Μετάβαση στο περιεχόμενο

Skywarp

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Skywarp's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους! Έχουμε την εξής περίπτωση: Πολιτικός Μηχανικός, γεννημένος 1/1/1953 και διορισμένος στο Δημόσιο από 7/5/1980, έχοντας κάνει και 26 μήνες θητείας πριν τον διορισμό του. Πότε μπορεί να βγει στη σύνταξη;
  2. Καταρχήν συγχαρητήρια στον συνάδελφο που κάθισε κι έγραψε τόσο εμπεριστατωμένα σχόλια πάνω στο θέμα. Ένα ερώτημα που φαντάζομαι καίει αρκετούς εκπαιδευόμενους συναδέλφους, είναι το αντίστροφο: Τί χρειάζεται να κάνει κάποιος, αφού τελειώσει σπουδές στην Αγγλία ή, ακόμη πιο πιθανά (βάσει νέας νομοθεσίας πλέον), αν έχει τελειώσει ένα πρόγραμμα σπουδών Civ. Eng. κρατικού βρετανικού πανεπιστημίου σε ελληνικό ιδιωτικό φορέα, ώστε να πάρει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος από το ΤΕΕ; Υπενθυμίζω ότι με την νέα οδηγία της ΕΕ, οι διαδικασίες έχουν διαφοροποιηθεί λίγο και δεν ισχύει πλέον μόνο η κλασσική διαδικασία του ΔΟΑΤΑΠ (ο οποίος βαίνει προς κατάργηση) Ευχαριστώ!
  3. Καλημέρα φίλε! Βλέπω πρωινός πρωινός! Σύμφωνα με το site του NCP UK, το επάγγλεμα του Πολιτικού Μηχανικού (Chartered Civil Engineer) EINAI νομοθετικώς ρυμιζόμενο: http://ec.europa.eu/...id_regprof=1027 Η πιστοποίηση μέσω NARIC ισχύει και για την περίπτωση όπου κάνεις σπουδές στην Ελλάδα, σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο, μέσω της μεθόδου του franchising?
  4. Ο NARIC πώς συνδέεται, αφού είναι ο αντίστοιχος του ΔΟΑΤΑΠ φορέα στην Αγγλία; Πρέπει ο αγγλικός φορέας να πιστοποιήσει τις αγγλικές σπουδές; ΤΟ επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού δεν είναι νομοθετικώς ρυθμιζόμενο; Δεν πρέπει να έχεις βεβαίωση επαγγελματικών προσόντων από τον φορεα της χώρας προέλευσης, εν προκειμένω να είσαι μέλος του ICE? Αυτά δεν τα λέω για να αγχώσω την φίλη μας την Καλομοίρα, απλώς έτυχε να το κουβεντιάζω με ένα συνάδελφο και δεν καταλήξαμε στο τί συμβαίνει τελικά...
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα έχω δίκιο ότι μπορώ να το κάνω και με άδεια μικρής κλίμακας, αρκεί να περάσω τον "σκόπελο" του υπαλλήλου?
  6. καλημέρα συνάδελφοι! Έχω έναν πελάτη ο οποίος θέλει να περιφράξει ένα οικόπεδό του εντός σχεδίου οικισμού (στο Πήλιο). Η περίφραξη αφορά απλούς μεταλλικούς πασσάλους και κοτετσόσυρμα. Το πρότεινα να βγάλουμε άδεια εργασιών μικρής κλίμακας αλλά ο/η υπάλληλος στην πολεοδομία Βόλου τους είπε ότι για τέτοιου είδους περίφραξη ΔΕΝ μπορεί να γίνει με άδεια μικρής κλίμακας αλλά απαιτείται κανονική άδεια περίφραξης. Δεδομένου ότι η παραπάνω εργασία πραγματοποιείται με την εν λόγω άδεια τόσο στη Θεσ/νίκη όσο και σε άλλες περιοχές (αναφέρεται μάλιστα ως πιθανή εργασία στο πίσω μέρος του εντύπου της αίτησης για εργασίες μικρής κλίμακας) θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει για ποιον λόγο δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εργασία με τον τρόπο που γίνεται οπουδήποτε αλλού? Ευχαριστώ πολύ!
  7. Σ' εμένα τρέχει κανονικά, απλώς έχει λίγο "περίεργο" χειρισμό. Πολλές φορές η λάθος χρήση μου έβγαζε σφάλμα. Πρόσεξέ το λίγο κι αν έχεις απορίες εδώ είμαστε!
  8. Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε! Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο: Κατά μέσο όρο, περίπου πόσες λιπάνσεις γίνονται σε μια καλλιέργεια? Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να διαφέρει αισθητά από τύπο σε τύπο,αλλά με ενδιαφέρει μια τάξη του 5, 10 κλπ!
  9. Άρα αν γνωρίζω τον τύπο του λιπάσματος και ξέρω και τις μονάδες που χρησιμοποιήθηκαν, μπορώ να βρώ την ποσότητα σε kg/στρ. Και κάτι ακόμη: Είναι δυνατόν να υπάρχει λίπασμα 30-84 ή παράκουσα εγώ όταν μου δίναν τις πληροφορίες? (Ρωτάω γιατί 30+84>100)
  10. καλησπέρα σε όλους! Ασχολούμαι με κάτι εδαφολογικά αυτό τον καιρό κι έπεσα πάνω στον όρο "Μονάδα Αζώτου" και "Μονάδα Φωσφόρου" σχετικά με τα χρησιμοποιούμενα λιπάσματα σε μια περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι χρησιμοποιούνται ..."10 με 15 μονάδες Αζώτου ανά στρέμμα..." Αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για μονάδα βάρους αλλά θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει κάποια διευκρίνιση? Ευχαριστώ πολύ!
  11. Σε ευχαριστώ! Το δοκιμάζω τώρα! Παρακαλώ αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας κάνοντας επεξεργασία των προσωπικών σας στοιχείων από τον Πίνακα ελέγχου! Eυχαριστώ, ilias
  12. καλημέρα σε όλα τα μέλη! κατέβασα το COORD από το site (φοβερή δουλειά παρεμπιπτόντως) αλλά δεβ μπορώ να το τρέξω σε Vista γιατί κολλάει στο registration ενός .dll και στη όταν πάω να το εκτελέσω μου δίνει Runtime error!!! καμμιά ιδέα? Παρακαλώ αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας κάνοντας επεξεργασία των προσωπικών σας στοιχείων από τον Πίνακα ελέγχου! Eυχαριστώ, ilias
  13. καλησπέρα συνάδελφοι! Χρειάζομαι την ανάλυση του επιφανειακού εδάφους για την επριοχή της πεδιάδας Δράμας. Πιο συγκεκριμένα, την αναλογία Άμμου/Αργίλου/Ιλύος για τους διάφορους τύπους εδαφών, την διαπερατότητά τους (Hydraulic Conductivity), την μέγιστη και ελάχιστη χωρητικότητα σε νερό (Field Capacity & Wilting Point) Αν τα έχει κανείς ή μπορείτε να δώσετε κάποιο στοιχείο για το πού να ψάξω, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα! Ευχαριστώ!
  14. καλησπέρα κι από μένα! Εγώ έχω παρόμοιο πρόβλημα: Πρέπει να γεωαναφέρω ένα φύλλο ΓΥΣ σε μορφή .jpg Mου δίνονται οι συν/νες των άκρων (σε ΕΓΣΑ 50) αλλά έχω τα εξής δύο προβλήματα: 1. Πώς τις μετατρέπω σε ΕΓΣΑ '87 (χωρίς χρήση λογισμικού) 2. Τις τιμές των συν/νων τις εφαρμόζω στο τέρμα άκρο του .jpg αρχείου ή κάπου αλλού? Μπορώ να αξιποιήσω με κάποιον τρόπο το εσωτερικό πλέγμα όσον αφορά τις συν/νες? Ευχαριστώ πάρα πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.