Μετάβαση στο περιεχόμενο

zour-aris

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

zour-aris's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. 2024 και ακόμη δεν έχει γίνει πάντως. Έκανα την ίδια απροσεξία και η μόνη μου επιλογή είναι να βγει νέα ΕΕΔΜΚ. Πρέπει όντως να συνδεθεί γεωγραφικά διότι είναι αστείο να δηλώνεις εκ παραδρομής δήμο και εντός της ΕΕΔΜΚ να αναφέρεται διεύθυνση και ΤΚ άλλης περιοχής. Προφανώς είναι λάθος του χειριστή αλλά ας υπάρχει μία δικλείδα ή ένας τρόπος διόρθωσης ή στην τελική αν δεν είναι τόσο σημαντικό, να το γνωρίζουμε.
  2. Καλησπέρα, να επαναφέρω το ζήτημα διότι αντιμετωπίζω κι εγώ από πλευράς μου μία αντίστοιχη περίπτωση εξ αδιαιρέτου οικοπέδου, όπου σε ποσοστό αυτού -άρτιο και οικοδομήσιμο- έχει ανεγερθεί μονοκατοικία. Χρειάζεται ΗΤΚ και έχει κάποιες παραβάσεις αλλά κυρίως ένα στέγαστρο περίπου 100τμ, ύψους 5μ που κατασκευάστηκε μετά το 2011 και δεν τακτοποιείται. 1. Για να ξηλώσει, λοιπόν, αυτήν τη μεταλλική κατασκευή με κάλυψη λαμαρίνας, θα χρειαστεί να το κάνει μέσω της έκδοσης Έγκρισης Κατεδάφισης (e-adeies?) ή μπορεί απλά ένα πρωί να μην υπάρχει εκεί; 2. Στην περίπτωση έκδοσης έγκρισης κατεδάφισης, θα μπορέσει να προχωρήσει η έκδοση ΗΤΚ χρονικά πριν την κατεδάφιση; 3. Και εν τέλει, από τη στιγμή που συγκύριοι εξ αδιαιρέτου μπορούν να ζητούν την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις του 4495/17, ανεξαρτήτως της σύμφωνης γνώμης των λοιπών εξ αδιαιρέτου συγκυρίων (βλ. άρθρο 98, παρ.4) και αφού η έκδοση ΗΤΚ προϋποθέτει μη ύπαρξη αυθαιρεσιών, αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι και η ΗΤΚ μπορεί να περιοριστεί στο αποκλειστικά αναγόμενο ακίνητο και όχι στη συνολική εξ αδιαιρέτου υπόσταση;
  3. Από ο, τι βλέπω ούτε το άρθρο 1 με αναφορά στο άρθρο 96/4495, ούτε το άρθρο 2 καλύπτουν την υπάρχουσα κατασταση. Πάντως, θα το ελέγξω πιο διεξοδικά. Ευχαριστώ για την αμεσότητα.
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση. Προσπαθώ τώρα να καταλάβω εάν χρειάζεται μελέτη στατικής επάρκειας βάσει των παραπάνω δεδομένων. Η υπουργική απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507/2018 αναφέρει πως εξαιρούνται μελέτης αυθαίρετες κατασκευές προβόλων οι οποίοι προεξέχουν έως 2μ ή αυθαίρετες επαυξήσεις της προεξοχης τους μέχρι ποσοστού 25%. Αν το ερμηνεύω σωστά, τείνω πως χρειάζεται ΜΣΕ, σωστά;
  5. Συνάδελφοι, καλησπέρα. Είμαι αρκετά νέος στο χώρο και μου έτυχε μία περίπτωση μονοκατοικίας προ του 1955 με ισόγειο (ΜΘΧ) και όροφο (κατοικία) με εξώστη. Σχέδια οικοδομικής αδείας δεν υπάρχουν. Στην αυτοψία διαπιστώθηκε ότι ο εξώστης υπερδιπλασιάστηκε κατά πλάτος σε μεταγενέστερο χρόνο, κάτι που φαίνεται στην κατασκευή ενώ το επιβεβαίωσε και ο ιδιοκτήτης. Η επέκταση στηρίζεται σε 3 υποστυλώματα. Ανήκει στις λοιπές παραβάσεις; Υπάρχει 120% μεταβολή της επιφάνειας του εξώστη αλλά δεν παραβιάζει όρια οικοπέδου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Καλησπέρα, είμαι νέος στο χώρο και μου έτυχε περίπτωση μονοκατοικίας εντός οικισμού σε χωριό με τα παρακάτω δεδομένα: 1. κτίσμα προ του 1955 και συγκεκριμένα του 1954 όπως αναγράφεται: - στο θεωρημένο τοπογραφικό του 2005 - στο Ε9 του ιδιοκτήτη - στο συμβόλαιο μεταβίβασης του ακινήτου μετά του οικήματος το 2008 2. δύο επιπέδων 58 τ.μ. έκαστα, με το ισόγειο να είναι δηλωμένο ως αποθήκη και ο όροφος ως κατοικία όπως δηλώνεται στο συμβόλαιο μεταβίβασης του ακινήτου 3. Χωρίς φάκελο και σχέδια στην πολεοδομία και φυσικά χωρίς Ο.Α. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: Α. Τα παραπάνω έγγραφα επαρκούν ως αποδεικτικά της χρονολογίας κατασκευής ώστε να θεωρηθεί νόμιμο το κτίσμα εφόσον είναι προ του 1955; Β. Κατά την αυτοψία εντοπίστηκε: - διαπλάτυνση του εξώστη με αποτέλεσμα 5 τ.μ. ως επιπλέον επιφάνεια - επέκταση της στέγης για την κάλυψη της νέας προκύπτουσας επιφάνειας του εξώστη - κατασκευή νέων υποστυλωμάτων από σκυρόδεμα για τη στήριξή του Όλα τα παραπάνω κατά δήλωση του ιδιοκτήτη υλοποιήθηκαν προ του 2011 . Πως διασφαλίζεται η χρονολόγηση της αυθαιρεσίας για να αποφευχθεί η περίπτωση υλοποίησης μετά το 2011; Τι θα χρειαστεί για την τακτοποίηση εφόσον αυτή πρέπει να γίνει; Με αεροφωτογραφίες από Γ.Υ.Σ. και από Google Earth δεν υπάρχει τίποτα το εμφανές τουλάχιστον από όσο το έψαξα και εφόσον δεν μου διαφεύγει κάτι. Ευχαριστώ και να με συγχωρείτε εάν κούρασα ή έγραψα κάτι άστοχο. Είναι τα πρώτα βήματα στο νέο "ταξίδι".
  7. Μπορείς να δώσεις και το link για αυτόν τον πίνακα; Αυτός είναι για τις κατασκευαστικές νομίζω
  8. Αν είναι σωστά τα στοιχεία που βρήκα τότε: α) Στη βιομηχανία, ο μηχανικός ΤΕΙ με 0-3 χρόνια προϋπηρεσία αμοίβεται με 998,69€ μεικτά β)Στις κατασκευαστικές-μελετητικές, ο μηχανικός ΤΕΙ με 0-3 χρόνια προϋπηρεσία αμοίβεται με 1023,22€ μεικτά Θα ήθελα μια επιβεβαίωση ή μια διάψευση ΥΓ: Καλό θα ήταν ένα αντίστοιχο topic με συμβάσεις και μισθούς για την τρέχουσα χρονική περίοδο αλλά από κάποιον που κατέχει το αντικείμενο καλύτερα και οι γνώσεις του είναι πιο σίγουρες.
  9. Καλημερίζω όλους τους μετέχοντες στο φόρουμ. Είμαι πολιτικός μηχανικός δομικών έργων και εργάζομαι στο τεχνικό τμήμα μιας μη κατασκευαστικής εταιρείας αλλά βιομηχανικής. Θα ήθελα να μάθω αν ξέρει κάποιος σε ποια σύμβαση υπάγομαι ούτως ώστε να προσδιορίσω επακριβώς το μισθό που παίρνω με αναγνωρισμένο φυσικά το πτυχίο από την εταιρεία. Αν μπορεί καποιος να με διαφωτίσει ή να δώσει κάποιο Link με τη σύμβαση μηχανικών ΤΕΙ για το 2008 που εργάζονται στη βιομηχανία και όχι σε κατασκευαστικές. (δε με χαλάει να δω και για τις κατασκευαστικές) Η αλήθεια είναι ότι ψάχτηκα στο Internet για συμβάσεις αλλά θα ήθελα μια δευτερη και τρίτη απάντηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.