Μετάβαση στο περιεχόμενο

michanikakos

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by michanikakos

  1. Καλησπέρα, θέλω να εκδόσω βεβαίωση μηχανικού για μια δήλωση σε οριστική υπαγωγή που έχω κάνει και έχουν περάσει 2 μήνες από την αυτοψία. Θυμάμαι ότι μπορούσαμε να αλλάξουμε/ανανεώσουμε την ημερομηνία αυτοψίας, αλλά φαίνεται το αλλάξανε και δεν με αφήνει. Πρέπει να κάνω νέα δήλωση? με τα ίδια στοιχεία?
  2. Καλημέρα, έχω κάνει οριστική υπαγωγή στο Ν. 4495 όπου έχω συμπεριλάβει απαίτηση μελέτης στατικής επάρκειας (δεν έχει εκπονηθεί). Σύμφωνα με την αναμενώμενη τροποποίηση, δεν απαιτείτε μελέτη στατικής επάρκειας για την εν λόγω περίπτωση. Θα πρέπει να κάνω κάποια τροποποίηση στην υπαγωγή ή την αφήνω ως έχει και αντί για την Μ.Σ.Ε. ανεβάζω την τεχνική έκθεση όπου αιτιολογώ και την μη απαίτηση Μ.Σ.Ε.? Ευχαριστώ.
  3. Καλημέρα, Για αλλαγή χρήσης χωρίς υπέρβαση του σ.δ. που πάει με αναλυτικό και τη δηλώνουμε ως λοιπές παραβάσεις πρέπει να σημειώσουμε και το τετραγωνάκι "αλλαγή χρήσης" ή το αφήνουμε κενό? Επίσης, στην περίπτωση που εκτός της αλλαγής χρήσης έχουμε και άλλη παράβαση που πάει με αναλυτικό και οι δύο παραβάσεις δεν υπερβαίνουν τις 15000, τότε συμπληρώνουμε ένα φύλλο και βάζουμε λοιπές παραβάσεις 1? Σημειώνουμε και τετραγωνάκι "αλλαγή χρήσης"? Ευχαριστώ Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  4. Karanus Οι "αυτόνομες" αγροτικές αποθήκες θεωρούνται βοηθητικής χρήσης? Εφόσον αναφέρεται στη δόμηση πως έχουμε υπέρβαση δόμησης?
  5. Η άδεια βγήκε βάση ενός ΦΕΚ 130Δ του 79 περί αποκατάστασης κτισμάτων που είχαν ζημιές από θεομηνίες (μέχρι και ολική καταστροφή), το οποίο δεν αναφέρει κάποιο περιορισμό ως προς τη χρήση του κτιρίου.
  6. Καλησπέρα, σε ισόγεια (υπερυψωμένη 50εκ) αγροτική αποθήκη 50 τμ. εκτός σχεδίου με άδεια που έχει μετατραπεί σε κατοικία, έχει κατασκευαστεί και αυθαίρετο ξύλινο στέγαστρο με κεραμίδι 24 τμ., του οποίου η μία πλευρά εδράζεται επί του κτιρίου. Χρειάζεται ΜΣΕ? λόγω της αλλαγής σπουδαιότητας (Σ1 σε Σ2)? λόγω του στέγαστρου που εδράζεται στο κτίριο? και για τους δύο παραπάνω λόγους? ή μήπως μία Τ.Ε. αρκεί? Ως προς τη ρύθμιση πάω με αναλυτικό και για τις δύο παραβάσεις, σωστά?
  7. Καλησπέρα, αλλαγή χρήσης ισόγειας (υπερυψωμένη 0.5μ) αγροτικής αποθήκης σε κατοικία 50 τμ. εκτός σχεδίου με οικοδομική άδεια και χωρίς υπερβαση σ.δ. πάει με αναλυτικό και πρόστιμο 250 (για μέχρι 15000)? Επίσης θα χρειαστεί μελέτη στατικής επάρκειας λόγω αλλαγής σπουδαιότητας (Σ1 σε Σ2)?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.