Μετάβαση στο περιεχόμενο

Markos Kapiris

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Markos Kapiris's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα στο φόρουμ, Θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα περί μέσων ωριαίων καταναλώσεων σε διάφορες τεχνολογίες αναφορικά με την θέρμανση χώρων, χρήση για μαγείρεμα, καθώς και για ΖΝΧ (ζεστό νερό χρήσης) Π.χ ξεκινώντας με την ανάλυση κατανάλωσης ενός ενεργειακού τζακιού θέρμανση χώρων και, θεωρώντας ότι μια σύγχρονη κατοικία στην Ελλάδα κατασκευής της τελευταίας δεκαετίας με θερμομόνωση και διπλά κουφώματα χρειάζεται περίπου 10-12 kW, έχουμε: Το ξύλο έχει συγκεκριμένη θερμαντική απόδοση. Θερμαντική απόδοση του ξύλου είναι η θερμογόνος δύναμη ονομάζεται η ποσότητα της ενέργειας που εκλύεται από την καύση ενός κιλού ξύλου. Η μέση τιμή πλατύφυλλων – κωνοφόρων (ash rec) 14.430 ΚJ/kg ήτοι 4 KW. Αν μια εστία είχε απόδοση 100% τότε θα χρειαζόμασταν 10/4 =2,5 κιλά ξύλα την ώρα για να έχουμε στο χώρο μας 4 KW. Το ποσοστό αυτό είναι αδύνατο να επιτευχθεί. Σε όλες τις εστίες υπάρχει απώλεια θερμαντικής απόδοσης η οποία οφείλεται στην έξοδο των καυσαερίων από την καμινάδα, την υγρασία των ξύλων και στα υπολείμματα της καύσης (στάχτη). Ένα μέσο ενεργειακό τζάκι έχει απόδοση 70%. Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική απόδοση της εστίας με ένα κιλό ξύλο 4 KW είναι 4x 70%= 2,8KW Με αυτήν την εστία χρειαζόμαστε 10/2,8= 3,57 Kg/h για να έχουμε 10 KW. Υπάρχουν αντίστοιχα μεγέθη για τις υπόλοιπες από τις παρακάτω τεχνολογίες? (π.χ. ένας καυστήρας Τι γίνεται με τα υπόλοιπα? ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΧΩΡΩΝ 1) Π. χ. Λέβητας/καυστήρας πετρελαίου = ρυθμισμένος με παροχή μπεκ 9-10 atm, καταναλώνει περίπου 3 Lt/h. 2) Ηλεκτρική αντλία θερμότητας ………………………….. 3) Γεωθερμική αντλία θερμότητας…………………………. 4) Λέβητας/καυστήρας φυσικού αερίου………………………… 5) Λέβητας/καυστήρας υγραερίου…………………………………. 6) Σόμπα πετρελαίου………………………………………………. 7) Σόμπα κηροζίνης…………………………………………………… Σόμπα υγραερίου……………………………………………….. 9) Αντλία θερμότητας φυσικού αερίου ………………………………… ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1) Φούρνος υγραερίου……………………………………………………. 2) Φούρνος φυσικού αερίου………………………………………………… ΓΙΑ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΗΣ (ΖΝΧ) 1) Ηλεκτρική αντλία θερμότητας……………………………………………... 2) Γεωθερμική αντλία θερμότητας………………………………………. 3) Θερμοσίφωνας φυσικού αερίου……………………………………….. 4) Λέβητας/καυστήρας…………………………………………………….. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  2. Αντιστοιχο προβλημα εχω και εγω Υπαρχει πευκο στα ορια του οικοπεδου του γειτονα η ριζα του οποιου μου εχει ραγισει την μαντρα. Οταν εκανα αποπειρα για να συζητησω μαζι του ευγενικα, ευγενικα μου απαντησε και εκεινος , οτι ελα μωρα εχουμε πρασινο δεν χαιρεσε? Υπαρχει λυση?
  3. τελικα για να καταλαβω, χωρις εγκατασταση μονοφασικου μετρητη ειναι αδυνατη η εκτιμηση της καταναλωσης? Ενας προχειρος υπολογισμος οπως αναφερθηκε παραπανω δηλαδη 5KW + αντισταση φουρνου (περιπου 2.5 KW) = 7.5 KW συνολο (με την παραδοχη της συνεχους λειτουργιας. Αρα, 7.5 KW * 3 ωρες = 22.5 KWh * 0.7(συντελεστης ταυτοχρονισμου) = 15.75 KWh για 3 ωρες συνολικης λειτουργειας. Σωστα?
  4. Καλησπέρα σας. Γνωρίζει κάποιος, την ακριβή κατανάλωση της ηλεκτρικής ενεργείας σε μια εστία (μάτι) κουζίνας? Τι εννοώ… Γνωρίζουμε για παράδειγμα, ότι το μεγάλο μάτι της κουζίνας έχει ισχύ 2.000 W. Πρακτικά και, σύμφωνα με αυτά που μας δίνει η ΔΕΗ (https://www.dei.gr/el/katanalwsi-oikiakwn-suskeuwn/kouzina) αυτό σημαίνει : Μεγάλο μάτι = 1 ώρα * 2000 Watt = 2 ΚWh. Όμως λειτουργεί η αντίσταση διαρκώς?. Για παράδειγμα, εάν έχω ανοιχτό το μάτι για 3-4 η και 5 ώρες, σημαίνει αυτομάτως 3 και 4 και 5 KWh? Η θα πρέπει να μπει ένας συντελεστής μείωσης, λόγο του ότι δεν δουλεύει διαρκώς η αντίσταση? Και εάν υφίστατε αυτό, ισχύει και για άλλες ηλεκτρικές συσκευές? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  5. Παιδιά δυνατότητες για εργασία στην Γερμανία για αποφοίτους Τ.Ε.Ι. μηχανολογίας υπάρχουν?. Ο τομέας στον οποίο έχω ας πουμε εξιδικευτεί, είναι η συλλογή και επεξεργασία στατιστικών δεδομένων για την ενέργεια - Σχεδιασμός Ενεργειακών Βάσεων Δεδομένων. Οι γνώσεις στην Γερμανική είναι σε επίπεδο Β2. Υπάρχουν διαθέσιμες πηγές πληροφόρησης ή/και εμπειρία σε εργασία-διαμονή.
  6. Καλησπέρα Ήθελα να ρωτήσω τι δυνατότητες υπάρχουν για εργασία στην Γερμανία για ειδικότητα Τ.Ε. Ενεργειακής Τεχνικής. Ο τομέας στον οποίο εργάζομαι είναι βασικά - Συλλογή και επεξεργασία στατιστικών δεδομένων για την ενέργεια - Σχεδιασμός Ενεργειακών Βάσεων Δεδομένων. Οι γνώσεις στην Γερμανική είναι σε επίπεδο Β2. Σημειωτέον, έχω και μια κόρη στην Δ΄ Δημοτικού, η δε γυναίκα μου είναι νηπιαγωγός, χωρίς όμως γνώση γερμανικών. Υπάρχουν διαθέσιμες πηγές πληροφόρησης ή/και εμπειρία σε εργασία-διαμονή. Ευχαριστώ.
  7. Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας αναφορικά με την βέλτιστη λύση, τιμής-στεγανοποίησης (προστασία από βροχή) και, αισθητικού αποτελέσματος, σχετικά με 2 στέγαστρα παραθύρου. Οι διαστάσεις ανά παράθυρο, είναι, 2.15 Χ 0.85 m. Μια πρώτη αναζήτηση στο διαδίκτυο, μου έδωσε μια συνολική τιμή και για τα 2 παράθυρα, 180€ και συγκεκριμένα για πάνελ πολυουρεθάνης. Υπάρχουν φτηνότερες εναλλακτικές λύσεις?
  8. Καλημέρα, Γνωρίζει κάποιος τις διαδικασίες, που απαιτούνται για αδειοδότηση ενός αποστακτήρα αιθέριων ελαίων?
  9. Εχω νυχτερινο ρευμα αλλα εχω την εντυπωση οτι ο θερμοσυσσωρευτης απαιτει καποιες Η/Γ παρεμβασεις. Περα τουτου ειναι ακριβος, οι διαστασεις του σχετικα μεγαλες και βαρυς. (Δεν μεταφερεται)
  10. Καλημερίζω το forum Θα ήθελα την γνώμη σας στο εξής: Το σπίτι στο οποίο μπήκα μόλις πριν από 2 μήνες, είναι μονοκατοικία του 1984, χωρίς μόνωση. Πρόσφατα έκανα στέγνωση, έβαλα και νέα κουφώματα (αλουμινίου) και επειδή, στο εσωτερικό της οικίας είχε 5cm Φελιζόλ (παλιά το βύζανε και για λογούς στατικότητας αλλά και θερμομόνωσης, είπαμε μήπως και αφού έχουμε αποκλείσει μέσω στεγάνωσης την εισροή υδάτων συμπεριφερθεί μονωτικά το σπίτι (οψόμεθα). Έβαλα ενεργειακό τζάκι, υπήρχε και καυστήρας πετρελαίου τον οποίο όμως για ευνόητους λογούς δεν θέλω να τον χρησιμοποιήσω. Το ζήτημα είναι ότι από 2-3 φόρες που χρησιμοποίησα το τζάκι, βλέπω ότι σίγουρα δεν αρκεί να θερμάνει τα δωμάτια. Έτσι εν ολίγοις θα χρειαστεί συμπληρωματικά να θερμάνω 3 δωμάτια των 10 , 14 και 18 m2. Οι λύσεις των αντλιών θερμότητας και των inverter στην παρούσα φάση για οικονομικούς λογούς δεν με βολεύουν. Ποια άλλη λύση υπάρχει ? (πχ convector, καλοριφέρ λαδιού κτλ.)
  11. Καλησπερα σας Υπαρχει καποιο υποδειγμα τεχνικης εκθεσης που θα πρεπει να υποβαλω στην πολεοδομια? Θελω να αλλαξω κουφωματα, να κανω θερμομονωση και να βαλω καγκελα στιν προσοψη
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.