Μετάβαση στο περιεχόμενο

PV_mech

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

PV_mech's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι έχει κανείς κάποιο παράδειγμα για τη συμπλήρωση Πρωτοκόλλου Ελέγχου και Έκθεση Παράδοσης? Πρόκειται για Φ/Β σε γήπεδο 150kW (MT).
  2. Η ΥΔΕ είναι υποχρεωτική ή αρκεί μια απλή υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού? Στο έντυπο της ΔΕΗ δεν αναφέρει ΥΔΕ.
  3. Εαν πας με τριφασικό μπορείς να βάλεις 12,14,16 εαν σχεδιαστικά το δέχεται ο inverter. Εαν πας με 3 μονοφασικούς, η κάθε φάση δεν πρέπει να έχει διαφορά ισχύος μεγαλύτερη του 20%. Οπότε δεν θα μπορείς να βάλεις 12 στη μια και 16 στην άλλη. Πρόβλημα να βάλεις ΒΑ δεν θα έχεις απλά το ξέρεις οτι θα έχεις μειωμένη απόδοση απο αυτή τη στοιχειοσειρά. Όπως καταλαβαίνεις δηλαδή πρέπει να βάλεις όσο το δυνατόν λιγότερα ΒΑ και για να αποφύγεις το πρόβλημα του 20% να πας σε τριφασικό με 3Mpp. Εναλλακτικά πας σε λύση solaredge ή σε λύση Tigo αλλά αυτά τα ξέρουν άλλοι συνάδελφοι καλύτερα απο εμένα και μπορούν να σου πουν περισσότερα.
  4. Φαντάζομαι πως δεν θα τη δεχτούν. Μου το είπε η γυναίκα με την έννοια οτι στο ειδικό καθεστώς Φ/Β σε οικιακά κτίρια έχουν απλοποιηθεί πολύ οι διαδικασίες και οτι το Φ/Β δεν "καλύπτει" πλήρως το χώρο. Εαν βρέχει βρέχεσαι ας πούμε. Το ωραίο για μια ακόμα φορά είναι οτι οι υπηρεσίες δεν μπορούν να συννενοηθούν μεταξύ τους, οτι έχουν μπει Φ/Β σε πέργολες απ'όσο ξέρω και σκέφτομαι τι μπορεί να γίνει με αυτούς τους ανθρώπους κάποια στιγμή αν πάνε να τους τα ξηλώσουν.
  5. Έχει καταντήσει αστείο αυτό που συμβαίνει με την περίπτωση της πέργκολας. Σε πολεοδομία προσπαθούσαν να καταλάβουν γιατί η ΔΕΗ δεν δέχεται αιτήσεις για Φ/Β σε πέργκολα. Προσπαθούσαν να βρούν λύση. Σε κατάστημα ΔΕΗ μου είπαν πως ακόμα και να βρεθεί λύση (πολεοδομικά) θα πάει με τη χαμηλή τιμή και δεν θα ενταχθεί στο καθεστώς των στεγών. Ωραία πράγματα!
  6. Εαν γίνει μια νόμιμη αποθήκη κάνει μια αίτηση στη ΔΕΗ για να του δώσει παροχή, δεν βρίσκω κάποιον λόγο να μην μπορεί να γίνει αίτηση.
  7. btelis ευχαριστώ. Δεν βγαίνουν δυστυχώς τα strings με power one οπότε μάλλον με solaredge θα πάω. PV-t-solar επίσης ευχαριστώ! Απ'ότι είδα με Tigo γίνεται η ίδια δουλειά που κάνει και ο solaredge απλά το προσαρμόζει σε όλους τους inverter οπότε λέω να πάω στη λύση solaredge γia να γλυτώσω και webbox.
  8. Προφανώς και δεν τα έχεις καθόλου μπερδεμένα και πιθανότατα να τα ξέρεις καλύτερα απο εμένα. Το ρολόι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΔΕΗ πρέπει να είναι στο όνομα του κατόχου του Φ/Β. Ο ενοικιαστής θα μπορεί να κάνει μια συμφωνία με τον ιδιοκτήτη και να πληρώνει την αξία του λογαριασμού μέσω του ενοικίου (πχ να έχουν συμφωνήσει 1000/μήνα+ το ποσό του λογαριασμού της ΔΕΗ) οπότε καλυμμένος θα είναι για τα βιβλία του. Απο εκεί και πέρα συμφωνώ μαζί σου οτι θα έπρεπε να υπήρχε ένας διαχωρισμός των λογαριασμών, αλλα το οτι δεν υπάρχει δεν είναι και κάτι αξεπέραστο.
  9. Γιατί δεν τα έχω δουλέψει καθόλου και έλεγα να αποφύγω τα "πειράματα" στον συγκεκριμένο πελάτη. Με solaredge μπορώ να πάω απευθείας σε τριφασικό και ας έχω 4 strings που χρειάζονται διαφορετικούς Mpp trackers?
  10. Kusta για να είμαι πιο ακριβής και κατανοητός, έχω 3 διαφορετικούς προσανατολισμούς και στο Νότο έχω και 2 διαφορετικές κλίσεις (σύνολικά θα χρειαστώ 4 διαφορετικά Mpp). pv-t solar τα 7,9,10 είναι το πρόβλημα. ο 4000 δέχεται απο 6 πανέλα και πάνω σε κάθε string. Αν ήταν 12 αντί για 10 δηλαδή δεν θα είχα πρόβλημα. Γι'αυτό ρώτησα για μικρότερο inverter με 2 Mpp μήπως μπορώ να του βάλω 5 πάνελ στη στοιχειοσειρά. btelis ευχαριστώ. Νόμιζα οτι απο τα 4000 είχαν και αυτά 2 Mpp. Το πρόβλημά μου με αυτά είναι οτι για κάποιο λόγο δεν μου δουλεύει το πρόγραμμα σχεδιασμού για να δω αν σηκώνει 5 πάνελ.
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω μια περίπτωση οπου έχουμε πλαίσια με 4 διαφορετικές κλίσεις. Συνολικά είναι 40 πλαίσια αλλά χωρίζονται σε 7,9,10,14 (245W έκαστο). Προσπάθησα να πάω με inverter 4 kW με 2Mpp trackers αλλά δεν μπορεί να γίνει (χρειάζεται ελάχιστα 6 panels η κάθε στοιχειοσειρά). Ξέρει κανείς κάποιο inverter που να έχει 2 Mpp tracker και να είναι 3kW μπας και μου βγει στο σχεδιασμό? Έναλλακτικά, μήπως υπάρχει άλλη ιδέα? (εκτός απο solaredge). Ευχαριστώ
  12. Nikkmech δεν μπορώ να καταλάβω για ποια παρανομία μιλάς. Εαν ιδιοκτήτης και ενοικιαστής έχουν συμφωνήσει απο πριν δεν υπάρχει καμία παρανομία. Η ΔΕΗ θέλει να είναι στο όνομα του χρήστη το ρολόι (άσχετο με τα φωτοβολταϊκά) για να ξέρει ποιον να κυνηγήσει σε περίπτωση που γίνει κάτι. Εαν ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει το "ρίσκο" τότε δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. Εξακολουθώ να πιστεύω οτι είναι καθαρά θέμα νομικής διατύπωσης οπότε τσάμπα το συζητάμε.
  13. Συμφωνώ με apolyshow! Η ΔΕΗ δεν θα σου απαντήσει γιατί της είναι πραγματικά αδιάφορο. Για να συνεχίσει να πληρώνει πρέπει το ρολόι να παραμείνει στο ίδιο όνομα. Το πως θα τα βρει ο ιδιοκτήτης με τον ενοικιαστή δεν την αφορά. Να εκδίδει λογαριασμό σε ένα όνομα και να πιστώνει σε άλλο πάντως δεν υπάρχει περίπτωση.
  14. Εαν περαστεί σε κάποιον ιδιοκτήτη θα πρέπει να έχει αυτός ηλιακό. Εαν περαστεί στο κοινόχρηστο ρολόι δεν ξέρω τι γίνεται. Εαν πάρουμε κατά γράμμα το νόμο θα πρέπει να υπάρχει ηλιακός για την παροχή της πολυκατοικίας αλλά είναι κάτι που δεν το γνωρίζω. Η λογική πάντως λέει οτι απο τη στιγμή που πρόκειται για πολυκατοικία αρκεί ένας οποιοσδήποτε ηλιακός αφού όντως καλύπτει μέρος των θερμικών αναγκών ζεστού νερού του κτιρίου. Ίσως κάποιος συνάδελφος θα μπορούσε να απαντήσει με μεγαλύτερη βεβαιότητα σε αυτό το ερώτημα.
  15. Τη ΔΕΗ δεν την ενδιαφέρει το πως θα μοιραστούν τα έσοδα. Μπορεί πχ να συμφωνήσουν οι 20 ιδιοκτήτες του παραδείγματός σου να παραχωρήσουν σε 1 μόνο ιδιοκτήτη ο οποίος και θα βάλει μόνος του τα χρήματα της επένδυσης τότε θα έχει και μόνος του τα έσοδα. Εαν οι 20 ιδιοκτήτες αποφασίσουν να μοιραστούν τα έξοδα ισόποσα τότε θα μοιράζονται και τα έσοδα ισόποσα. Όπως και να έχει αυτό είναι καθαρά θέμα συμφωνίας των ιδιοκτητών. Στα κοινόχρηστα υπάρχουν υπάρχει χωριστή χρέωση για ενοικιαστή και ιδιοκτήτη. Προφανώς τα έσοδα που αναλογούν στον ιδιοκτήτη θα αφαιρούνται απο το δικό του ποσό και ο ενοικιαστής θα πληρώνει κανονικά όπως θα πλήρωνε. Το εαν ο λογαριασμός έρχεται στο όνομα του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή επίσης είναι αδιάφορο αφού σε τέτοιες περιπτώσεις εξουσιοδωτούν 1 ιδιοκτήτη ή το βάζουν στο κοινόχρηστο ρολόι. Αποκλείεται λοιπόν να επιλεγεί ιδιοκτήτης που δεν έχει ρολόι στο όνομά του.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.