Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ilias85

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Ilias85's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Με την εξής λογική. Ότι ένας μηχανικός ο οποίος έκανε παρεμβάσεις σε ένα έργο το οποίο δεν τηρούσε κανόνες ασφαλείας όφειλε να δει τις παραβάσεις και είτε να μη δουλέψει πάνω στο κτίριο είτε (κυρίως) να τις καταγγείλει. Με το να κάνει εργασίες κανονικά θεωρείται συνεργός στις παραβάσεις. Το παραπάνω έχει γίνει 100% σε περιπτώσεις που αφορούν σε θέματα ασφαλείας όπου έχει γίνει αργότερα στραβή και όπως καταλαβαίνετε η ανάγκη για εξιλαστήρια θύματα είναι πολύ μεγάλη. Δε βλέπω όμως το λόγο γιατί σε μια καταγγελία ενός καλοπροαίρετου γείτονα, η ΥΔ που υπογράφουμε να μη θεωρηθεί από τους σχετικότατους δικαστές απόδειξη συνέργειας σε κάποια πολεοδομική παρανομία. Κι όσο κι αν ακούγεται αστείο, όντως σε μια χώρα που δεν προστατεύει καθόλου τους μηχανικούς ακόμα και για μια τόσο δύσκολη εγκατάσταση 10 KW σε σπίτι, για να είσαι καλυμμένος χρειάζεσαι υπογραφές από ένα ολόκληρο τεχνικό γραφείο και ένα συμβούλιο νομικών. Αν και πολύ αμφιβάλλω αν με μία τέτοια μελέτη θα γινόταν κάποιο έργο...
  2. Κι όμως το θέμα αυτό είναι για μας τους μηχανικούς το πιο σοβαρό. Ξέρουμε όλοι ότι στα δικαστήρια μηχανικοί και γιατροί αντιμετωπίζονται σαν τους χειρότερους εγκληματίες γιατί λάθη και παραλείψεις τους κοστίζουν πολύ ακριβά. Υπάρχουν δεδικασμένα μηχανικών οι οποίοι καταδικάστηκαν επειδή έκαναν μετατροπές νόμιμες σε κτίρια τα οποία δεν ήταν νόμιμα υφιστάμενα. Και σαφώς ξέρουμε όλοι μας ότι ο κάθε μηχανικός δεν μπορεί να γνωρίζει παραβάσεις εκτός του κλάδου του και είναι σίγουρα μεγάλο λάθος που υποχρεώνεσαι να υπογράψεις ότι το κτίριο είναι καθ'όλα νόμιμο. Ειλικρινά απορώ αν υπάρχει μηχανικός που μπορεί να εξετάσει ένα κτίριο και να είναι σίγουρος ότι το κτίριο είναι νόμιμο από όλες τις απόψεις. Ξέρουμε πολύ καλά ότι αν δουλεύει κάποιος σε μια εταιρία και αρνηθεί να υπογράψει ΥΔ επειδή πχ το κτίριο έχει παράνομο ημιυπαίθριο, την άλλη μέρα θα ψάχνει για δουλειά. Νομίζω ότι θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να προστατέψουμε τον κλάδο μας γιατί το να υπογράψεις μία απόλυτα σωστή μελέτη και αργότερα να την πληρώσεις χρυσή γιατί ο ιδιοκτήτης έκλεισε τον ημιυπαίθριό του είναι τουλάχιστον τραγικό.
  3. Καλημέρα σε όλους! Έχω την εξής ερώτηση : Έκανα μία προσομοίωση στο pvsyst για μία βιομηχανική στέγη δίριχτη με προσανατολισμούς 75 και -105 αντίστοιχα. Χρησιμοποίησα thin film γιατί η θεωρία λέει ότι σε εφαρμογές χωρίς σωστό προσανατολισμό τα thin film αποδίδουν καλύτερα λόγω της διάχυτης κλπ..Μετά έκανα την προσομοίωση και με πολυκρυσταλλικά και τελικά μου βγήκε λίγο καλύτερη. Είναι λογικό αυτό?Μήπως κάνω κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις του pvsyst? Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.