Μετάβαση στο περιεχόμενο

pat10

Members
  • Περιεχόμενα

    0
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

pat10's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τίποτα ακόμα από το tsmede.gr και απορώ γιατί. Υπάρχει περίπτωση να έρθουν σε αντιπαράθεση με τη Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ?
  2. Παύλο πολύ καλά έκαναν οι μηχανικοί και ανάρτησαν το πινακάκι με τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ. Αυτό όμως που με εξοργίζει και δεν μπορώ καν να το διανοηθώ είναι ότι πάμε να αντικαταστήσουμε τις υποχρεώσεις και το εργασιακό βάρος των υπαλλήλων του ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ. Συγνώμη κιόλας εμείς θα βγάζουμε τις ασφαλιστικές εισφορές έτσι αυθαίρετα και από μόνοι μας?. Αυτό είνια υποχρέωση του δημόσιου ασφαλιστικού φορέα που υποτίθεται ότι μας ασφαλίζει. Αν είναι δηλαδή δυνατόν τις ασφαλιστικές εισφορές να τις βγάζουν οι ασφαλισμένοι και όχι ο φορέας που μας ασφαλίζει και μεταθέλουμε να ανήκουμε και στην ευρώπη και να λεγόμαστε και προηγμένο κράτος. Πραγαμτικα λυπάμαι πολυ. Για αυτό ακριβώς το λόγο όπως σου είπα και χθες κανείς από μας τους μηχανικούς δεν ξερει τι εισφορές θα πληρώσει ακριβώς επειδή τις βγάζουμε εμείς οι ίδιοι και όχι ο φορέας μας με μια επίσημη ανακοίνωση.
  3. Εδώ Παύλο έκαναν λάθος στα ειδοποιητήρια την καταληκτική ημερομηνία, δηλαδή 31/08/2015 εκδόθηκαν τα ειδοποιητήρια και 31/08/2015 θα έπρεπε να πληρωθούν κιόλας αλλιώς θα είχαν τέλη και τόκους και προσαυξήσεις, αν είναι δυνατόν δηλαδή. Αλλά αυτό το άλλαξαν διότι ήταν το εύκολο και ποιος ξέρει και τι κράξιμο θα φάγανε οι υπάλληλοι του ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ. Το δύσκολο είναι τώρα να αλλάξουν τα λανθασμένα αναγραφόμενα ποσά διότι κανείς ούτε εμείς οι μηχανικο γνωρίζουμε τί θα πληρώσουμε όπως έχω διαπιστώσει και παρατηρήσει αλλά φυσικά ούτε και οι υπάλληλοι του ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ που στο φινάλε αφου αυτοί δεν έχουν να πληρώσουν τίποτα και ούτε που τους νοιάζει τι θα πληρώσουν οι μηχανικοί. Κάποιοι μάλλον δεν κανουν καθόλου σωστά τη δουλεία τους.
  4. Εγώ Παύλο είμαι 35 ετών , ο συνέδελφος που μαζί πήραμε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος δεν είναι 35 ετών, αλλά δεν έχω κλείσει 10 χρόνια από τότε που πήρα το πτυχίο, οπότε αφού δεν συντρέχουν και οι δύο αυτές προϋποθέσεις ταυτόχρονα (δηλαδή 35 ετών και 10 χρόνια από τότεπου πήρες το πτυχίο) δεν έχω καμία απολύτως ειδική προσαύξηση ούτε εγώ αλλά ούτε φυσικά και ο συνάδελφος μου. Οπότε είμαστε και οι 2 στην 1η ασφαλιστική κατηγορία χωρίς καμία επαναλαμαβάνω ειδική προσαύξηση και μας ήρθαν διαφορετικά ποσά στα ειδοποιητήρια του ΤΣΜΕΔΕ.
  5. Αναφέρομαι Παύλο στο άρθρο 39, παράγραφο 9 του νόμου 4331/2015 σχετικάμε τις αναδρομικές ασφαλιστικές εισφορές Σου επισυνάπτω και το σχετικο νόμο που σίγουρα θα τον ξέρεις και θα τον έχεις διαβάσει http://www.tsmede.gr/n4331/pdf/%CE%9D%204331_2015_%CE%A6%CE%95%CE%9A%2069%CE%91.pdf
  6. Εννοώ Παύλο αυτές τις δόσεις που είχαν ψηφιστεί επί Βρούτση το 2011 στο μνημόνιο και δεν είχαν εφαρμοστεί ποτέ και θέλανε να τις ενσωματώσουνε σε αυτά τα ειδοποιητήρια. Με όσους συναδέλφους μιλάω όλοι μετά την υπαγωγή τους το ΤΣΜΕΔΕ τους ήρθε λιγότερο εκτός από μένα και μάλλον πρέπει να έχει γίνει λάθος.Εδώ φαντάσου ότι μετά την υπαγωγή κανένας δεν ηξερε με αυτούς που μιλούσα τι θα πληρώσει. Ε και τότε τι την κάνεισ την υπαγωγή τους έλεγα. Σκέψου ένα πράγμα Παύλο ότι με συνάδελφο τοπογράφο που ορκιστήκαμε μαζί, πτυχιακή μαζί και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μαζί είχαμε διαφορά στο ΤΣΜΕΔΕ 440€. Πες μου πως γίνεται αυτό?
  7. καλησπέρα συνάδελφοι, γνωρίζει κανείς αν στα ειδοποιητήρια είναι ενσωματωμένες οι 7 εξάμηνες ισόποσες δόσεις? και επίσης αν αναγράφεται στο ειδοποιητήριο του κάθε συναδέλφου ο αριθμός των μηνών?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.