Μετάβαση στο περιεχόμενο

diamm

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

diamm's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημερα σε ολους, Θα ηθελα κ εγω να κανω μια ερωτηση σχετικα με τις εισφορες για οποιον γνωριζει η εχει αντιμετωπισει την ιδια περιπτωση: Ειμαι στην περιπτωση του ελευθερου επαγγελματια με εναν μονο εργοδοτη. Για διαφορους λογους ο εργοδοτης απο την αρχη του ετους δεν ειχε καταληξει πως θα αντιμετωπιστει το θεμα με τις νεες εισφορες επομενως εγω πληρωνα κανονικα τα ειδοποιητηρια που εβγαιναν. Τωρα παρθηκε η αποφαση να παμε τελικα με τον νεο νομο και καλυψη απο μεριας του των 2/3. Η σχετικη ΑΠΔ απο μεριας του θα γινει για συμβαση απο 1/2017 και προφανως θα πρεπει να παρακρατησει απο το μιςθο και το δικο μου ποσοστο γ αυτους τους μηνες τους οποιους ομως εγω εχω πληρωσει ηδη.Γνωριζει κανενας τι γινεται σ αυτη την περιπτωση σχετικα με τον αν γινεται καποιος συμψηφισμος κ ποτε; παιζει να γινεται αυτοματα; Ευχαριστω.
  2. Επειδή τον ίδιο πρβληματιμό είχα και εγώ (είχα αναφέρει το θέμα εδώ: http://www.michanikos.gr/topic/47112-%CE%95%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%95%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD/page-11), ξεκίνησα μια διαδικασία μήπως βγάλω κάποια άκρη με το ΥΠΕΚΑ σχετικά με το πως προτείθενται να δηλώσουν αυτοί τη ενίσχυση.Υπέυθυνη το προγράμματος είναι κάποια κ Μωραίτου η οποία με παρέπεμψε στα οκονομικά τμήματα του υπουργείου στα οποία όμως δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη... Η ίδια όμως μου έστειλε ένα mail αναφέροντας τα εξής: '' Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας και εάν κατάλαβα σωστά τον προβληματισμό σας, σας αποστέλλω την παρακάτω απάντηση που αφορά τη φορολογική αντιμετώπιση ενισχύσεων, προκειμένου να αξιολογηθεί από το λογιστή σας. Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από Υπουργική Απόφαση έγκρισης αρχείου ερωτήσεων-απαντήσεων (ΑΔΑ 774Ι4653Ο7-ΥΒΔ ) και αφορούσε άλλη δράση με τίτλο «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα». Το κοινό μεταξύ αυτής της δράσης και της δράσης των Ενεργειακών Επιθεωρητών είναι ότι και οι 2 εμπίπτουν στο καθεστώς κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας. 56. Με ποιο τρόπο φορολογείται η ενίσχυση που θα πάρει ένας Δικαιούχος; Απάντηση: Σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών με Αρ. Πρωτ: ΔΕΑΦ 1080132 ΕΞ 2015/02/06/2015 (ΑΔΑ: ΩΖΩΨΗ-Β5Ξ), οι επιδοτήσεις δεν εξαιρούνται από το σύνολο των εσόδων από επιχειρηματικές συναλλαγές αλλά προσμετρώνται στον υπολογισμό του εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα. Ωστόσο, όπως έχει γίνει πάγια δεκτό από τη Διοίκηση, τα εισπραττόμενα ποσά των επιχορηγήσεων για αγορά παγίων δεν θεωρούνται προσθετικά στοιχεία των ακαθάριστων εσόδων, δηλαδή δεν προσαυξάνουν τα ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά αποτελούν μειωτικό στοιχείο των πραγματοποιηθεισών νέων επενδύσεων. Περαιτέρω, οι αποσβέσεις υπολογίζονται στην αξία κτήσης των παγίων αφού αφαιρεθούν τα ποσά των επιχορηγήσεων, ενώ για τις επιχορηγήσεις που καταβάλλονται για την κάλυψη συγκεκριμένων δαπανών, αυτές δεν προσαυξάνουν τα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά αποτελούν μειωτικό στοιχείο του κόστους της δαπάνης που επιχορηγήθηκε. Ειρήνη Μωραΐτου Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υ.Π.ΕΝ., Τομέα Ενέργειας Μεσογείων 119, Τ.Κ. 10192 τηλ: 210-6969768 e-mail: [email protected] '' Ο δικός μου λογιστής το ''αξιολόγισε'' πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα σχετικά με το θέμα ''φορολόγιση ως μισθωτός''. Ας μας πουν τη γνώμη τους και άλλοι.
  3. Συναδελφοι καλησπερα. Θα ηθελα κ εγω να ρωτησω κατι αναλογο. Σε μια συζητηση που ειχα με το λογιστη μου, τυχαια του ανεφερα για τα χρηματα που μας επεστεψαν. Τοτε θυμηθηκε κ μου ανεφερε την περιπτωση ενος πελατη του που ειχε παρει μια επιδοτηση καποια στιγμη κ οταν εφθασε η ωρα των δηλωσεων εκεινου του ετους στο taxis του η επιδοτηση αυτη φανηκε σαν μισθωτη υπηρεσια. Το αποτελεσμα ηταν ο πελατης να τρεχει κ να μην φθανει να βγαλει ακρη (με την αντιστοιχη υπηρεσια- τομεα υπουργειου η οτι αλλο ηταν...δε θυμοταν ακριβως ο λογιστης) και αυτο γιατι ο πελατης με αυτο το ´´εσοδο´´ εχανε το δικαιωμα να φορολογηθει με την κλιμακα του μισθωτου!
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα, μπορεί να προτρεχω λιγο αλλα μετα το τελος των δηλώσεων αρχισα λιγο να ασχολουμε με το τι προβλεπεται για το 2017 (οικονομικο ετος 2016). Με μια γρήγορη ματια στα σχετικά εγχειρίδια που έχετε αναφέρει εδω καταλαβαίνω πως παύει πλέον να υπαρχει η φορολογηση ελ επαγγελματια (που πληρεί φυσικα τις σχετικες προυποθεσεις) ως μισθωτου. Σωστα? (η διαφορά φυσικα είναι στην έκπτωση φορου που πλέον δεν υπάρχει μιας και οι συντελεστες φορολογησης γίνονται ίδιοι)
  5. Απο όσα ξέρω πλέον ηλεκρονικά θα πρέπει να καταχωρήσω το όποιο συμφωνητικό θα κάνω όχι στην εφορια σωστά? Ή επειδή είναι του 2014 πρέπει να πάει εφορία?
  6. Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση. Το προφίλ συμπληρώθηκε. Κάπως έτσι έιχα καταλήξει κ εγώ. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι οτι δε θα πρέπει να καταθέσει κ ο ιδώτης το συμφωνητκό? Κ αντε βρες τον και πες του για πρόστιμο (100 ευρώ απο αυτά που βρήκα που μπορέι κ να μειωθει) κτλ για ενα ΠΕΑ 200 κατι ευρώ... Από καποιες αναζητήσεις που έκανα πηρε κ το μάτι μου πως αναμενεται μια ρυθμιση όπου μεταξύ των άλλων θα μπορείς να καταθέσεις κ συμφωνητικά για το 2014 χωρίς πρόστιμο. Αν έχει δει κάτι κάποιος αλλος παρόμοιο...
  7. Συνάδελφοι καλημερα, σχετικά νέος στο επαγγελμα επομένω και στις δηλώσεις οπότε θα ήθελα λιγο τα φωτα σας στην παρακατω περίπωση: μέσα στο 2014 έχω κόψει -ΤΠΥ (ένα κάθε μήνα σε εταιρια με την οποία υπάρχει κανονικά σύμβαση παροχής υπηρεσιών κατατεθημένη και στην εφορία) -μια ΑΠΥ σε ιδιώτη (για ένα ΠΕΑ με τον οποίο όμως δεν υπάρχει συμφωνητικό κατατεθημένο) Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Χάνω το δικαίωμα να φορογηθω σαν μισθωτός? Η διαφορά αν φορολοροφηθω σαν ελ επαγγελματίας ειναι φυσικά τεράστια.(εννοείται φυσικά πως πληρώ τις υπόλοιπες προυποθέσεις...) Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει. Ευχαριστω προκαταβολικά
  8. καλημερα συναδελφοι. Οπως ανεφερε και καποιος αλλος συναδελφος νωριτερα,πλεον στην πολεοδομια ζητανε τα τοπογραφικα να εχουν και τους ορους δομησεις για φωτοβολταικα.Φυσικα τα τοπογραφικα εχουν ηδη γινει παλαιοτερα χωρις αυτους,η διαδικασια να γινουν καινουργια ειναι χρονοβόρα και εχει και επιπλεον κοστος οποτε θα ηθελα αν καποιος συναδελφος μπορουσε και ηθελε να βοηθησει να ανεβασει ενα ετοιμο πλαισιο προτυπο μεαυτους τους ορους ετσι ωστε να μπορεσω εγω να τους προσαρτησω στα ηδη υπαρχοντα σχεδια. Ευχαριστω.
  9. Καλημερα.Γνωρίζει καποιος αν διαφοροποιούνται οι διαδικασίες (απαραίτητες υπηρεσίες,υπεύθυνες δηλώσεις κτλ) για έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για φ/β σταθμό 500 kWp,σε σχέση με αυτά που απαιτούνται για τα 100 kWp?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.