Μετάβαση στο περιεχόμενο

pntzamilis

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Άρτα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pntzamilis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. δεν χρησιμοποίησα κάτι δικό μου, απλά χρησιμοποίησα το αρχείο excel που έχει ανεβάσει ο χρήστης thermoidravliki.
  2. Κάνοντας κάποιες δοκιμές είδα ότι αν χρησιμοποιησουμε a/c με cop 4,44 (όσο δηλαδή έχει ένα από τα καλύτερα 18 άρια της Mitsubishi heavy) το ετήσιο κόστος θέρμανσης είναι περίπου 374 ευρώ. Αν χρησιμοποιήσουμε a/c με cop 3,6 (όσο δηλαδή έχει το 18άρι της Midea που κοστίζει 800 ευρώ τουλάχιστον λιγότερα) το ετήσιο κόστος θέρμανσης είναι περίπου 455 ευρώ. Οι υπολογισμοί έγιναν για θέρμανση χώρου που απαιτούνται ετησίως 1000λίτρα πετρελαίου και το νυχτερινό να είναι 30% σε κατανάλωση επί του ημερησίου. Δηλαδή η διαφορά του καλύτερου κλιματιστικού στα 18000 με το entrylevel είναι 80 ευρώ το χρόνο? Δηλαδή απόσβεση θα κάνουμε σε 10 χρόνια? Κάνω κάπου λάθος;
  3. Ναι δίκιο έχει ο zefuros. Συγνώμη αν σας μπέρδεψα... Διορθώνω γιατί παρανόησα. Θεωρούσα όλες τις περιοχές του δικτύου natura2000 ως οικότοπους προτεραιότητας, αλλά σύμφωνα με την απόφαση Αριθ. 33318/3028/28-12-98 (ΦΕΚ-1289 Β’) : "Καθορισμός μέτρων και διαδικασιών για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων ( ενδιαιτημάτων ) καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας." κάνω λάθος! Επομένως, αν είσαι σε natura κάνεις ΕΠΟ και αν σύμφωνα με την Ειδικη Περιβαλλοντική Μελέτη της περιοχής δεν είσαι σε οικότοπο προτεραιότητας τότε μπορείς να κάνεις το Φ/Β. Προσοχή μόνο στο γεγονός ότι συνήθως για τις περιοχές αυτές κατά το στάδιο της Περιβ. Αδειοδότησης απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του φορέα διαχείρισης της.
  4. Η καθολική απαγόρευση χωροθέτησης εντός Natura ισχύει μόνο για τα Φ/Β. Η εξαίρεση μπαίνει γιατί π.χ. μικρά Υ/Η μπορούν να μπούν στις περιοχές Natura που είναι χαρακτηρισμένες ως SPA. Οι περιοχές Natura είναι δύο τύπων: SPA (Special Protection Areas) και SCI (Sites of Community Importance). Τα μικρά Υ/Η μπορούν να χωροθετηθούν εντός SPA περιοχών. Περισσότερα (περιγραφή, χάρτες, συντεταγμένες) εδώ: http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=432 Επίσης, στο http://geodata.gov.gr/geodata/ θα βρείτε χωρική πληροφορία ελεύθερη για χρήση. Φαντάζομαι ότι οι αιτήσεις δεν αφορούσαν Φ/Β, γιατί από το Δεκέμβρη του 2008, Φ/Β σε Natura ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ!
  5. Επιτρέπεται η χωροθέτηση ΦΒ πάρκων μέσα σε: • Εθνικά Πάρκα • Προστατευόμενους Φυσικούς Σχηματισμούς διατηρητέα μνημεία της φύσης, προστατευόμενα τοπία • Περιοχές οικοανάπτυξης • Γειτονικές εκτάσεις των περιοχών: Περιοχές απόλυτης προστασίας της φύσης. - Περιοχές προστασίας της φύσης. - Εθνικά Πάρκα. - Προστατευόμενοι φυσικοί σχηματισμοί, προστατευόμενα τοπία και στοιχεία του τοπίου. - Περιοχές οικοανάπτυξης • Αγροτεμάχια που χαρακτηρίζονται ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας. Στην περίπτωση αυτή η άδεια χορηγείται μόνον αν οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί για τους οποίους έχουν ήδη εκδοθεί άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή, σε περίπτω*ση απαλλαγής, δεσμευτικές προσφορές σύνδεσης από τον αρμόδιο Διαχειριστή, καλύπτουν εδαφικές εκτάσεις που δεν υπερβαίνουν το 1% του συνόλου των καλλιεργούμενων εκτάσεων του συγκεκριμένου νομού (στοιχεία της Ετήσιας Γεωργικής Στατιστικής Έρευνας του έτους 2008). Απαγορεύεται: • Εντός μνημείων που είναι εγγεγραμμένα στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, καθώς και των άλλων μείζονος σημασίας μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών τόπων. • Σε οριοθετημένες αρχαιολογικές ζώνες προστασίας Α που έχουν καθορισθεί κατά τις διατάξεις του άρθρου 91 του ν. 1892/1991 ή καθορίζονται κατά τις διατάξεις του ν. 3028/2002. • Σε περιοχές απολύτου προστασίας της φύσης και του τοπίου • Σε πυρήνες των Εθνικών Δρυμών, τα κηρυγμένα μνημεία της φύσης και τα αισθητικά δάση που δεν περιλαμβάνονται στις περιοχές της προηγούμενης περιπτώσεως • Σε οικοτόπους προτεραιότητας περιοχών της Επικράτειας που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των τόπων κοινοτικής σημασίας του δικτύου ΦΥΣΗ 2000 • Εντός υγροτόπων Διεθνούς Σημασίας (υγρότοποι RAMSAR). • Σε δάση. • σε αγροτεμάχια της Αττικής που χαρακτηρίζονται ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, καθώς και σε περιοχές της Επικράτειας που έχουν ήδη καθοριστεί ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας από εγκεκριμένα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (Γ.Π.Σ.) ή Σχέδια Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοι*χτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) του ν. 2508/1997 (ΦΕΚ 124 Α΄), καθώς και Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.) του άρθρου 29 του ν. 1337/1983 (ΦΕΚ 33 Α΄), εκτός αν διαφορετικά προβλέπεται στα εγκεκριμένα αυτά σχέδια. Τα ανωτέρω είναι συνδυασμός των διατάξεων του Ν.3851/2010 (ΦΕΚ 85Α/2010) και του Ειδικού Πλαισίου Χω*ροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΦΕΚ 2464 Β΄). Συνεπώς σε περιοχές Natura απαγορεύεται η χωροθέτηση Φ/Β πάρκων.
  6. Μπορείς να με βοηθήσεις και να μου πεις ποιοι είναι αυτοί οι όροι και που περιγράφονται; Το ζητάω καλόπιστα γιατί και εγώ έχω μπερδευτεί... Αναφέρομαι σε εγκατάσταση ΦΒ ισχύος 100KW επάνω σε στέγη βιομηχανικού κτιρίου.
  7. Δηλαδή για οικιακά με ισχύ >10Kw με βάση ποιες διατάξεις θα κάνεις την εγκατάσταση;
  8. Επομένως, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς όροι εγκατάστασης για ΦΒ σε στέγες άνω των 10KW. Έτσι; Ενώ δεν απαγορεύεται από το νόμο, ουσιαστικά δεν προβλέπεται ρητά με τι όρους θα γίνει η εγκατάσταση τους (αποστάσεις κλπ). Κατά την ταπεινή άποψη μου, το σημείο κλειδί είναι η αρχή της νομιμότητας. Σύμφωνα με την αρχή αυτή, ενώ οι ιδιώτες μπορούν να πράξουν ό,τι δεν απαγορεύεται, η Δημόσια Διοίκηση μπορεί να πράξει μόνο ό,τι ρητώς επιτρέπεται. Επομένως, εφόσον δεν έχουν τεθεί σαφώς οι όροι εγκατάστασης για ΦΒ συστήματα άνω των 10KW σε στέγες η Δημόσια Διοίκηση δεν μπορεί να αυθαιρετήσει θέτοντας όρους που ισχύουν για άλλες περιπτώσεις... Επομένως καλώς οι Πολεοδομίες αρνούνται να εκδώσουν τη σχετική έγκριση μέχρι το Υπουργείο να καθορίσει τους σχετικούς όρους εγκατάστασης.
  9. Πρόκειται να κάνω αντικατάσταση ξύλινου πατώματος σε κατοικία εντός οικισμού (<1000 άτομα) λόγω φθοράς. Η κατοικία είναι παλαιά (από το 1930) πέτρινη, περίπου 50μ2 ισόγεια με υπόγειο (ή αλλιώς διόροφη λόγω του πρανούς του εδάφους). Δεν υπάρχουν ρωγμές ή άλλα εμφανή προβλήματα. Η σκέψη μου είναι να το αντικαταστήσω με πλάκα αλλά δεν γνωρίζω πόσο θα μου κοστίσει η έκδοση οικ. άδειας. Βέβαια πολλοί μου λένε να την αποφύγω λόγω κόστους και να βρω έναν καλό, έμπειρο μάστορα και να μου φτιάξει την πλάκα. Το ερώτημα είναι: Να βγάλω άδεια και πόσο περίπου θα κοστίσει; Να βγάλω μια άδεια για εργασίες μικρής κλίμακας για τη καθαίρεση του πατώματος και τις εσωτερικές διαρυθμίσεις και να αναθέσω στον μάστορα να μου τη φτιάξει; Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση με τα ημερομίσθια του ΙΚΑ; Απαιτούνται ημερομίσθια ΙΚΑ όταν δεν απαιτείται οικοδομική άδεια;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.