Μετάβαση στο περιεχόμενο

George Pngts

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by George Pngts

  1. Λυπάμαι αλλα απο αυτο το site δεν πηρα καμια ιδεα, αν μπορεις να με διαφωτίσεις με κοντινοτερες ληψεις απο κατασκευες σπιτιών με εμφανη μπετα θα ημουν υπόχρεως.
  2. Αν ημουν στην θέση σου θα έβρισκα μια οικοδομή που εχει γίνει με εμφανή μπετά, θα κοίταγα μια μέγαλη επιφάνεια σε στιγμή ηλιοφάνειας, θα εκρινα εκ του αποτελέσματος κ θα ενεργουσα αναλόγως.
  3. Προσωπικά αν ήμουν στην θέση σου θα ανησηχούσα για το αισθητικό κομμάτι μιας τέτοιας επιλογής.
  4. Πρόσφατα ασχολήθηκα με παρόμοια οικογενειακή μας υπόθεση. Μπορεί να κινηθεί δικαστικώς αλλα πρέπει να έχει τις υπογραφές των υπολοίπων κληρονόμων για να ειναι 100% νόμιμο και για να μπορέσει να εκμεταλευτει-πωληθει το οικόπεδο. Παραυτα να ρωτήσεις κ εναν δικηγόρο γιατι υπάρχουν κ καποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις.
  5. Όπως είπε και ο terry παραπάνω δεν είχα σκοπο να προσβάλω κανενα. Εδω μέσα φιλοξενούμαι ως μη μηχανικός για να πάρω καποιες γνώσεις παραπάνω. Σαφώς και η μελέτη γίνετε απο εσας ενω η κατασκευη απο εμας. Δεν ξέρω για άλλους αλλα εγω επουδενει δεν προσπαθω να σας το παίξω ξύπνιος.
  6. Γιάννη καλησπερα, συνήθως βλέπουμε τους υδραυλικους να περνούν σωληνες αποχετευσης σε ραντιε θεμελιώσης ανάμεσα στην πρώτη σχαρα και στην δευτερη χωρις να κοπει ουτε ενα σιδερο. Οπότε η ερωτηση μου είναι εφόσον δεν κόβετε ουτε ενα σίδερο απο την θεμελίωση αν υπάρχει άλλος παράγοντας που επηρεάζει την στατικοτητα του κτιρίου.
  7. Καλή Χρονιά με υγεία κ χαρά. Χρόνια πολλά! Καλές Γιορτές!
  8. Πολύ καλό tip αυτό αλλά αν μπορείς λίγο πιο αναλυτικά να μου εξηγήσεις η θερμοκρασία μικρότερη της παραπάνω γιατί δημιουργεί πρόβλημα στο σοβάτισμα? (φαντάζομαι στην πρόσφυση του)
  9. Βρίσκω σωστό να πάρεις μια επαγγελματική αποψη πριν κάνεις τοση μεγάλη αγορα αλλα αναρωτιέμαι το εξής. Θα είσαι σε θέση ως μηχανικός να εχεις αντικειμενικη άποψη για την ποιοτητα του διαμερισματος εκ των υστέρων. (Αφού έχουν ολοκληρωθει η εργασίες) Επίσης αναρωτιέμαι εαν προσλαβω μηχανικο, θα με συμβουλεψει μόνο για τίς "καραμπινάτες ατασθαλείες" της οικοδομής ή και τυχόν μελλοντικα προβλήματα π.χ τυχόν υγρασίες κτλ. Εάν ισχύει το δευτερο τότε ρωτώ μήπως ρισκάρετε λίγο στην άποψη σας εφόσον δεν έχετε παρακολουθήσει απο κοντά την διαδικασία ανέγερσης του κτιρίου? Π.χ πώς θα ξέρετε εσείς απο που μπορεί να προκύψουν αυτές οι υγρασίες. Το ερώτημα μου εν ολίγοις είναι τί εικόνα θα μου δώσει ενας μηχανικός πριν αγοράσω ενα σπίτι για να δώσω κ εγώ αυτα τα 400 - 500 ευρω επιπλέον?
  10. Γεια σας, Την γνωμη σας παρακαλώ εν' συγκριση με την ποιοτητα κατασκευης, αντοχης κ κόστους μεταξύ των δυο επιλογών κατασκευης. Συγκεκριμένα αναρωτιεμαι για κατοικίες εως δυο ορόφους. Τι προτείνετε και τι πιστευετε θα επικρατησει στο μέλλον. Δεν γνωρίζω πολλα απο μεταλλικα κτίρια οπότε δεν μπορω να κάνω την συγκριση απο μόνος μου οποτε κ ζητώ την γνώμη σας. Ευχαριστω εκ' των προτερων.
  11. Εάν εξωτερικα δεν εχεις επιφάνειες απο πετρα ή επιφανειες με φελιζόλ τοτε υαλόπλεγμα δεν χρειαζετε να βάλεις παντού. Μόνο στις επιφάνειες που κολάει το τουβλο στο μπετόν. Στις 2 κάθετες γραμμες αλλα και στις 2 οριζοντιες. Σημαντικο πολυ για να γλιτώσεις συστολες διαστολες είναι κατα το χτισιμο των τουβλων να έχει προηγηθεί πεταχτο-πρωτο χερι σοβα απο την προηγουμενη μέρα στις επιφάνειες μπετον που θα κολληθουν τουβλα. Εσωτερικα ισχυει το ίδιο οσο αφορα μπετον-τουβλο, υαλόπλεγμα επισης βάζομε εαν εχει γίνει κάποια αλλαγη στις τοιχοποιοιες και έχει προστεθει τοιχοποιοια. Επίσης οπουδήποτε έχουν γίνει σκαψίματα και με την τοποθέτηση σωλήνων κτλ. απο ηλεκτρολογο, υδραυλικο η εφαρμογη σοβα πάνω στον ιδιο τον τοιχο δεν είναι εφικτή τότε εφαρμοζουμε υαλοπλεγμα. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι ο ηλεκτρολογικος πίνακας κ ο συλλέκτης νερου. Η πίσω τους μερια συνηθως ειναι σκαμενη τελειως οποτε δεν υπάρχει σταθερη επιφάνεια για την εφαρμογη σοβα. Όπως και τα σημεια που περνουν πολλες γραμμες του ηλεκτρολόγου. Συνισταται οι γραμμες-σωληνες μεταξύ τους να έχουν ενα ικανοποιητικο κενο για τον σουβα, επειτα να ξεπλυθουν με νερο καλα και να γίνει πρωτο χέρι σοβα-πεταχτο πριν την εφαρμογη υαλοπλεγματος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.