Μετάβαση στο περιεχόμενο

stratosd

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

stratosd's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Φίλε dagpan σ΄ευχαριστώ για την απάντησή σου Δεν συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου για το ασφαλτόπανο, είναι καλής ποιότητας και το εμπιστεύομαι σαν υλικό. Η όποια αστοχία της υγρομόνωσης έχει περισσότερες πιθανότητες να οφείλεται στην μη έντεχνη εφαρμογή του υλικού απο το συνεργείο παρά στην αστοχία του ίδιου του υλικού - θεωρώ. Εχεις δίκιο για το χαλίκι, όντως κρατά υγρασία γι΄αυτό και το αντικατέστησα σε ένα μεγάλο μέρος με πλάκες πεζοδρομίου 40 Χ 40. Ψάχνοντας στην αγορά - για να δώ που έχω κάνει λάθος και τι μπορώ να κάνω τώρα - διαπύστωσα ότι η μέθοδος αυτή "πονάει" διότι όλες οι εταιρείες που λανσάρουν αυτού του τύπου την μόνωση (με τα δικά τους υλικά βέβαια) δέχονται ότι το νερό θα κυκλοφορεί κάτω απο το φελιζόλ!!! Δηλαδή αν βρέχει για καμιά βδομάδα ή αν έχεις για κανένα μήνα χιονια πάνω στο δώμα που λιώνουν αργά η θερμομόνωσή σου είναι off. Τι έκανα εγώ τώρα: έβαλα καπέλα δώματος μεταξύ υγρομόνωσης και θερμομόνωσης για να αντιμετωπίσω την παραμένουσα υγρασία και την ανάπτυξη της μούχλας και πάνω απο την θερμομόνωση έβαλα μια αναπνέουσα αδιάβροχη μεμβράνη κεραμοσκεπής για να μην κυκλοφορεί νερό κάτω απο το φελιζόλ. Και βέβαια αντικατέστησα ένα μεγάλο μέρος του χαλικιού με πλάκες όπως σου είπα.
  2. Καλησπέρα σε όλους / -ες. Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να υποβάλλω δυο ερωτήματα. Έχω κάνει μια αντεστραμένη μόνωση σε πλάκα στην οποία υπήρχαν οι απαιτούμενες κλίσεις για την απορροή των νερών. Παραθέτω απο κάτω προς τα πάνω τη σειρά εφαρμογής των υλικών, - επικόλληση ασφαλτόπανου με τη χρήση φλόγιστρου, - διογκωμένη πολυστερίνη (άσπρο φελιζόλ) πάχους 5εκ. και βάρους 30 κιλών - χαλίκι 7άρι πάνω απο το φελιζόλ διαστρωμένο σε πάχος 5εκ. Σε πρόσφατη δυνατή βροχή παρατήρησα ότι όλη η πλάκα μάζευε νερά αφού ο όγκος εισερχόμενου νερού ήταν μεγαλύτερος απο τον όγκο του νερού που απομακρύνονταν απο τις υδροροές. Χρειάστηκε να ελλατωθεί η ένταση της βροχής για να απομακρυνθούν όλα τα νερά απο την πλάκα. Στη διάρκεια του φαινομένου τα φελιζόλ "κολυμπούσαν" στο νερό. Ερώτημα 1ο: το ψυκτικό φορτίο του νερού δεν ακυρώνει έστω και μερικώς τις θερμομονωτικές ιδιότητες του φελιζόλ; Αν η απάντηση είναι ναι τότε δεν θα έπρεπε όλη η ποσότητα του νερού να κυκλοφορεί πάνω απο το φελιζόλ αποκλείοντας απο τις ενώσεις την είσοδό του κάτω απο αυτό; Ερώτημα 2ο: σε μεταγενέστερο έλεγχο διαπύστωσα ότι μεταξύ του ασφαλτόπανου και του φελιζόλ υπήρχε παραμένουσα υγρασία - όχι νερά -και είχε αναπτυχθεί μούχλα. Αυτό το τελευταίο πρέπει να με ανησυχεί; είναι επακόλουθο αυτού του τύπου μόνωσης; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.