Μετάβαση στο περιεχόμενο

tseti_s

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

tseti_s's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τι προβλέπεται για την κατεδάφιση αυθαίρετου κλειστού Η/Χ με υαλοπίνακες, και πλάκα επι τσιμεντένιων κολονών και όλα αυτά πάνω σε μπαζωμένη βεράντα, και για την αντικατάσταση του με στέγαστρο με κεραμοσκεπή επι ξύλινων στηριγμάτων. Πρέπει πρώτα να νομιμοποιηθεί ο Η/Χ και μετά να βγει άδεια κατεδάφισης; Για το στέγαστρο θα απαιτηθεί κανονικά άδεια με τα απαιτούμενα έγγραφα;
  2. Καλησπέρα, θα ήθελα μερικές διευκρινίσεις στα εξής: 1) Οικόπεδο βρίσκεται σε οικισμό κάτω των 2000, κ είναι σε θέση χωρίς σχέδιο, όμως εντός εγκεκριμένου ορίου του οικισμού ( το οικόπεδο είναι αγοραστό ενώ τα ακριβώς απέναντι του δρόμου είναι με διανομή). Το τοπογραφικό θα συνταχθεί σε εξαρτημένο ή οχι; 2) Ο ιδιοκτήτης θέλει να προχωρήσει σε τακτοποίηση και δεν υπάρχει κάποιο τοπογραφικό οπότε θα συνταχθεί νέο. Το τοπογραφικό θα πρέπει να θεωρηθεί αρχικά απο την υπηρεσία, ή θα το καταθέσω απευθείας κατά την διαδικασία τακτοποίησης; 3)Στο ερώτημα του φύλλου καταγραφής "εντός σχεδίου ή οικισμού" η συγκεκριμένη περίπτωση είναι εντός; Αν συνταχθεί εξαρτημένο σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα;
  3. Ναι είναι περίπτωση που συνολικά το οικόπεδο έχει πρόσωπο σε δημοτικό δρόμο γύρω στα 70μ, κ μετα την κατάτμηση μπορούν να προκύψουν 2 οικόπεδα που να καλύπτουν τις απαιτήσεις σύμφωνα με την αποφαση νομάρχη ( 15 μ πρόσωπο και 600 τμ ). Το ενα γύρω στα 800 τμ με 360 τμ δομημένα και το άλλο γύρω στα 1100 τμ με 150 τμ δομημένα. Δεν ξερω αν υπάρχει καποιος αλλος περιορισμός απο τις μεταβατικές διατάξεις. Η άδεια που υπάρχει μέσα είναι απο το 1971 αν έχει σημασία αυτό.
  4. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το 289/2011 για την παράγραφο 5 στο άρθρο 1 όπου αναφέρει: "...σε οικοδομήσιμο γήπεδο, με εμβαδόν τουλάχιστον 1.800 τ.μ. και πρόσωπο σε νομίμως υφιστάμενο κατά τις ισχύουσες διατάξεις κοινόχρηστο χώρο, εφόσον δεν πραγματοποιείται η επιτρεπόμενη κατά τις οικείες διατάξεις νόμιμη κατάτμησή του, η συνολική δόμηση του ενιαίου γηπέδου δύναται να ισούται με το άθροισμα της κατά την παράγραφο 2 επιτρεπόμενης δόμησης για την ανέγερση κατοικίας στα άρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα, τα οποία θα προέκυπταν από την κατάτμηση του ενιαίου γηπέδου, σύμφωνα με την κατά τον κανόνα ισχύουσα αρτιότητα του οικισμού, μειωμένη κατά 10 %...." Η περίπτωση μου είναι οικόπεδο 1900 τμ , εντός εγκεκριμένου ορίου οικισμού χωρίς σχέδιο, επιτρεπόμενα 400 τμ, και υπάρχει η δυνατότητα να κατατμηθεί σε 2 άρτια κ οικοδομήσιμα σύμφωνα και με σχετική απόφαση νομάρχη. Κατα τα παραπάνω αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει η δυνατότητα στο ενιαίο να χτίσει 400 + 400 - 10% * 800= 720 τμ. Ο ιδιοκτήτης έχει μέσα 510 τμ νόμιμα και αυθαίρετα μαζί. Μπορεί μετά απο τακτοποίηση των αυθαιρέτων να βασιστεί στο παραπάνω άρθρο κ να κάνει ακόμα μία προσθήκη ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.