Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΑΡΑΠΕΤΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑ

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΚΑΡΑΠΕΤΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑ

  1. Γεια σου Λάζαρε, Ένα πρόγραμμα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειναι το SeismoSignal της Seismosoft. Σαν φοιτητής μπορείς να το κατεβάσεις και δωρεάν...
  2. Manolis Gon, Διάβασα το ΦΕΚ και φαίνεται πως έχεις δίκιο. Σας ευχαριστώ όλους. Θα πάω από το δήμο αυτές τις μέρες να τους ρωτήσω σχετικά με αυτό ΦΕΚ και ΑΝ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ θα σας ενημερώσω.
  3. Μανώλη, Έχω μπερδευτεί τώρα σχετικά με τη βεβαίωση χώρου κυρίας χρήσης. Χρειαζεται για την έκδοση αδειας λειτουργίας καταστήματος ΚΥΕ ή όχι? Από τον δήμο πήρα ένα έγγραφο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, δεν αναφέρει τίποτα για βεβαίωση χώρου κυρίας χρήσης. Από την άλλη όμως θέλει τα σχέδια του χώρου του καταστήματος να είναι θεωρημένα από την Πολεοδομία. Myri, Πάντως με μια μηχανικό που το συζήτησα, μου είπε πως της έτυχε κάτι αντίστοιχο και το πέρασε με έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Βάσει αυτού ξεκίνησα να το κάνω έτσι.
  4. http://www.thessaloniki.gr/userfiles/apofasi_mikris_klimakas02_pdf.pdf Εδώ θα βρείτε την απόφαση και το απόσπασμα που ανέφερα είναι στο νούμερο 9. Το έχω ρωτήσει στην Πολεοδομία και η υπάλληλος μου έχει πει πώς γίνεται.
  5. Ναι myri το περίγραμμα του καταστήματος δεν είναι σωστό. Manolis Gon, τι εννοείς πως την υπογράφουν οι μηχανικοί? alfisti1978, έχω ρωτήσει στην πολεοδομία και γίνεται. Έχω βρει και απόφαση σχετική σύμφωνα με την οποία " Όταν οι εργασίες διαρρύθμισης έχουν γίνει από την αρχική ανέγερση της οικοδομής, αυτό θα δηλώνεται στην υποβαλλόμενη δήλωση. Συνενώσεις ή διαχωρισμοί χώρων ή διαφοροποιήσεις στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις που αφορούν δύο ή και περισσότερους ιδικτήτες εγκρίνονται εφόσον προσκομιστούν υπεύθυνες δηλώσεις των εμπλεκομένων σε αυτές ιδιοκτητών." Πήγα σήμερα πάλι στην Πολεοδομία και δεν αναφέρθηκε τίποτα σχετικά με αποτύπωση του διπλανού καταστήματος οπότε μάλλον αρκεί μόνο η υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη.
  6. Οι εργασίες καλύπτονται από άδεια εργασιών μικρής κλίμακας. Το έχω ρωτήσει αυτό. Επιπλέον η διαδικασία έχει ξεκινήσει γενικά. Έχει βγει η προέγκριση και τώρα πρέπει να κατατεθούν τα υπόλοιπα δικαιολογητικά για την άδεια. Αυτό που ήθελα να διευκρινήσω είναι εάν απαιτείται αποτύπωση του διπλανού καταστήματος αφού ο τοίχος που τα χωρίζει δεν είναι στην θέση όπως αποτυπώνεται στην οικοδομική άδεια.
  7. Αλλάζει ο ιδιοκτήτης καθώς και το είδος του καταστήματος. Οπότε πρέπει να εκδοθεί από την αρχή άδεια λειτουργίας. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται βεβαίωση χώρου κυρίας χρήσης την οποία δεν θα μου δώσουν από τη στιγμή που άλλα φαίνονται στην οικοδομική άδεια και άλλα συμβαίνουν στην πραγματικότητα.
  8. Οχι αδεια αλλαγης χρησης δεν απαιτείται. Ήταν πάντα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Την τελευταία φορά που εκδόθηκε άδεια λειτουργίας για αυτό το κατάστημα ήταν πριν από 15 χρόνια και ήταν πιο "χαλαροί" σχετικά με το θέμα που έχω.
  9. Καλησπέρα σε όλους, Ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν μπορεί κανείς να με διαφωτίσει. Θέλω να πάρω μια βεβαίωση χώρου κυρίας χρήσης για έκδοση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το πρόβλημα είναι πως στην αρχική άδεια οι χώροι δεν είναι οι ίδιοι με την πραγματική κατάσταση (π.χ. αντί για ένα κατάστημα φαίνονται 2 ξεχωριστά). Το μπάνιο βρίσκεται στην ίδια θέση ωστοσο. Το πρόβλημα είναι πως ο τοίχος που χωρίζει το κατάστημα αυτό από το διπλανό του επίσης δεν ταυτίζεται με το αρχικό σχέδιο. Στην περίπτωση αυτή μου είπαν πως χρειάζεται να παρουσιάσω γραπτή συναίνεση του ιδιοκτήτη του διπλανού καταστήματος. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν πρέπει να γίνει αποτύπωση και του διπλανού καταστήματος ή μπορώ να αναφερθώ μόνο στις αλλαγές που με ενδιαφέρουν και να παρουσιάσω τη συναίνεση μόνο για αυτές? Ευχαριστώ πολύ. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, Manolis gon
  10. Καλησπέρα σε όλους! Υπάρχει το εξής θέμα που με προβληματίζει και που δεν έχει διευκρινιστεί μέσω των ανακοινώσεων του Υπουργείου. Οι νέες διατάξεις που αφορούν μεταξύ άλλων και τη μεταβολή του ύψους της οροφής των υπογείων από 1,50μ σε 0,80μ από την οριστική στάθμη του εδάφους, από πότε τίθενται σε ισχύ;Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, θέλω να υποβάλλω φάκελο για νέα άδεια.Ποιες ημερομηνίες πρέπει να προλάβω ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω το 1,50μ που ίσχυε μέχρι πρότεινος?Μέχρι να δημοσιευτεί το ΦΕΚ? Ευχαριστώ πολύ!
  11. Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να υποβάλλω μία στατική μελέτη στο Πολεοδομικό γραφείο του Λαγκαδά για ένα κτήριο στην περιοχή της Ασπροβάλτας.Για την γεωτεχνική μελέτη χρειάζομαι τον γεωλογικό χάρτη της περιοχής τον οποίο προσπαθώ να βρω.Επικοινώνησα με την υπηρεσία του Ινστιτούτο γεωλογικών και μεταλλευτικών ερευνών στη Θεσσαλονίκη όπου μου είπαν πως δεν μπορούν να μου δώσουν το σχετικό φύλλο χάρτου που αντιστοιχεί στην περιοχή.Απαγορεύεται και μπορώ να το βρω μόνο αγοράζοντας τον γεωλογικό χάρτη απο την Αθήνα. Ξέρει κανείς αν υπάρχει πιο σύντομος τρόπος το βρω είτε μέσω κάποιας άλλης υπηρεσίας είτε μέσω διαδικτύου? Η περιοχή της Ασπροβάλτας υπάγεται στο φύλλο του Σταυρού? Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.