Μετάβαση στο περιεχόμενο

kon_mechanic4

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

837 profile views

kon_mechanic4's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ευχαριστώ πολύ με καθοδήγησες αρκετά, θα το επιλύσω με το χέρι αν είναι. (Για τα Φ/Β χρειάζονται 75 m2 αυτοί, τα μισά θα μπούν στην στέγη και τα άλλα μισα σε παρακείμενο χώρο) Σε ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου.
  2. Δυστηχώς δεν εχω τον υπολογιστή μου μαζί (στο SAP2000 θα το είχα λύσει σε 15 λεπτά) και δεν θα τον έχω για καιρό, και μπήκα απο εξωτερικό υπολογιστή στο forum προτίστως για καμιά γνώμη παραπάνω και αν έχει κανεις διάθεση για βοήθεια. Τα Φ/Β τα έδωσα την κλίση τους και θα εδρασθούν με βάσεις μετέπειτα επι της κατασκευής. Και όσο και αν σου φαίνεται παράξενο το κάνω δωρεάν, δεν πρόκειται να τους δώσω καμιά μελέτη.
  3. Σε ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σου, δεν μου σχολίασες το δικτύωμα (συγγνώμη για την προχειρότητα) που σκέφτομαι να χρησιμοποιηθεί (αν χρειάζεται κάποια ενίσχυση κ.τ.λ.) Να σου επισημανω οτι η κατασκευή θα γινει με ορθογωνικούς ή τετραγωνικούς κοιλοδοκούς και οι συνδέσεις με ηλεκτροκόλληση (....) ,εξ ου και ο τεχνίτης, οπότε καταλαβαίνεις οτι ξεφεύγουμε λιγο απο την κλασσική επίλυση. Απλά αυτοί μου ζήτησαν μια εκτίμηση των υλικών ώστε να μην ξεφύγουν απο άποψη κόστους αλλά και να μην πέσει και τους πλακώσει. Αγγαροδουλειά με λίγα λόγια...
  4. Γειά σας, Μου ζητήθηκε να διαστασιολογήσω μια στέγη όπου θα εδράζεται σε μια είδη υπάρχον αποθήκη απο οπλισμένο σκυρόδεμα διαστάσεων 6.00 Χ 12, 00 m. όπου θα κατασκευαστεί απο μεταλλικές ορθογωνικές κοιλοδοκούς (πιθανώς θα κατασκευαστεί απο κάποιον τεχνήτη) και θα πακτωθεί με μπουλόνια ή τζινέτια στο σενάζι (πιθανώς να τρέξουν και μεχρι το πάτωμα κοιλοδοκόι όπου θα πακτωθούν κατάλληλα). Δεν μου ζητήθηκε στατική μελέτη κ.τ.λ. απλά να τους πω την γνώμη μου για το τι διαστάσεις κοιλοδοκών να χρησημοποιήσουν βάση των προβλεπόμενων φορτίων: Θερμομονωτική λαμαρίνα 0,18 kN/m2 Πιθανή μελλοντική τοποθέτηση φωτοβολταικών 0,13 kN/m2 Χίονι 0,5 m. 0,75 kN/m2 Ανεμοπίεση 0,4 kN/m2 Σύνολο: 1,46 kN/m2 Σας παραθέτω παρακάτω το σκιτσάκι με το πως θεωρώ εγώ οτι μπορεί να είναι το ζευκτό. Θεωρώ να τοποθετηθεί ένα ψαλίδι ανα 2m. (δλδ 7 ψαλίδια) και πάνω σε αυτά τεγίδες. Αυτό που θα ήθελα έιναι αν μπορεί κάποιος να μου πει την γνώμη του και να προτείνει κάποια πιθανή διαστασιολόγηση καθώς δεν έχω πρόσβαση στο SAP2000 (η και να το "τρέξει" θα ήταν δώρο!!!) για να καταλήξω σε κάποια διαστασιολόγηση των ορθογωνικών κοιλοδοκών, όποια άλλη παρατήρηση είναι δεκτή. psalidi.bmp
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.