Μετάβαση στο περιεχόμενο

marian7

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by marian7

  1. Από το 2024 τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών εκδίδονται ηλεκτρονικά από την εφαρμογή mydata. Δεν ισχύει η έντυπη μορφή με το μπλοκ που κόβαμε στον πελάτη. Υποθέτω γι' αυτό δεν γίνεται καταχώρηση.
  2. Προσπάθησα να καταχωρήσω σε μια συγκεντρωτική εγγραφή, όλες τις δαπάνες (βενζίνες, διόδια κλπ.) στις οποίες δεν εκπίπτει ο ΦΠΑ, αφαιρώντας τα στοιχεία λήπτη. Ωστόσο, κατά την υποβολή μου έβγαλε σφάλμα ότι αυτή η καταχώρηση έχει ξαναγίνει. (Στα στοιχεία παραστατικού εφόσον πρόκειται για σύνολο αποδείξεων έβαλα 0 στη σειρά και 0 στον αριθμό παραστατικού). Πως καταχωρείτε τις δαπάνες του τριμήνου (που δεν εκπίπτει ο ΦΠΑ), χωρίς να βγάζει σφάλμα; Ευχαριστώ
  3. θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: Για τον χαρακτηρισμό τιμολογίου με δικαίωμα έκπτωσης πχ. Public, κωτσόβολος κλπ., ποιο κωδικό επιλέγω στο mydata; (είναι π.χ. συνδεδεμένη επιχείρηση και βάζω τον κωδικό για συνδεδεμένη επιχείρηση;) Για τις αποδείξεις, (χωρίς δικαίωμα έκπτωσης), που καταχωρούσα στις ΜΥΦ συγκεντρωτικά σε μία καταχώρηση όλες τις αποδείξεις ανά μήνα, ως δαπάνες, τώρα στο mydata πως γίνεται ο χαρακτηρισμός; είναι παρόμοια διαδικασία με την απόδειξη κινητού τηλεφώνου; Αν ναι, ποιοι κωδικοί αντιστοιχούν; ευχαριστώ.
  4. καλησπέρα. όπως είδα σήμερα που πήγα να υποβάλω το ΦΠΑ στο taxis το έντυπο είναι προσυμπληρωμένο. Το μόνο που μου λείπει είναι το έξοδο του κινητού τηλεφώνου της Vodafone που θέλω να το καταχωρήσω. Ήθελα να ρωτήσω πως θα το χαρακτηρίσω. Αφορά αγαθό η υπηρεσία; ΑΑ παραστατικού είναι ο αριθμός λογαριασμού; Έχει υποβάλει κάποιος λογαριασμό κινητού ως έξοδο με δικαίωμα έκπτωσης (έτσι το καταχωρώ στο βιβλίο). ευχαριστώ.
  5. Μπήκα στην ειδική φόρμα καταχώρησης σήμερα του mydata, για να καταχωρήσω το τιμολόγιο που έκοψα για τον Φεβρουάριο. Στο πεδίο της φόρμας που καταχωρούμε τον φόρο παρακράτηση, στην κατηγορία φόρου ΔΕΝ υπάρχει η περίπτωση δ' - αμοιβές συμβούλων διοίκησης - 20%. Το έχει δει και κανένας άλλος αυτό; Άλλαξαν τις περιπτώσεις των φόρων;; Ευχαριστώ.
  6. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής : στην περίπτωση που υπάρχει γκαραζ και έχει υπέρβαση στο ύψος, θα πρέπει να τακτοποιηθεί και αυτό? Το μόνο που βρήκα είναι το άρθρο 8 , (3) στον κτιριοδομικό που αναφέρει ότι χώροι των υπόγειων ορόφων ... επιτρέπεται να έχουν ύψος και μεγαλύτερο από 3μ, εφόσον χρησιμοποιούνται για ... Ωστόσο δεν αναφέρει ξεκάθαρα για χώρους στάθμευσης. Υπάρχει κάποιος νόμος που αναφέρει ρητά ότι οι χώροι στάθμευσης (λόγω μεταβολής ύψους) δεν συμπεριλαμβάνονται στα αυθαίρετα?
  7. θα ήθελα να ρωτήσω το εξής? Γράφτηκα από το 2007 στην ειδική προσαύξηση και πλήρωνα μέχρι το 2010 τον Δεκέμβριο. Μετά έκανα διακοπή και πλέον θα ξαναπληρώσω όταν γίνει υποχρεωτικό. Τα τρία αυτά χρόνια που πλήρωσα θα συμπεριληφθούν στην σύνταξη ή να ζητήσω επιστροφή των χρημάτων?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.