Μετάβαση στο περιεχόμενο

fyssman

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

fyssman's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν το ξερω ποσο ειναι ο λογος, πρεπει να το υπολογισουμε. Ενδεικτικα, ποσο πρεπει να ειναι αυτος ο λογος?
  2. καλη ιδεα αλλα μαλλον δεν με παιρνει. Θα πρεπει να γινει παλι μελετη σηκωνοντας οπως λες σταδιακα και περισσοτερο τις βορεινες σειρες. Εντομεταξυ μεσολαβουν και κατι ηλιακοι θερμ. στη μεση που και αυτοι πρεπει να φανε κατι οποτε μπερδευονται τα πραγματα.
  3. ετοιμάζομαι να βάλω 10kw σε ταράτσα. Θα είναι τρεις διπλές σειρές. Από τη μελέτη σκίασης που έγινε προκύπτει ότι το Δεκέμβρη το πρωί 0900 ώρες καθώς και το απόγευμα κατά τις 15.30 κάποια πανελα θα σκιάζονται. Το μεσημέρι δεν σκιάζονται καθόλου. Πιστεύετε ότι αξίζει το έξτρα κόστος του SE η των TIGO(μονο για το string), υπάρχει πιθανότητα μεγάλη να γίνει ζημιά σε αυτά τα πανελα? Η άλλη λύση είναι να μπούνε σε τριπλές σειρές αλλά δεν ξέρω αν αφενός στατικά ενδείκνυται και αφετέρου αν το ύψος υπερβαίνει το όριο.
  4. Νομίζω ότι όλοι αναγνωρίζουν το πόσο ραγδαία εξελίσσεται η τεχνολογία των ηλεκτρονικών και πόσο ραγδαία μειώνονται και οι τιμές τους με το χρόνο. Αν για παράδειγμα πάρει κάποιος κινεζικά πανελα και στη πορεία του βγούνε κάποια σκάρτα τότε ίσως να μπορεί με την τεχνολογία την τότε να μπορεί να αντικαταστήσει την συνολική ισχύ ας πούμε δυο πανέλων με την ισχύ ενός. Το ερώτημα είναι θα το επιτρέπει ο inverter, η θα πρέπει να βρει τα ίδια. Και καλά να είναι στην εγγύηση, αν όμως ο Κινέζος(η ακόμα και ο Γερμανός) εξαφανιστεί? petsis μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι το string του inverter.
  5. Καλημέρα σε όλους. Εαν υποθεσουμε οτι καποιος επιλεγει solar edge inverter τοτε μπορουμε να υποθεσουμε οτι του δινεται η δυνατοτητα στο μελλον να αντικαταστησει μεμονωμενα πανελα λογο βλαβης η ακομα και λογο καλυτερης τεχνολογιας πανελων? Δηλαδη να αντικαταστησει ενα πανελο με αλλης μαρκας/αποδοσης/ποιοτητας/ισχυος σε σχεση με τα υπαρχον της αρχικης εγκαταστασης.. Απο οτι καταλαβαινω ο solar edge σου δινει αυτη τη δυνατοτητα ενω με τους αλλους περιοριζεσαι αν οχι στα ιδια πανελα αλλα τουλαχιστον με πολυ παρομοιες προδιαγραφες. Ισχυει κατι τετοιο? Ευχαριστω.
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Εννοείς οτι έχουν μια σταθέρη καθυστέρηση δύο μηνών αλλά στο τέλος πληρώνουν;
  7. Κυκλοφορεί η φήμη ότι ο ΔΕΣΜΗΕ/ΔΕΗ καθυστερεί τις πληρωμές προς τους παραγωγούς ΑΠΕ (Φ/Β) λόγω οικονομικών δυσκολιών. Γνωρίζει κανείς τίποτα; Ισχύει; Πρόκειται να κάνω νέα εγκατάσταση Φ/Β σε ταράτσα. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.