Μετάβαση στο περιεχόμενο

ANNA-MARIA

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ

ANNA-MARIA's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δηλαδή παρόλο που έχει γίνει οριζόντια δεν υπάρχει πρόβλημα;Θεωρείται αφού έχει την αποκλειστική χρήση σαν μία ιδιοκτησία υπόγειο και πρώτος όροφος και γι΄αυτό και μία δήλωση; Συγνώμη αν φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά έχω λίγο μπερδευτεί. Ευχαριστώ πολύ για την βοηθειά σου.
  2. Καλημέρα. Έχω και εγώ μια περίπτωση παράνομου υπογείου σε διώροφη οικοδομή.Οι συνιδιοκτήτες είναι τρεις στο οικόπεδο. Το υπόγειο θέλει να το πάρει μόνο ένας. Αν ζητήσω υπεύθυνες δηλώσεις στις οποίες αναφέρεται ότι αναγνωρίζουν τον έναν ως μοναδικό ιδιοκτήτη και χρήστη του υπογείου και συμφωνούν να μπει στη ρύθμιση υπάρχει πρόβλημα; Αυτός έχει και κάποια παράνομα τετραγωνικά στην κατοικία του η οποία είναι στον πρώτο όροφο.Στην περίπτωση που δεν υπάρχει πρόβλημα παραπάνω μπορώ μετά να του κάνω μία δήλωση για το υπόγειο και τα παράνομα τετραγωνικά; Σημειώνω ότι στις δύο κατοικίες ισογείου και πρώτου έχει γίνει οριζόντια. Ευχαριστώ.
  3. Ιάσονα ευχαριστώ για την απάντησή σου. Δηλαδή αν και 3 τ.μ. πρέπει να κάνω τρεις δηλώσεις λόγω οριζόντιας, Αν κάνω μία θα έχω πρόβλημα αφού έτσι και αλλιώς θα βγάλω άδεια οπότε όλα θα πάνε προς νομιμοποιήση; Επίσης για να βγάλω άδεια πρέπει να είναι νόμιμη όλη η οικοδομή παρ' όλο που αυτός που θέλει να κτίσει έχει μόνο τον πρώτο όροφο; Ελπίζω να γίνομαι αντιληπτή, Δεν ξέρω αν χαζές οι ερωτήσεις μου, είμαι καινούργια.
  4. Γεια σας. Έχω και εγώ μια περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής και θα ήθελα την γνώμη σας στο πως να την αντιμετωπίσω. Πρόκειται για μια διώροφη οικοδομή στην οποία έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα το ισόγειο ανήκει στον έναν αδελφό, ο πρώτος και ο αέρας του μελλοντικού δευτέρου στον άλλον και ο αέρας του μελλοντικού τρίτου στα τρία αδέλφια μαζί και στην μητέρα τους. Οι παραβάσεις της οικοδομής είναι ένα αυθαίρετο υπόγειο και το μήκος δύο απέναντι τοίχων της οικοδομής μεγαλύτερο κατα 0,50 μ. που συνεπάγεται υπέρβαση δόμησης 3 τ.μ. στο ισόγειο και 3 τ.μ. στον πρώτο. Μπορώ να κάνω μία δήλωση για το υπόγειο και την υπέρβαση δόμησης της οικοδομής ή πρέπει να κάνω αναγκαστικά τρεις δηλώσεις , μία δήλωση για το ισόγειο, μία για τον πρώτο και μία για το κοινόχρηστο υπόγειο; Στην οικοδομή μένει μόνο ο ιδιοκτήτης του πρώτου ορόφου ο οποίος θέλει να δηλώσει μόνος του το υπόγειο και να βγάλει άδεια για να κτίσει. Αν το σωστό είναι να γίνουν τρεις δηλώσεις και δεν θέλουν οι υπόλοιποι να γίνει νομιμοποίηση και ο ιδιοκτήτης του πρώτου ορόφου προχωρήσει στην νομιμοποιήση των 3 τ.μ. και βγάλει άδεια θα έχει πρόβλημα με το παράνομο υπόγειο; Ευχαριστώ εκ' των προτέρων.
  5. Γεια σας, Είμαι καινούργια μηχανικός και έχω κάποιες απορίες σχετικά με την τακτοποιήση αυθαιρέτων. Εχω προσπαθήσει πολλές φορές να επικοινωνήσω με το ΤΕΕ ή το ΥΠΕΚΑ στα τηλέωνα που έχουν δώσει αλλά μάταια. Οι ερωτήσεις μου είναι οι παρακάτω: 1)Αυθαίρετο σπίτι από πλίνθες χωρίς άδεια, εκτός σχεδίου. Εχει παλαιότητα προ του 1983. Έχει επισκευαστεί μεταγενέστερα και έχει προστεθεί στέγη από πάνελ πολυουρεθάνης. Έχω πρόβλημα με παλαιότητα λόγω της επισκευής; Αν όχι η παλαιότητα θα αποδειχθεί με αεροφωτογραφίες; 2)Σε σπίτι με άδεια του 1981 με αυθαιρεσίες που έγινανα κατα την κατασκευή της οικοδομής ( υπόγειο που δεν αναφέρεται στην άδεια, κλεισμένα μπαλκόνια, στέγη από πλάκα με σοφίτα αντί για ταράτσα...) πως αποδεικνύεται η παλαιότητα αφού οι αυθαιρεσίες δε θα φαίνονται ούτε σε αεροφωτογραφίες; Η άδεια της οικοδομής και το Ε9 που αναφέρεται το έτος κατασκευής με καλύπτουν; 3)Οικόπεδο σε οικισμό που έχει χωιστεί με κάθετη σε τρία μικρότερα Α,Β,Γ με ποσοστό δόμησης στο καθένα. Το Α ανήκει σε κάποιον που έχει εξαντλήσει το ποσοστό δόμησης και τα Β,Γ κομμάτια σε κάποιον άλλον οποίος έχει εξαντλήσει το ποσοτό δόμησης στο κομμάτι Β και μάλιστα το έχει υπερβεί. Το κομμάτι Γ έχει υπόλοιπο δόμησης καθώς δεν έχει κτιστεί. Λόγω καθετης το τακτοποιώ με το 4014 και υπολογίζω πρόστιμο ή πρέπει να πληρώσει απλά παράβολο και να τα νομιμοποιήσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.