Μετάβαση στο περιεχόμενο

Selene

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Selene

  1. Ένας πελάτης ήθελε να τακτοποιήσει μία πέργκολα εάν γινόταν για να μπορέσει να χτίσει ένα μικρό δώμα στη θέση της. Από ό,τι κατάλαβα τελικά δεν γινόταν γιατί δεν φαινόταν καλυμμένη στη δορυφορική φωτογραφία. (οι κανόνες συμμετοχής δεν ανοίγουν, συγγνώμη για τη λάθος κατηγορία δεν το ήξερα!)
  2. Αυτή είναι και η δική μου απορία, δεν βρίσκω πουθενά ουδεμία διευκρίνηση για την πρακτική εφαρμογή του συντελεστή 0.5 για σοφίτες και υπόγεια στο Ε9! Εάν το διευκρινήσετε παρακαλώ ενημερώστε μας!
  3. Τι γίνεται με τον μειωτικό συντελεστή φορολογίας που αναφέρεται στο τέλος του άρθρου 24 του 4178/13???? Το ακίνητο που έχω να δηλώσω εμπίπτει στην περίπτωση τακτοποιημένου υπογείου και σοφίτας με μειωτικό συντελεστή 0.5 για οποιαδήποτε φορολογία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπω πουθενά επιλογή στο Ε9 να δηλώσω τα τετραγωνικά αυτά ξεχωριστά με συντελεστή! Πρέπει να τα δηλώσω όλα και ο νόμος 4178/13 δεν ισχύει στο τωρινό Ε9? Ή να πω έστω σοφίτα πχ 70τμ*0.5=35τμ και να δηλώσω αυτά τα 35 απευθείας στο σύνολο των τετραγωνικών χωρίς διευκρίνηση για το πώς μειώθηκαν?
  4. Έχω μία απορία, το ακίνητο που έχω να δηλώσω είναι ξεκάθαρα στην περίπτωση τακτοποιημένου υπογείου και σοφίτας με μειωτικό συντελεστή 0.5 για οποιαδήποτε φορολογία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπω πουθενά επιλογή στο Ε9 να δηλώσω τα τετραγωνικά αυτά ξεχωριστά με συντελεστή! Πρέπει να τα δηλώσω όλα και ο νόμος 4178/13 δεν ισχύει στο τωρινό Ε9, ή να πω έστω σοφίτα πχ 70τμ*0.5=35τμ και να δηλώσω αυτά τα 35 απευθείας στο σύνολο των τετραγωνικών χωρίς διευκρίνηση για το πώς μειώθηκαν?
  5. Από τα σχέδια της άδειας και από την κατασκευή (αεροφωτογραφίες του Ιουλίου 2011) σε ταράτσα πολυκατοικίας υπάρχει πέργκολα μεταλλική (μόνο δοκοί και υποστηλώματα), η οποία δεν είχε στατική μελέτη κατά την έκδοση της άδειας. Μπορεί να γίνει τακτοποίηση του χώρου που ορίζει και να συμπληρωθούν αργότερα οι υπόλοιπες οικοδομικές εργασίες? Ή κολλάμε στο ότι δεν υπάρχει επικάλυψη? Ευχαριστώ πολύ!
  6. όμως ο πελάτης ρωτά από την αρχή τάξη μεγέθους αμοιβής και πρέπει να ξέρουμε τι θα χρειαστεί για να του απαντήσουμε.. Ευχαριστώ πολύ, θα το κοιτάζω στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ!
  7. Από ότι κατάλαβα αναμένεται να δοθούν διευκρίνησεις για τις περιπτώσεις που απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας όπως την περιγράφει ο νόμος. Ως τότε δεν μπορούμε να προχωρήσουμε δλδ ούτε στην α' φάση της δήλωσης εφόσον δεν μπορούμε να ορίσουμε αμοιβές? Και για τις εν λόγω διευκρινήσεις από πού μπορούμε να ενημερωθούμε εγκαίρως??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.