Μετάβαση στο περιεχόμενο

kat85

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kat85

  1. Συνάδελφοι, Είμαι άνω της 5ετίας και κατά το 2013 είχα μηδενική δραστηριότητα ως ελευθερος επαγγελματίας. Θα κληθώ να πληρώσω τέλος επιτηδεύματος το 2014 για χρήση 2013? Να κλείσω τα βιβλία πριν μπει το 2014 μήπως και γλιτώσω το τέλος για τη χρήση 2014? Αν κλείσω τα βιβλία, τι πρόστιμα ρισκάρω? (υπάρχει κάποια μικρή απόκλιση μεταξύ των αποδείξεων για έξοδα που έκανα και το τι κατέγραψα στο βιβλίο) i know, πρέπει να ρωτήσω και λογιστή..
  2. Αυτό που που εχω ακούσει είναι ότι μπορείς όντας κάτω των 35 ετών να μπεις (και να βγεις) από την ειδική προσαύξηση με αίτησή σου. Μετά όμως από τα 35 (και εφόσον έχεις συμπληρώσει 5 έτη ασφάλισης) υπάγεσαι υποχρεωτικά. Δεν γνωρίζω καθόλου αν πρόκειται να αλλάξει αυτό το σύστημα με τους νέους νόμους για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
  3. Συμφωνώ με την προσέγγισή σου. Θα μπορούσες μήπως να παρεις πρωτοβουλία για τον συντονισμό του πράγματος για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι?
  4. ΝΙΚΟΣΤΡΙ μην το γελάς καθόλου Καθώς δεν έχω κάποιον να με κατατοπίσει άμεσα το φόρουμ είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Εδώ καινούργιοι μηχανικοί δέχονται να δουλεύουν 'εθελοντικά' στο γραφείο κάποιου παλαιότερου για να τους 'μάθει τη δουλειά'.. Επί τη ευκαιρία, η εγκατάσταση αφορά περιοχή κοντά στη Θεσσαλονίκη και είμαι σε αναζήτηση προσφορών και έμπειρου εγκαταστάτη.
  5. Ok thanks. Τελικά βρήκα αυτήν την πληροφορία ψάχνοντας στα διάφορα τόπικ για τα φωτοβολταϊκά (συν πολλές άλλες και υλικό σχετιζόμενο με μελέτες, να ναι καλά τα μέλη του michanikos.gr).
  6. Kαλησπέρα, Η ερωτησή μου είναι εάν η μελέτη στην αρχική αίτηση προς τη ΔΕΗ για οικιακό Φ/Β είναι δεσμευτική, ή αν μπορεί να διαφέρει από την τελική μελέτη που θα κατατεθεί (μονογραμμικό, υλικά κλπ) όταν πλέον έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Η εγκατάσταση αφορά την οικία μου και σκέφτομαι να καταθέσω την αρχική αίτηση προς τη ΔΕΗ εντός του 2011, ώστε να προλάβω την τιμή των 0,55E/kWh. Να διευκρινίσω σε αυτό το σημείο ότι δεν έχω εμπειρία/γνώση σχετικά με εγκαταστάσεις Φ/Β, ούτε είμαι ηλεκτρολόγος ενεργειακής κατεύθυνσης. Ενδιαφέρομαι όμως στο να αποκτήσω και επίσης θέλω να περιορίσω το κόστος της επένδυσης, αντί να το αναθέσω εξ ολοκλήρου σε κάποιο γραφείο, να αναλάβω εγώ το θέμα υπογραφή-επιλογή/προμήθεια υλικών και την εγκατάσταση ένας έμπειρος εγκαταστάτης ηλεκτρολόγος (που θα έχω βρει εντωμεταξύ). Θα με ενδιέφερε να ακούσω τη γνώμη σας. Επίσης θα με ενδιάφερε να μάθω και για τις αμοιβές της αγοράς, σε περίπτωση τελικά που το αναθέσουμε εξ ολοκλήρου (και με pm αν όχι στο forum). Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.