Μετάβαση στο περιεχόμενο

Konstantis

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Konstantis

  1. Δεν μπορεί να ισχύουν ταυτόχρονα και τα δύο. Είτε θα είναι σωστή η προσέγγιση που λέει ο ΝΟΚ για το ήμισυ, είτε η "εξ ολοκλήρου" προσμέτρηση του τοίχου. Ευχαριστώ για τις σκέψεις σας και καλή εβδομάδα.
  2. Καλημέρα σε όλους, εξετάζω την περίπτωση διαμερίσματος με ΟΑ του 1973 που έχει καταλάβει τμήμα του κοινόχρηστου πλατύσκαλου του κλιμακοστασίου και στο οποίο θέλω να ρυθμίσω διαφορετική διαμερισμάτωση. Διαπιστώνω κατά την εμβαδομέτρηση από τα σχέδια της ΟΑ, ότι έχει προσμετρηθεί ολόκληρο το πάχος των τοίχων προς το κοινόχρηστο πλατύσκαλο/κλιμακοστάσιο στο μικτό εμβαδόν του διαμερίσματος. Από το helpdesk του ΤΕΕ μου είπαν ότι ήταν παλιά πρακτική και ότι πλέον σύμφωνα με τον ΝΟΚ αρ. 2 παρ. 47. "Μικτό εμβαδόν είναι το εμβαδόν του χώρου συμπεριλαμβανομένων των περιμετρικών δομικών στοιχείων που τον ορίζουν. Σε περίπτωση όμορων χώρων λαμβάνεται το ήμισυ του δομικού στοιχείου στον υπολογισμό." Επειδή, είδα σε παλιότερες αναρτήσεις του φόρουμ απόψεις το πάχος των τοίχων προς το κοινόχρηστο πλατύσκαλο πρέπει να αποδίδεται όλο στην οριζόντια ιδιοκτησία. Τι ισχύει τελικά ως προς το όριο; Είναι στο ήμισυ του τοίχου μεταξύ διαμερίσματος και κοινόχρηστου διαδρόμου/πλατύσκαλου/κλιμακοστασίου ή ανήκει εξ ολοκλήρου στο διαμέρισμα; Να υπολογίσω το εμβαδόν της Υ.Δ. λόγω κατάληψης του πλατύσκαλου βάσει του "λανθασμένου" περιγράμματος του διαμερίσματος του 1973 ή του "ορθού" λαμβάνοντας υπόψη το ήμισυ του πάχους των τοίχων; Πως θα το αντιμετωπίζατε; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.