Μετάβαση στο περιεχόμενο

joan

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by joan

  1. joan

    ΚΕΝΑΚ download

    Ευχαριστώ! Ουσιαστικά είναι αυτές οι 4 τεχνικες οδηγίες ;
  2. Kαλησπέρα ! Μπορεί κάποιος να μου υποδείξει κάποια διεύθυνση από την οποία να μπορώ να κατεβάσω τον ΚΕΝΑΚ ? Ή αν υφίσταται σε έντυπη μορφή κάποια έκδοση με επιπλέον σημειώσεις . Αν ήδη υπάρχει παρόμοιο θέμα στο φορουμ , ας διαγραφεί το θέμα. Ευχαριστώ!
  3. Αν υποθέσουμε ότι έχουμε μονοβάθμια ψυκτική εγκατάσταση με ενδιάμεσο εναλλάκτη ο οποίος έχει εσωτερικό βαθμό απόδοσης ίσο με 65% ,με γνωστές τις θερμοκρασίες συμπύκνωσης και ατμοποίησης μπορούμε για να βρούμε την θερμοκρασία υπόψυξης και υπερθέρμανσης να θεωρήσουμε ότι : Τυπερθ= Τσυμπ. * 65% και αντίστοιχα Τυποψ=Τατμοπ. *65% ? Ευχαριστώ !
  4. Aν πατήσεις στο google κάθε μια από τις λέξεις που ψάχνεις πληροφορίες , θα σου βγάλει ικανοποιητικά αποτελέσματα .
  5. Έχω την εντύπωση ότι όσο αναφορά στα αυτοκίνητα ένας κινητήρας W είναι περιττός και αυξάνει το κόστος χωρίς σημαντικά οφέλη .
  6. Για κατατακτήριες στο τμήμα μηχανολόγων μηχανικών ΕΜΠ, αν δεν απατώμαι , τα εξεταζόμενα μαθήματα είμαι η θερμοδυναμική, η μηχανική ρευστών και τα στοιχεία μηχανών ΙΙ . Αναλυτικότερα η ύλη : http://www.mech.ntua.gr/gr/files/0410/katatakt_ylh2010-2011.pdf Η δική μου πρόταση είναι , μαθήματα σε πανεπιστημιακού επιπέδου φροντιστήριο και φυσικά πολύωρη προσωπική ενασχόληση και μελέτη .
  7. Δεν ξέρω αν είναι μέσα στα ζητούμενα σου , αλλά βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον ηλεκτρονικό τεύχος για τις βλάβες των εμβόλων : http://www.ms-motor-service.com/ximages/ks_50003973-16_web_leseprobe.pdf
  8. Προσωπικά -σε προπτυχιακό στάδιο που είμαι- μου χρησίμευσε πολύ το βιβλίο "Θερμοδυναμική για Μηχανικούς" εκδόσεις Τζιόλα. Για να εξασκηθείς και στα αγγλικά , προτείνω την πρωτότυπη έκδοση.
  9. Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Θέλω να τονίσω ότι μου αρέσει πολύ το αντικείμενο που έχω επιλέξεις και δεν θέλω να κάνω μια πτυχιακή απλά για να γίνει . Σκοπός είναι να μάθω κάποιες χρήσιμες πληροφορίες (που θα μου χρειαστούν και μετέπειτα στην αγορά εργασίας) ακόμα και αν αυτό σημαινει ότι θα κουραστώ και λιγάκι (ανήσυχο νιάτο!).
  10. Είμαι φοιτήτρια μηχανολογίας και βρίσκομαι αισίως στο 5ο εξάμηνο. Άρχισα να σκέφτομαι το θέμα της πτυχιακής μου εργασίας , γιατί άκουσα ότι είναι καλύτερο να την αρχίσεις πριν ολοκληρώσεις τα εξάμηνα σπουδών, καθότι κάτι τέτοιο μπορεί να καθυστερήσει 1-2 χρόνια την απόκτηση πτυχίου. Υπάρχει κάποια γνώμη-εμπειρία γι αυτό ; Από την μια ακούγεται λογικό , από την άλλη , μήπως επιβαρύνει επιπλέον τον φόρτο εργασίας με την μελέτη της πτυχιακής και καθυστερήσεις ούτως ή αλλως 1-2 χρόνια ; Επιπλέον θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, να μου προτείνετε κάποια θέματα ενεργειακού περιεχομένου για υποψήφια πτυχιακή (ώστε να αρχίσω να δουλεύω κάποιες ιδέες στο μυαλό μου και να τις συζητήσω με τους καθηγητές). Ευχαριστώ!
  11. AlexisPap , θα το κάνω όταν προχωρήσω στην λύση της! Μέχρι στιγμής έχω μονο την μεθοδολογία !
  12. Η λύση βρέθηκε! ΑlexisPap ,όντως το πρόβλημα πλησιάζει πολύ την προσέγγιση σου! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις
  13. Το έχει σαν 2ο ερώτημα : "Να υπολογιστεί η μετάδοση θερμότητας μέσω ακτινοβολίας για ένα σώμα , από τους 90 βαθμούς στους 75 " . * * Οι θερμοκρασίες αναφέρονται στην είσοδο και την έξοδο του θερμαντικού υποθέτω.
  14. Πιθανόν να κάνω κάποιο λάθος.. Η εκφώνηση λέει συγκεκριμένα : Να υπολογιστούν οι απώλειες (εγώ κατάλαβα απώλειες προς το περιβάλλον , εκτός του θερμαινόμενου χώρου) ενός θερμαντικού σώματος 1τ.μ και 1000 watt. Στην συνέχεια μας δίνονται τα υλικά του τοίχου , τα πάχη και η θερμικη αγωγιμότητα του κάθε υλικου.
  15. Πιθανόν να κάνω κάποιο λάθος.. Η εκφώνηση λέει συγκεκριμένα : Να υπολογιστούν οι απώλειες (εγώ κατάλαβα απώλειες προς το περιβάλλον , εκτός του θερμαινόμενου χώρου) ενός θερμαντικού σώματος 1τ.μ και 1000 watt. Στην συνέχεια μας δίνονται τα υλικά του τοίχου , τα πάχη και η θερμικη αγωγιμότητα του κάθε υλικου.
  16. Δεν έκανα σαφή την εκφώνηση :/ Πρόκειται για μελέτη απωλειών ενός θερμαντικού σώματος 1τ.μ και 1000W δίπλα σε τοίχο και το ζητούμενο είναι οι απώλειες του σώματος προς το περιβάλλον. Γι'αυτό δίνονται και οι μονώσεις του τοίχου κτλ . Όμως για να μπορέσω να το προχωρήσω χρειάζεται και ο συντελεστής h , ώστε να υπολογίσω τις αντιστάσεις του τοίχου κτλ
  17. Έχω μια εργασία για την σχολή , η οποία είναι μια υποτιθέμενη μελέτη απωλειών ενός θερμαντικού σώματος. Μας δίνονται όλα δεδομένα που χρειάζονται (τούβλα, μόνωση,σοβάς,διαστάσεις κτλ) αλλά λείπει η τιμή του συντελεστή συναγωγής θερμότητας (h) ο οποίος σε ό,τι παρόμοιο έχω μελετήσει , ήταν δεδομένο. Επειδή θεωρώ ότι μπορεί να βρεθεί από κάποιους πίνακες , μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει ; Ευχαριστώ!
  18. Aν δεν απατώμαι πρέπει να υπάρχουν σε βιβλία μηχανολογικού σχεδίου πχ. Μηχανολογικό σχέδιο , Μαυρομμάτης Στ.
  19. Aκριβώς αυτό εννοώ fraafr! χρησιμοποιείται και σε επιχειρήσεις που θερμαίνονται με καλοριφέρ;
  20. Aυτό που ανέφερες εννοώ κι εγώ. (σε λίγες ώρες που θα είμαι στο σπίτι θα κάνω και το σκαρίφημα). Απλά η θερμότητα μεταφέρεται μέσω των φύλλων μετάλλου).
  21. Εσωτερικός αέρας (αν υποθέσουμε ότι θα κάνουμε εξοικονόμηση πετρελαίου τον χειμώνα) θα προσκρούει πάνω στις πλάκες μετάλλου οι οποίες ως καλοί αγωγοί της θερμότητας θα διατηρήσουν μέρος της ενέργειας , και ο υπόλοιπος αέρας θα πηγαίνει το περιβάλλον. Ο εξωτερικός (ψυχρός) αέρας, θα προσκρούει (από έξω προς τα μέσα) στις πλάκες που έχουν ενέργεια από τον θερμό αέρα, και θα λαμβάνει την θερμότητα, άρα στο εσωτερικό του σπιτιού θα εισέρχεται πιο θερμός αέρας από αυτόν του περιβάλλοντος .
  22. Από την άλλη πλέυρά θα έχει τον εξωτερικό αέρα. υγ.ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή! δεν είμαι ακόμα επαγγελματίας. Είμαι φοιτήτρια μηχανολόγος Αυτό που ουσιαστικά με απασχολεί είναι αν μια τέτοια εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί έχοντας μια ικανοποιητική απόδοση -όχι φυσικά την μέγιστη- που να δικαιολογεί η εν λόγω απόδοση το κόστος του εναλλάκτη.
  23. Την θερμοκρασία του χώρου του σπιτιού με το καλοριφέρ.
  24. Καλημέρα σε όλους! θα ήθελα να ρωτήσω,αν είναι δυνατόν να μπει εναλλάκτης θερμότητας αέρα-αέρα σε οικία που χρησιμοποιεί καλοριφέρ και όχι στοιχείο για θέρμανση. Λογικά μπορεί να τοποθετηθεί αλλά δεν θα έχει μεγάλη απόδοση λόγω του ότι δεν θα λαμβάνει την μέγιστη θερμοκρασία του χώρου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.