Μετάβαση στο περιεχόμενο

Rover

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Rover

  1. Ευχαριστώ πολύ. Βλέπω ότι μάλλον ήταν απλό για εσάς. Δεν ξέρω τι να πω πια... Εμάς μας μπέρδεψαν 2 πράγματα. Πρώτον ο φίλος μηχανικός (δεν είχε τα χαρτιά μπροστά του - ίσως να μην κατάλαβε τελικά). Δεύτερον η νομοθεσία (ΓΟΚ) που αναφέρει ότι οι πυλωτές δεν λαμβάνονται υπόψη στον Σ.Ο. = (για εμάς τους μη ειδικούς) δεν περιλαμβάνονται στον κτηριακό όγκο. Καλά νέα για το φιλαράκι, να τον ξυπνήσω νυχτιάτικα να του πω να ετοιμάσει το πρόστιμό του και καλή νομιμοποίηση για 40 έτη ? Μόλις βρήκα σε άλλο thread του φορουμ και την αντίστοιχη εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ. Είναι η με Αρ.πρωτ .17879 03/05/2010. Ξεκάθαρα πράγματα.
  2. Ένας φίλος έχει το παρακάτω πρόβλημα για το οποίο έχει πάρει 2 αντιφατικές απαντήσεις από μηχανικούς (ο ένας έχει κάνει την κατασκευή και του σπιτιού πριν 15 έτη). Στην κατοικία λοιπόν που έχει εξαντλησει το Συντελεστή Δόμησης, έχει κλείσει 35 τμ από την πυλωτή και θέλει να τα δηλώσει και να πληρώσει το πρόστιμο προκειμένου να το νομιμοποιήσει αν αυτό είναι δυνατό. Ο μηχανικός του, του λέει ότι γίνεται και να το κάνουνε. Ο άλλος μηχανικός (φίλος) του λέει ότι είναι έτσι και αλλιώς παράνομο γιατί δεν περιλαμβάνεται στον όγκο και την έβαψε Η νομοθεσία που είδαμε παρέα, μάλλον δίνει δίκiο στον 2ο. Τι λέτε εσείς ? Καμιά ιδέα? Να το γκρεμίσει να ξεμπερδεύει ? Η να το παλέψει και ότι γίνει ? Ευχαριστώ
  3. Πολύ καλά Posts παίδες (ή μη )! Μπράβο! Αυτό το thread είναι η απάντηση του γιατί πρέπει να υφίσταται τέτοιο φόρουμ σε πολλές κατηγορίες επαγγελμάτων!
  4. Καλά, μην ορμάτε όλοι μαζί Δεν σας κατηγόρησα σαν κλάδο Εντάξει και βολτούλα από το ΙΚΑ επιβάλλεται, (εγώ πήγα), παρόλο που ο μηχανικός μου τα ήξερε απ'έξω όλα αυτά τα αυτονόητα. Την πάτησα μόνο στα αντίγραφα της ΑΠΔ (ήθελε x 3) και έψαχνα το κοντυνότερο super market για να βγάλω φωτοτυπίες. Και βέβαια είναι δουλειά του λογιστή, εκτός αν είσαι αυτοτρεχούμενος όπως εγώ ή μπορείς να κάνεις πράξεις με το κομπουτεράκι. Τώρα θα τα κάνω μέσω internet και ελπίζω να δουλεύει το πρόγραμμά τους από το 2002 (μάλλον) που το εγκατέστησαν. Για να δώσω και τα εύσημα, πράγματι όλα αυτά που γράφτηκαν εδώ σε απάντηση του ερωτήματος που έθεσε το μέλος, είναι πολύ κατατοπιστικά.
  5. terry, ο μηχανικός δηλαδή δεν ξέρει? Και δεν έχει ΚΑΜΙΑ δουλειά? (περίεργο, μου φαίνεται τα κεφαλαία απαγορεύονται στο φόρουμ... ) Και αν την έχει πάρει τη δουλειά εργολαβία - χωρίς το ΙΚΑ - χωρίς το ΦΠΑ παροχής υπηρεσιών, ή ότι άλλο σχήμα κυκλοφορεί? (δεν μας το είπε ο φίλος μας). Από ότι βλέπω πάντως, αρκετοί το ξέρετε το θέμα πολύ καλά, άρα έχω δίκιο που του λέω να του δώσει πόδι και να πάρει έναν ειλικρινή ή τουλάχιστο έναν που να ευαισθητοποιείται να του πει "θα το ψάξω και θα σου απαντήσω άμεσα...", όπως λέγαν και οι καθηγητάδες στα Πανεπιστήμια μας...
  6. "Ο μηχανικός σου δεν το γνωρίζει" = μάλλον πρέπει να αλλάξεις μηχανικό γιατί δεν είναι ειλικρινής μαζί σου. Δηλαδή τι γνωρίζει ? Έλεος! Μόλις κατέθεσα ΑΠΔ σκελετού. Είχα και από τις 3 κατηγοριοποιήσεις, τεχνίτης, βοηθός, εργάτης, ως εξής: 3:3:3 (δηλαδή 1:1:1). Έβαλα τα ένσημα που αναλογούν στους ανθρώπους που πράγματι δούλεψαν και τελείωσα. Μου βγήκε ένας Μ.Ο 50 ευρώ το ένσημο περίπου. Το ΙΚΑ έχει πρόβλημα αν δηλώσεις μόνο εργάτες με 0 τριετίες και λοιπές "ομορφιές" που απ' ότι φαίνεται συνηθίζονται από κάποιους που "δεν ξέρουν"... Η αναλογία 1:1:1 είναι εντάξει. Μην ξεχάσεις (το ΙΚΑ δεν θα το ξεχάσει αλλά έχε το υπόψη σου), να σου αφαιρέσουν τα λεφτά που έδωσες για να σου ανοίξουν ΑΜΟΕ. Προσοχή στις ημερομηνίες. Καταθέτουμε μέχρι 10 έκαστου μήνα για τον προηγούμενο.
  7. Ευχαριστώ πολύ. Παίρνω προσφορές (από όσους δίνουν) και θα επανέλθω
  8. Αυτές τις ημέρες παίρνω προσφορές για υδραυλική εγκατάσταση σε μια προσθήκη που κατασκευάζω, στην άδεια της οποίας έχει προβλεφθεί εγκατάσταση αερίου. Οι υδραυλικοί πρέπει να έχουν ξεχωριστή ειδική άδεια για καύσιμα αέρια, πέραν της κανονικής? Αν όχι, τι γίνεται? Παρατηρώ ότι όσοι έχουν έρθει μεχρι τώρα μου τα "μασάνε"¨ Ευχαριστώ - Καλή χρονιά! Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Edit" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, terry
  9. http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=67 Και άλλα αρκετά εκεί. Χρησιμοποίησε στην αναζήτηση στα downloads το "συμφωνητικό". Το/τα προσαρμόζεις, (ρωτάς και κανέναν πιο έμπειρο) και είσαι έτοιμος.
  10. Ένα τηλέφωνο σε εταιρεία εμπορίας και έχεις τιμή σχεδόν άμεσα. Πάρε όποια θέλεις που έχει site στο internet και ζήτα τις πωλήσεις.
  11. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το ύψος το θέλω αφού μπορώ να το έχω (πρόβλημα ιδεατού στερεού δεν υφίσταται). Για την ιστορία, θα σας γράψω αύριο μεθάυριο τι απαντήσεις θα πάρω. Αν θέλει κάποιος άλλος να πει τη γνώμη του, ευχαριστώ προκαταβολικά Ολα καλά, πάμε 2.4μ. είχε γίνει λάθος copy-paste από τις άδειες του ΓΟΚ 1985... Μερικές φορές πρέπει τελικά να διαβάζουν τον ΓΟΚ και οι μη μηχανικοί (και να ποστάρουν στο michanikos.gr) για να βγαίνει άκρη. Τι να πω... Ευχαριστώ georg coco
  12. Κατασκευάζω μια προσθήκη Γ' ορόφου (άδεια 2010). Ο μηχανικός στο διάγραμμα κάλυψης της άδειάς μου έχει προβλέψει Δώμα και Μηχανοστάσιο ασανσέρ ύψους 2.20 μ. (πρόβλεψη ΓΟΚ 1985 από ότι κατάλαβα - οι παλιές άδειες των 2 υπαρχόντων ορόφων ήταν του 1989 και 1990 αντίστοιχα). Όμως όλη η άδεια, γίνεται με το νέο ΓΟΚ όπως είναι αντιληπτό. Μήπως θα έπρεπε και αυτά να βγουν στα 2.40μ. όπως αναγράφεται στο ΓΟΚ 2000, ή έχει τροποποιηθεί κάτι στο μεταξύ, ή πρέπει απλά να πάω με τον παλιό ΓΟΚ ? Αν τελικά μπορώ να πάω στο 2.40μ. , τι πρέπει να κάνω πριν ρίξω τα μπετά ? Ευχαριστώ.
  13. Σωστά όλα βρε παιδιά (είπα να μην μπερδέψω με λεπτομέρειες) Cat 5 μέχρι 100μ x 3 segments και εχεις πιστοποιημένο 100 MBps. Σωστή η παρατήρηση της πραγματικότητας αλλά όσον αφορά τις μετρήσεις θα δεις ότι είναι πολύ πιο μικρές οι ταχύτητες, χωρίς πρόβλημα στην ποιότητα. Αλλά εδώ είναι site μηχανικών. Γυρίζω στου thread σοβάδων, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση κανένας να βγάλει άκρη... Ούτε στα μπετά ούτε στα τούβλα! Αφήνω τα καλώδια, (Cat 6a θα βάλω εγώ μετά από τα παραπάνω αν μου μείνουν λεφτά), σε εσάς!!
  14. Δομημένη Καλωδίωση απλά: 1. Καλώδιο κατηγορίας Cat 5, ή 6-6α (σήμερα) οδηγούμενο στις πρίζες φίσας RJ-45 μέσω καναλιών (χωριστών από αυτών του ρεύματος) και τερματισμός αυτών στον κεντρικό κατανεμητή (patch panel) για να έχουμε δυνατότητα "μικτονόμισης" (να συνδέουμε τη γραμμή (πχ DSL) σε όποια πρίζα όποιου δωματίου θέλουμε με χρήση μικρών καλωδίων (patch cords)). 2. Πιστοποιηση λειτουργίας στην ταχύτητα προδιαγραφής (Cat) από τον εγκαταστάτη. Το υπάρχον δίκτυό σου (Cat 5) δεν θα πιάσει ποτέ τα 1000 ΜBps ακόμα και να είχε 20 καλώδια. Χρειάζεσαι Cat 6 (1Gpbs) - Cat 6a (10Gbps) καλώδιο. Μην τρελλαίνεσαι όμως. Και το παλιό καλό UTP Cat 5 των 100 MBps κάνει μια χαρά τη δουλειά του, για όλες τις εφαρμογές σπιτιού είτε τηλεόρασης, είτε Η/Υ. Οι μεγαλύτερες ταχύτητες που υπάρχουν πλέον διαθέσιμες αφορούν κυρίως μεγάλα δίκτυα Η/Υ εταιρειών, με μεγάλη κίνηση δεδομένων από και προς τους servers. Περιληπτικά: 1. Το UTP Cat 5 καλό είναι, μην το πειράξεις (εκτός αν σου περισσεύουν λεφτά) 2. Αν κάποιος έχτιζε τώρα, καλό θα ήταν να βάλει Cat 6 - έτσι για να έχει να λέει ότι το σπίτι του όχι μόνο διαθέτει δομημένη καλωδίωση, αλλά αυτή είναι και Gigabit Ethernet (και όλοι ... με το στομα ανοικτό )
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.