση της πισίνας, από τον αριθμό των κολυμβητών, από το αν η πισίνα είναι θερμαινόμενη κτλ. Δες κι εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κυριότερους παράγοντες που επηρεάζουν την εξάτμιση στις πισίνες.
  7. Σου παραθέτω 2 links για να δεις ενδεικτικά τις προδιαγραφές φίλτρων άμμου: Φίλτρο Εταιρίας 1 & Φίλτρο Εταιρίας 2 Υπάρχουν φυσικά κι άλλες εταιρίες στο χώρο.
  8. Αγαπητή anna7030, αρχικά θα πρέπει να υπολογίσεις τα κυβικά της πισίνας σου. Ας πούμε ότι η πισίνα σου είναι 100m3 για ευκολία. Το δεύτερο βήμα είναι να καθορίσεις πόσες φορές θέλεις να ανακυκλοφορεί το νερό σου στο 24ωρο. Η νομοθεσία απαιτεί όλο το νερό της πισίνας να ανακυκλοφορεί μέσα σε 4 το πολύ ώρες (ΦΕΚ 87/Β/24-1-73, Άρθρο 15, παρ.1). Αν πούμε ότι όλο το νερό ανακυκλοφορεί σε 4 ώρες ακριβώς, τότε η παροχή νερού σου είναι 25m3/h. Επομένως 25m3/h θα διέρχονται από το φίλτρο σου. Με αυτό το δεδομένο μπορείς να ανατρέξεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά φίλτρων και να επιλέξεις εκείνο που είναι κατάλληλο για την παροχή που θέλεις. Εκεί αναγράφεται πάντα ο ρυθμός διήθησης αλλά και η επιφάνεια φίλτρανσης του φίλτρου. Ελπίζω να σε βοήθησα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.