Μετάβαση στο περιεχόμενο

noangel

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

noangel's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Θα συμφωνήσω Αlexispap πως δεν είναι δυνατή η λύση του προβλήματος μέσα από το φόρουμ απλώς ήθελα να πάρω μια άποψη και από πιο έμπειρους και να βρώ μια άκρη για ν' αρχίσω. Όπως σας είπα και προηγουμένως δεν έχω εμπειρία στις λιθοδομές αλλά είμαι διατεθιμένος να το ψάξω. Θα μπορούσατε να μου προτείνεται βιβλιογραφία για την εισαγωγή μου στις λιθοδομές και την αποκατάσταση τους, κάτι για να ξεκινήσω πέρα από την πρόταση του συναδέλφου noutsaki; Όπως είπατε και οι περισσότεροι ένα καλό σεναζ και είτε αρμολόγημα και αντικατάσταση όπου χρειάζεται είτε μανδύα ήταν κι εμένα η σκέψη μου αλλά με αγχώνει το θέμα της υπερύψωσης 0.80 μ και το μεγάλωμα των ανοιγμάτων καθ' ύψος (τουλάχιστον 0.40 μ). Συνάδελφε noutsaki το κτίσμα βρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμό περνάει και ΕΠΑΕ και αρχαιολογία παραδοσιακών και νεωτέρων μνημίων.
  2. Συνάδελφοι σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Θα συμφωνήσω Αlexispap πως δεν είναι δυνατή η λύση του προβλήματος μέσα από το φόρουμ απλώς ήθελα να πάρω μια άποψη και από πιο έμπειρους και να βρώ μια άκρη για ν' αρχίσω. Όπως σας είπα και προηγουμένως δεν έχω εμπειρία στις λιθοδομές αλλά είμαι διατεθιμένος να το ψάξω. Θα μπορούσατε να μου προτείνεται βιβλιογραφία για την εισαγωγή μου στις λιθοδομές και την αποκατάσταση τους, κάτι για να ξεκινήσω; Συνάδελφε noutsaki το κτίσμα βρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμό περνάει και ΕΠΑΕ και αρχαιολογία παραδοσιακών και νεωτέρων μνημίων.
  3. Συνάδελφε gio το ύψος του είναι 2.20 μ και τα ανοίγματα στο 1.60 μ που σημαίνει πως θα χρειαστεί να μεγαλώσουν και τ' ανοίγματα (ένα ακόμα πρόβλημα). Το πάχος των τοίχων κυμαίνεται απο 0.40 - 0.50 μ και ο ιδιοκτήτης το θέλει για εξοχικό. Όσον αφορά στην παραθεμελίωση αυτή μπορεί να γίνει εσωτερικά αλλά εξωτερικά από τις δύο πλευρές οι τοίχοι είναι και τα όρια του οικοπέδου και η τρίτη πλευρά έχει κολλητά μια στέρνα πλάτους 3 μ περίπου οπότε η παραθεμελίωση είναι ανέφικτη. Μας μένει μόνο η μια πλευρα και μάλιστα αυτή που έχει πλάτος 5.50 μ . Πώς θα προτείνατε να γίνει η ενίσχυση των τοίχων και από τί θα εξαρτηθεί το αν θ' αντέξει την υπερύψωση;
  4. Συνάδελφε Mastoras74 σ το κτίσμα βρίσκεται σ' ένα χωρίο στην Αρκαδία. Καμία πρόταση για το πως θα μπορούσε να επισκευαστεί; Κατα τη γνώμη σας αξίζει τον κόπο και το χρήμα ή θα ήταν οικονομικότερο να κατασκευαστεί κάτι από την αρχή; Υ.Γ. Γιατί έχω την αίσθηση πως θα κοστίσει περισσότερα από να φτιαχνόταν κάτι καινούριο.
  5. Σκέφτηκα και την περίπτωση η στέγη και το σενάζ να μην φόρτιζε καθόλου την υπάρχουσα τοιχοποιία με κολώνες εσωτερικά αλλά όσον αφορά στο φορτίο της υπερύψωσης ο τοίχος είναι τόσο σαθρός έχει εισχωρήσει μέσα η υγρασία και με τέτοια δομή - πολύ μικρές πέτρες και ανύπαρκτο αρμολόγημα σε κάποια σημεία - όπως είπες συνάδελφε ILIAS , που ακόμα και με πλέγμα και θεμελίωση μέσα έξω δεν πιστεύω πως θ' αντέξει. Δεν γνωρίζω κατά πόσον θα είχαν αποτέλεσμα τσιμεντενέσεις. Συνάδελφε AlexisPap συμφωνώ απολύτως μαζί σου ειπα στον πελάτη επειδή θα θέλει της Παναγιάς τα μάτια για να επισκευαστεί καλύτερο θα ήταν να το γκρεμίζαμε και να φτιάχναμε κάτι σωστό από την αρχή αλλά επιμένει να επισκευάσουμε το ήδη υπάρχον. Με όλα αυτά ίσως είχαμε αποτέλεσμα αλλά πιστεύω πως το κόστος θα είναι τόσο υψηλό που θα το πληρώση σαν καινούριο. Να προσθέσω επίσης πως σχεδόν κολλητά στο κτίσμα υπάρχει και μια στέρνα.
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι. Μου ήρθε ένας πελάτης και έχει ένα παλίο πέτρινο κτίσμα προ του '55 με διαστάσεις 12,00x5,50 = 66,00 μ2 και φέρουσα τοιχοποιϊα στο μέσον του και θέλει να το υπερυψώσουμε και να αντικαταστήσουμε τη στέγη. Όλα καλά μέχρι τη στιγμή που το είδα.. Δεν έχω εμπειρία με λιθοδομές αλλά ρεαλιστικά νομίζω πως είναι πολύ κακή η κατάσταση του για να επισκευαστεί πόσο μάλλον να γίνει υπερύψωση 0.60 -0.80 μ και να αντικατασταθεί η στέγη. Σας παραθέτω τις παρακάτω φώτο να μου πείτε και εσείς σαν πιο έμπειροι την γνώμη σας. http://img651.imageshack.us/i/p1150304y.jpg/ http://img848.imageshack.us/i/p1150305.jpg/ http://img848.imageshack.us/i/p1150301.jpg/ http://img143.imageshack.us/i/p1150302.jpg/ http://img228.imageshack.us/i/p1150298.jpg/ http://img808.imageshack.us/i/p1150303.jpg/ http://img9.imageshack.us/i/p1150296.jpg/
  7. Ο χρόνος όμως περνάει και έχουμε ακόμα 23 μέρες μέχρι τις 28/2 τί θα κάνουν με τόσες υποθέσεις που εκκρεμουν πώς θα κατοχυρωθεί όλος αυτός ο κόσμος που έχει ήδη πληρώσει παράβολα και αμοιβές;
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι γνωρίζει κανείς αν πρωτοκολλούν στη Συγγρού; Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα που είχα πάρει τηλ. ακόμα δεν είχαν βγάλει άκρη με τισ σφραγίδες. Σήμερα πήρα αρκετές φορές αλλά κανένας δεν απαντά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.