Μετάβαση στο περιεχόμενο

geoaxil

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by geoaxil

  1. Εχω και εγώ μια περίπου παρόμοια περίπτωση και θα ήθελα την βοήθεια σας. Η άδεια έχει εκδοθεί 07/2007. Όταν εκδόθηκε η άδεια το οικόπεδο το είχε ένας άλλος ιδιοκτήτης. Το αγοράσαμε εμείς και κάναμε αναθεώρηση το 01/2011, δηλαδή αλλάχτηκε μόνο το όνομα του ιδιοκτητη. Έιχαμε σκοπό να ξεκινήσουμε τώρα για να μην λήξει η άδεια και να χρειαστεί να μπούμε στη διαδικασία καινούριας αδειοδότησης, αλλά τελικά δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης έναρξης ανέγερσης της οικοδομης. Και η ερώτηση μου είναι: Μπορώ να υποβάλλω μια αίτηση και τι πιθανότητες έχω για θετική απάντηση αν ζητήσω παράταση της άδειας, λόγω αναθεώρησης που έχει γίνει στο όνομα μου πριν από λίγο καιρό? Ευχαριστώ.
  2. Ποιος έχει την "υποχρέωση" να τακτοποιήσει τον υπόγειο χώρο που χρησιμοποιείται ως κατοικία εδώ και 10 χρόνια, ο εργολάβος ή ο αγοραστής, ο οποίος δεν έχει κάνει οριστικό συμβόλαιο (καθώς θε έπρεπε να πληρώσει αρκετά μεγάλο φόρο στην εφορία) και κατέχει το ακίνητο εδώ και 10 χρόνια μόνο με προσύμφωνο αγοράς. Νομικά το σπίτι στην ουσία δεν του ανήκει. Τι γίνεται σε αυτήν τη περίπτωση? Και αν δεν τακτοποιηθεί το υπόγειο από κανέναν,τι κυρώσεις θα έχει ο ένας (αγοραστης) και τι ο άλλος (εργολάβος)? Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια
  3. Καλημέρα. Έχω ένα υπόγειο στο οποίο έχει γίνει μόνο προσύμφωνο με τον εργολάβο το 1998.Δεν έγινε ποτέ οριστικό συμβόλαιο. Ήθελα να μάθω πως μπορώ να νομιμοποιήσω ένα τέτοιο ακίνητο και τι συντελεστή θα έχει. Επίσης, αφού νομμιμοποιηθεί και θα θέλω να κάνω οριστικό συμβόλαιο ως πρώτη κατοικία, θα απαλλάσσομαι από τον φόρο? (εφόσον απαλλάσσονται όλα τα νόμιμα ακίνητα από το φόρο πρώτης κατοικίας)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.