Μετάβαση στο περιεχόμενο

nicopepi

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nicopepi

  1. Ανακαινίζω ένα διαμέρισμα που είναι α' ρετιρέ και θερμαίνεται με ατομικό καλοριφέρ φυσικού αερίου. Από πάνω υπάρχει β' ρετιρέ. Σκέφτομαι να βάλω ένα ενεργειακό τζάκι, μικρό, αερόθερμο, ώστε ν'αντικαταστήσω 1 από τα σώματα στο σαλόνι για αισθητικούς λόγους, αλλά και να έχω μια ενίσχυση της θέρμανσης το χειμώνα. Έχω κάνει μια μικρή έρευνα αγοράς αλλά ακούω πολύ διαφορετικές απόψεις σχετικά με το αν μπορώ ή όχι να βγάλω την καμινάδα οριζόντια από το μπαλκόνι μου στο πλάι, γιατί δεν μπορώ να τρυπήσω στους από πάνω στη μέση της ταράτσας. (σημειωτέον ότι η πολυκατοικία δεν εφάπτεται με άλλη στο πλάι). Κάποιοι μου είπαν ότι αυτό γίνεται μόνο για τζάκια ή σόμπες πέλετ (και φυσικού αερίου). Ισχύει κατά τη γνώμη σας ή να ψάξω να βρω κάποιον που ν'αναλαμβάνει να το κάνει για τζάκι με ξύλα; Μήπως μου ΄λένε ότι δε γίνεται απλώς γιατί δε θέλουν να το κάνουν ή γιατί προωθούν τα τζάκια πέλλετ; Χρειάζεται κάποια άδεια από την πολεοδομία για να βγάλω καμινάδα από το μπαλκόνι μου; Ευχαριστώ!
  2. Ερώτηση από μη μηχανικό: Εφόσον το κινητό προστέγασμα επιτρέπεται (άρθρο 17 § 4 Κτιριοδομικού Κανονισμού και σχήμα 5), γιατί να μην μπορεί να τοποθετηθεί πάνω το φωτοβολταϊκό πλαίσιο; Δηλαδή αν ήταν τεντόπανο ή τέντα μεταλλική γιατί θα επιτρεπόταν; Μάλιστα επιτρέπεται (στις περισσότερες περιπτώσεις βλ. άρθρο 17§5) και κατακόρυφη στήριξη (ώστε να είναι ασφαλές και να σηκώνει το βάρος). Εγώ το μόνο πρόβλημα που βρίσκω είναι ο όρος "να είναι όλα τα κινητά προστεγάσματα από το ίδιο υλικό" γιατί λογικά οι υπόλοιποι θα έχουν τέντα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.