Μετάβαση στο περιεχόμενο

nanaa

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

nanaa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ Highlander Όταν αγοράζαμε (από μπετόν ακόμα), ούτε φαινόταν, ούτε φανταζόμασταν τί θα προέκυπτε. Στη συνέχεια όλοι βλέπαμε τις παρανομίες, την αστυνομία, διακοπές εργασιών, ψευτομπαζώματα κι όλοι βλακωδώς το παίζαμε υπεράνω, παραχωρούσαμε κι ενδιαφερόμασταν μόνο για την ιδιοκτησία μας με τη στενή εννοια. (Αυτό που είπα για το διάδρομο αφενός δε γινόταν με τίποτα διαφορετικά κι αφετέρου είναι πταίσμα). Τότε και οι ημιυπαίθριοι ήταν πρωτόγνωροι και μέχρι να δεχτούμε να κλείσουμε μόνο έναν, -τον μικρότερο- , χάσαμε τον ύπνο μας για ένα μήνα. Τώρα τα βλέπουμε όλοι,υπάρχει σύμπνοια μεταξύ μας, αλλά δεν τολμώ να ζητήσω. Εδώ η πολεοδομία θέλει το 100% και μια άλλη οικογένεια βρέθηκε όμηρος του 5,5%.
  2. Τι ήταν να το θυμηθώ. Δεν ησυχάζω πάλι κι επανέρχομαι. Αν υπογράψουν οι ιδιοκτήτες και το "τακτοποιήσω" έχω τελειώσει μ αυτό; Δε θα το ξαναβρώ μπροστά μου; Και πρέπει να υπογράψουν όλοι, μηδενός εξαιρουμένου; Μετά η πολυκατοικία έχει κι άλλες σοβαρές παραβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους. Έτσι παραδόθηκαν όμως εν γνώσει μας και με την ανοχή όλων μας. Και μάλιστα πωλήθηκαν τελειωμένα πια. Αλλά έχουν περάσει 21 χρόνια κι ο κατασκευαστής μας ...καμαρώνει από ψηλά. Αν επιβληθούν πρόστιμα ανέγερσης, πληρώνουν οι σημερινοί ιδιοκτήτες ή όλοι εμείς; Απαντάτε σε ότι...αντέχετε. Σας ευχαριστώ για το χρόνο και την ανοχή σας.
  3. Δυστυχώς έτσι το καταλαβαίνω κι εγώ, αλλά είχα μια μικρή ελπίδα, πως επειδή δεν υπάρχει άλλο διαμέρισμα στον όροφο, ίσως και να γινόταν. Όπως και νάναι, ευχαριστώ θερμά Didonis για την άμεση απάντηση.
  4. Καλημέρα Αντιμετωπίζω κι εγώ περίπου ίδιο πρόβλημα. Διαμένω σε οροφοδιαμέρισμα Δ' ορόφου 160 τμ., με άδεια του 1990, ενώ όλα τα αντίστοιχα διαμερίσματα πάνω και κάτω είναι χωρισμένα σε 2 ανά όροφο. Εκ κατασκευής έχουν συμπεριλάβει περίπου 2,5 τμ. του κοινόχρηστου διαδρόμου μέσα στο διαμέρισμα, κατά παράβαση του αρχιτεκτονικού σχεδίου. Δε γίνεται να ρίξουμε τοίχο και να εφαρμόσουμε το σχέδιο, γιατί θα δημιουργηθεί δυσλειτουργία πρόσβασης στο υπόλοιπο μισό διαμέρισμα. Τους ημιυπαίθριους τους έχουμε διατηρήσει ανοιχτούς πλην ενός 5 περίπου τμ. που θα τον δηλώσουμε. Νομίζετε ότι είναι δυνατόν μαζί μ΄αυτόν τον ημιυπαίθριο να συμπεριλάβουμε και τα 2,5 τμ του κοινόχρηστου διαδρόμου στη ρύθμιση του Ν. 3843/2010 ή θα χρειαστούμε συναίνεση συνιδιοκτητών; Άλλες παραβάσεις δεν υπάρχουν. Ευχαριστώ για την όποια απάντηση.
  5. tasakos Έτσι έγινε κι εδώ. Του είχαμε υπογράψει πληρεξούσιο να κάνει ΜΣΔ στο όνομά του τονίζοντας την αποκλειστική χρήση του χώρου. Ο συντελεστής στη συνέχεια "κόλλησε" κατά τα γνωστά και ...εγεννήθη το τέρας. Χάνουν αυτοί?
  6. Myri ευχαριστώ για την απάντηση. Highlander μου φαίνεται πως είσαι πολύ νέος και είθε η γενια σου να είναι διαφορετικη από τη δική μου. Προσωπικά τους ημιυπαίθριούς μου τους κράτησα ημιυπαίθριους και είναι η μισή ζωή του σπιτιού μου.
  7. Ευχαριστώ Highlander για την άμεση και τεκμηριωμένη απάντηση. Και όμως συνέβη. Είμαστε ωστόσο όλοι (23) πρόθυμοι να υπογράψουμε .... εκτός από έναν. Θα δεχτεί το φάκελο η πολεοδομία?
  8. Καλημέρα. Συγχαρητήρια για το forum, μέσα από το οποίο έχω διαφωτιστεί άπειρες φορές. Το θέμα. Αφού πωλήθηκαν όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας και κατοικήθηκαν, λόγω εξαντλήσεως του ΣΔ έγινε αναθεώρηση της άδειας και . υποτίθεται πως θα κατασκεύαζαν χώρο εκδηλώσεων. Στην πραγματικότητα εξ αρχής έγινε διαμέρισμα. Ο χώρος αυτός στη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας περιγράφεται σα διαμέρισμα, όπως ήταν στην αρχική άδεια (του 1989). Η Ερώτηση.Θεωρείται κοινόχρηστος χώρος και άρα για την υπαγωγή του στη ρύθμιση του 3843/10 απαιτείται συναίνεση συνιδιοκτητών? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.