Μετάβαση στο περιεχόμενο

krist

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by krist

  1. καναδυο μετρα μετα το λεβητα θα συνδεθει, στην ουσια κατα σειρα, μα ο λεβητας μολις πιασει θερμοκρασια θα σταματαει και η σομπα θα συνεχισει να καιει, αρα χρειαζονται αντεπιστροφα.
  2. Γεια χαρα, εδω ειμαι παλι! λοιπον, συνθηκες - εγκατασταση ενεργειακης ξυλοσομπας που θα συνδεθει πανω στην υπαρχουσα εγκατασταση (χαλκοσωληνα), σαν βοηθητικο μεσο θερμανσης, χωρις να καταργηθει ο λεβητας πετρελαιου. Τι ξερω. - ξερω πως χρειαζεται δικο της δοχ διαστολης, ασφαλεια 3bar, ασφαλεια 90 βαθμων κελσιου. Ερωτηση - αν μπουνε βανες ωστε να λειτουργουν χειροκινητα, ανεξαρτητα η σομπα απτον λεβητα και το αντιθετο, τι αλλο χρειαζεται απο μετρα ασφαλειας? χρειαζονται πχ και βαλβιδες αντεπιστροφης αν τα λειτουργει ταυτοχρονα? (για την αποφυγη μιξης των νερων λεβητα-σομπας) παρακαλω καποια ενημερωση η καποιο σχεδιο επι του θεματος. και αν θελετε τα φωτα σας σε περιπτωση αυτονομιας ωστε να λειτουργουν αυτοματα και ταυτοχρονα.
  3. γεια σου φιλε αιθυλενιο ευχαριστω για την αναλυτικη τοποθετηση, συμφωνω σε ολα, απλα υπαρχουν ηδη σωληνωσεις σε φ35 και φ28 τα διαμερισματα ειναι 10 -15 χιλ θερμιδες χοντρα χοντρα και ρωταω πχ. τα ρακορ που θα βιδωσω στους μαστους σε τι διατομη υπαρχουν? πχ. ενας θερ/τριτης της ιδιας αποδωσης βγαινει και σε 1" και σε 1-1/4" η 1-1/2" και αυτο γιατι δεν θελω να συστολεψω ( στραγκαλισω) τις παροχες. να μη βαλω στην φ35 ρακορ 1" δηλαδη. η οικοδομη ειναι 35ετιας ο λεβητας επανασυνδεθηκε με χαλκοσωληνα στις παλιες γραμμες οι οποιες ειναι σιδεροσωληνες 1-1/4" και 1-1/2" , οποτε δεν εχω πολλες επιλογες επιστημονικης αναλυσης, ψαχνω να βρω τον καλυτερο τροπο για τις υπαρχουσες συνθηκες.
  4. δυσκολη φαση φιλε! φανταζομαι πως ολη η οικοδομη παιρνει απο αυτες ε? κ οπως ανεβαινουν απλα διακλαδονονται. νομιζω πως το καλυτερο ειναι μιας και εισαι στον 1ο να ταπωσεις τις παλιες παροχες του διαμερισματος κ να παρεις νερο απ'το ισογειο η το λεβ/σιο. μη βαλεις χερι στις κεντρικες γιατι και να τις αλλαξεις θα μεινει ενωση στο ταβανι, δωρον αδωρον, αλλιως θα πρεπει να γινει ανακαινιση σε ολη την οικοδομη, εκει που θα γινει η παρεμβαση στις κεντρικες καλο θα ηταν να κλειστουν καπως (πχ γυψοσανιδα τοιχο, αμμο στο δαπεδο κ απο πανω λιγο γκρο) ωστε να μη γινει μεγαλη ζημια αν χρειαστει μελλοντικη παρεμβαση.
  5. εφ'οσων υπαρχουν ξεχωριστες γραμμες για καθε διαμερισμα, γιατι δε βαζεις 1 λεβητα στο ηδη υπαρχων λεβητοστασιο για οσους θελουν πετρελαιο? κανε τους μια αυτονομια και τελος, θα γλιτωσουν τα εξοδα για τα πολλα λεβητοστασια και τη μανουρα με πολεοδομια για τις καμιναδες κτλ. φανταζομαι υπαρχει ηδη κεντρικη καμιναδα...
  6. Γεια χαρα σε ολους ειμαι καινουριος εδω! Θελω να ρωτησω σχετικα με τις διατομες των θερμιδομετριτων τι παιζει? εχω να βαλω σε ηδη υπαρχουσα εγκατασταση 9 θερ/τρητες σε ενα λεβητοστασιο, οι 3 (3*2 - εισαγωγη-επιστοφη) παροχες ειναι χαλκοσωληνα φ35 και οι 6 (6*2) φ28 τι διατομη πρεπει να εχουν οι θερ/τρητες σε καθε περιπτωση? επηρεαζεται η ροη της εγκαταστασης και ποσο? σκεφτομουνα για siemens με βαπτιζομενο αισθητηριο τι λετε? υψος εγκαταστασης 12 μετρα, ισως και κατι παραπανω. παρακαλω τη βοηθεια σας, ευχαριστω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.