Jump to content

emantsik

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About emantsik

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Ιδιώτης-Μη μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Ιδιώτης

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Σε ευχαριστώ πολύ - συγνώμμη δεν είδα ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε άλλο πεδίο - πάντως κάτι πρέπει να γίνει με το ΤΕΕ και το buildingcert !!! Eλπίζω να εοιδιορθωθεί σύντομα το πρόβλημα,
 2. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ? Προσπαθώ να ολοκληρώσω μια ενεργειακή επιθεώρηση και δεν <<βγαίνει>> η αναφορά - δηλ. ενώ έχω κάνει εισαγωγή όλων των στοιχείων κανονικά όταν πάω να δημιουργήσω την αναφορά για να εισάγω τα στοιχεία της στο buildingcert μου βγάζει μήνυμα: Σφάλμα [unable to extend lob segment ETEE.SYS_LOB0000104010C00002$$ by 8192 in tablespace ETEE] - Έχει αντιμετωπίσει κανείς σας κάτι παρόμοιο? Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
 3. Σε μια τακτοποίηση είμαστε υποχρεωμένοι να ελέγχουμε τίτλους ιδιοκτησίας κλπ ή αρκούμαστε στην Υ.Δ. του ιδιοκτήτη περί του χρόνου κατασκευής εφόσον αυτός ταιριάζει με το αποτέλεσμα της αυτοψίας? Για να γίνω πιο συγκεκριμένος μου έχει τύχει περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής αποτελούμενης από τρια κτίσματα ανεξάρτητα μεταξύ τους συνολικού εμβαδού ~120μ2 σε οικόπεδο 231μ2 για τα οποία ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται, και φαίνεται ότι έχει δίκιο από την αυτοψία, ότι είναι κατασκευασμένα το 1966.Υπάρχει βεβαίωση ηλεκτροδότησης το 1966, όμως στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (και στο Ε9) αναφέρεται ως επιφάνεια 100μ2.Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση τα υπόλοιπα να είχαν βοηθητική χρήση και ως εκ τούτου να μην ήταν ηλεκτροδοτούμενα.Από αεροφωτογραφίες δεν μπορώ να προσδιορίσω κάτι μιας και αεροφωτογραφίες του 1975 δεν μπορώ να βρω.
 4. Δηλαδή η μόνη λύση είναι να πληρωθεί ολόκληρο το ποσό της τακτοποίησης προκειμένου να πάρει κάποιος την πολυπόθητη βεβαίωση μεταβίβασης? Αν ξανακλείσει το σύστημα του ΤΕΕ (πράγμα που είναι πιθανό) θα μπορεί αυτό να γίνει χειρόγραφα σύμφωνα με τo ΦΕΚ 211?
 5. Πως τεκμηριώνεται η ολοκλήρωση του φέροντος οργανισμού? Είναι απαραίτητο να έχει θεωρηθεί η άδεια όσον αφορά την ολοκλήρωση του φέροντος οργανισμού ή αρκούν φωτογραφίες? Στην περίπτωση που εξετάζω δεν έχει θεωρηθεί η άδεια η οποία <<λήγει>> το 2012. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις!!!
 6. Υπάρχει δυνατότητα υπαγωγής σε οικοδομή που δεν έχει ολοκληρωθεί εντελώς? Έχουν γίνει οι εργασίες σκυροδεμάτων,τοιχοποιειών, η οικοδομική άδεια είναι εν ισχύ ενώ δεν έχει σφραγιστεί για την αποπεράτωση των σκυροδεμάτων. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.
 7. Κατά πόσο είνα δυνατή η υπαγωγή στον ν.4014 σε υπό κατασκευή κτίρια με οικοδομική άδεια εν ισχύ? Στην περίπτωση που εξετάζω η άδεια έχει εκδοθεί το 2008,η οικοδομή είναι υπό κατασκευή και έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σκυροδεμάτων,τοιχοποιειών κλπ δηλ. έχει διαμορφωθεί η οικοδομή σε τελικό στάδιο.
 8. Είχα υποβάλλει αίτηση για αναβάθμιση στο ΜΕΚ μου στην ΟΔΟ από Γ σε Δ τον Μάρτιο του 2009 η οποία πέρασε από σχετική επιτροπή τον Νοέμβριο 2009 και απορρίφθηκε για διάφορους λόγους.Τον Μάρτιο 2010 επαναϋποβάλω αίτηση για αναβάθμιση σε ΟΔΟ και ΟΙΚ με συμπληρωματικά στοιχεία.Σήμερα λοιπόν λαμβάνω τηλεφώνημα από την Δ15 και μου λένε πως δεν μπορώ να υποβάλλω αίτηση για αναβάθμιση στην ΟΔΟ καθώς δεν έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο του 1 έτους από την ημερομηνία απόρριψης.Το ερώτημα μου λοιπόν είναι αν υπάρχει κάποια τέτοια διάταξη επειδή όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι.Επίσης 1 άλλο ερώτημα είναι: αν σε κάποιο έργο που έχει να κάνει περισσότερο με οδοποιία η επιβλέπουσα Υπηρεσία έχει <<δώσει>> εμπειρία ΟΙΚ η αρμόδια επιτροπή ΜΕΚ νομομοποιείται να την απορρίψει? Προς ενημέρωσή σας σχετικά με το 1ο ερώτημα, προτίμησα να τους πω να μου αποσύρουν την αίτηση για την αναβάθμιση στην ΟΔΟ προκειμένου αν ισχύει κάτι τέτοιο να μην χρειαστεί να περιμένω έως τον 5/2011 προκειμένου να επαναϋποβάλλω. Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
 9. Φίλε cna, αν ήθελες να έχεις τα ίδια δικαιώματα με ένα διπλωματούχο γιατί δεν έδωσες κατατακτήριες να περάσεις σε Πολυτεχνική σχολή, να κάτσεις να διαβάσεις και να εξεταστείς σε Πανεπιστημιακού επιπέδου μαθήματα και να μπορείς να υπογράφεις ότι σου επιτρέπεται ως διπλωματούχος? Αντ΄αυτου προτίμησες την 3ετή (αν δεν κάνω λάθος) φοίτηση στα ΤΕΙ με κατώτερου (κατά την γνώμη μου) επιπέδου μαθήματα και λιγότερα εν τέλει <<εφόδια>> όσον αφορά τις γνώσεις σου στον τομέα που δραστηριοποιέισαι σε σχέση με έναν διπλωματούχο.Δεν νομίζεις ότι είναι λάθος η ισοπέδωση των πάντων ? Όσον αφορά το θέμα της υπογραφής αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο <<αγκάθι>> για τον χώρο μας που επιτέλους θα πρέπει να λυθεί με κάποιον τρόπο.Επιτέλους θα πρέπει όλοι να ασχολούνται και να υπογράφουν αυτό που ξέρουν ανάλογα από την εκπαίδευση που έχουν.Δεν θα πρέπει δηλ. κατά τη γνώμη μου να υπογράφουν ΑΡΧ οι Πολιτικοί, ΣΤΑΤ οι ΑΜ,κ.ο.κ.
 10. Είμαι πολιτικός μηχανικός και θα ήθελα να θίξω ένα θέμα που πιθανό έχει ξανασυζητηθεί.Αφορμή στάθηκε ένα mail που έλαβα από ένα <<συνάδελφο μηχανικό Τ.Ε.>> το οποίο παραθέτω και παρακαλώ για τα σχόλιά σας: Στατικές Μελέτες Κτιρίων Αναλαμβάνω Στατικές Μελέτες Κτιρίων ή άλλης κατασκευής. Για νέες οικοδομές ή ενισχύσεις παλαιών κτιρίων. Στατικές μελέτες κτιρίων για οπλισμένο σκυρόδεμα, ή σύμμικτο (μεταλλικό με πλάκες από σκυρόδεμα) ή μεταλλικό με επικάλυψη πανέλων (βιομηχανικά κτίρια). Αναλαμβάνω δύσκολες στατικές μελέτες οι οποίες απαιτούν σύγχρονο λογισμικό, με πεπερασμένα στοιχεία τα οποία να υποστηρίζουν πολλαπλά υλικά ταυτόχρονα όπως ενισχύσεις με μανδύες ή μεταλλικά. Ελέγχους με Ευρωκώδικες, ποιοτική δουλειά με πολλές κατασκευαστικές λεπτομέρειες στα σχέδια. Αν με χρειαστείτε τηλεφωνήστε μου ή στείλτε e-mail. Στέλνω συνημμένη την κάρτα μου. Ευχαριστώ. H αγανάκτησή μου νομίζω θα πρέπει να θεωρηθεί δικαιολογημένη οταν ένας <<μηχανικός Τ.Ε.>> έχει το θράσος να στέλνει τέτοιου είδους mail σε διπλωματούχους μηχανικούς ζητώντας τι? να του ανατεθεί από οποιονδήποτε συνάδελφο η εκπόνηση κάποιας μελέτης? από πότε οι απόφοιτοι ΤΕΙ μπορούν να υπογράφουν οποιαδήποτε μελέτη με πεπερασμένα,ενισχύσεις,μεταλλικά κλπ.?Ποιος ο ρόλος του Τ.Ε.Ε. και της Πολιτείας γενικότερα? Εν πάσει περιπτώσει μέχρι που φτάνουν επιτέλους τα δικαιώματα των μηχανικών Τ.Ε. και πως εμείς θα διασφαλίσουμε τα δικά μας διακιώματα,το επίπεδο των σπουδών μας και τον μόχθο τόσο τον δικό μας όσο και των οικογενειών μας που μας σπούδαζαν επί 5 χρόνια? Με ποιον τρόπο κατά την γνώμη σας θα πρέπει να γίνει σαφές στον πολίτη η ποιοτική διαφορά ενός διπλωματούχου μηχανικού από ένα Τ.Ε.? Ζητώ συγνώμμη για την έκταση του thread και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απόψεισ σας. Συμπληρωστε την ειδικοτητα σας στο προφιλ σας.
 11. Επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω και 2ο στατικό πρόγραμμα , θα ήθελα να ρωτήσω (πριν απευθυνθώ σχετικά στις εταιρείες) αν ξέρει κάποιος τι θα γίνει όταν μπει σε εφαρμογή ο EC.Η ετήσια συνδρομή θα καλύπτει δηλ. την εναρμόνιση με τους νέους κανονισμούς ή θα χρειαστεί να πληρωθεί κάποιο μεγαλύτερο ποσό και γενικά πως μπορεί να διασφαλιστεί κάποιος έναντι αυτού.
 12. Σε περίπτωση προσθήκης ορόφου (122 μ2) σε κτίριο με υπόγειο και ισόγειο 122 μ2 (άδεια του 1978) που σημαίνει ότι θα κάνουμε στατικό έλεγχο του υφιστάμενου υπολογίζουμε στην αμοιβή και στατικά υφιστάμενου ξεχωριστά ή θεωρούμε ότι η αμοιβή μας για αυτό το μέρος της εργασίας συμπεριλαμβάνεται στην προσαύξηση της μελέτης κατά 30% σε σχέση με την μελέτη αντίστοιχου χώρου ως νέο αφού ούτως ή άλλως θα επιλύσουμε όλο το κτίριο εξ αρχής.
 13. Χάρη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου - όταν λες ανεξάρτητο πρόγραμμα τι εννοείς ? Έχεις να μου προτείνεις κάποιο?
 14. Χάρη , αν απευθύνεσαι σε μένα , δουλέυω με το SPACE II.
 15. Κάνω την πρώτη μου μελέτη προσθήκης ορόφου και θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής: Πρόκειται για κατασκευή του 1985 αυθαίρετη (οπότε θα γίνει και νομιμοποίηση αυθαιρέτου) από την οποία έχω κάποια σχέδια που είχε συντάξει τότε ο συνάδελφος μηχανικός στα οποία φαίνονται κολώνες π.χ. 50Χ35 με 8Φ18 οπλισμό.Οι οπλισμοί αυτοί φαίνονται σαν αναμονές στην πλάκα στην οποία θα γίνει η προσθήκη.Στην επίλυση με ΕΑΚ για τις αντίστοιχες κολώνες μου προκύπτει οπλισμός 6Φ14 και 8Φ20 (2Φ20 σε κάθε γωνια , 2φ14 συμμετρικά σε κάθε μεγάλη πλευρά και 1Φ14 στην μέση κάθε μικρής πλευράς).Το ερώτημα είναι πως θα αγκυρωθούν τα σίδερα με τα ήδη υπάρχοντα.Να συμπληρώσω οτι το υφιστάμενο είναι ισόγειο και γίνεται προσθήκη ενός ορόφου. Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Πρίν κάνουμε μία δημοσίευση, χρησιμοποιούμε την Αναζήτηση ώστε να δούμε εάν η απορία μας έχει απαντηθεί αλλού Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ. acnt
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.