Μετάβαση στο περιεχόμενο

karasls

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    138
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by karasls

  1. Καλημέρα κύριε καθηγητή. Σας γράφω πρωι πρωι γιατί μάλλον δεν κοιμηθηκα και καθόλου με αυτά που διάβασα. Χωρις να είμαι ειδικός θα ήθελα να σας πω αλλά δυο σημεία που ίσως να παιζουν ρολο. Για την ενδοδαπεδια στρωσαμε 5αρι fibran στο δάπεδο μετα βαλαμε φύλλα αλουμινίου μετα βαλαμε δομικο πλέγμα και πανω σε αυτό δεσαμε τους σωλήνες της ενδοδαπεδιας. Το παράξενο παλι είναι το σημείο που έγινε ο λεκές. Είναι ακριβως στην άκρη του τοίχου εκεί οπου έχουμε ενα φελιζολ διαστολής 10εκ διογκομενη πολυστερίνη. Αν πάω και βγάλω αυτό το κομματι απο το άσπρο φελιζολ λογικά δεν θα είναι και αυτό κιτρινισμενο απο κάτω απο τα υγρά του θερμομπετον;
  2. Δεν νομιζω...αν ηταν θα ειχαμε δει και σε αλλα σημεια στο ταβανι πιστευω.
  3. Ακριβώς στο σπίτι κάτω κατοικούμε εδώ και πεντε χρόνια. Πριν δυο μηνες στρωσαμε μονωτικό στο δαπεδο του πανω ορόφου και περάσαμε ενδοδαπεδια μετά ρίξαμε την προετοιμασία τσιμέντο κλπ για να βαλουμε τα πλακακια. Το στρώσιμο της ενδοδαπέδιας έγινε το καλοκαίρι και πριν δυο μηνες ρίξαμε την προετοιμασία με τσιμένο κλπ για να περασουμε τα πλακακια τωρα μαζι με τα κουφωματα. Για να σας προλαβω μη παει ο νου σας σε διαρροη της ενδοδαπεδιας για δυο λογους, η πιεση του νερου ειναι μια χαρα σταθερη στις 4ατμ. εδω και μηνες και δευτερον στο συγκεκριμενο σημειο δεν στρωσαμε ενδοδαπεδια γιατι ειναι να μπει ντουλαπα.
  4. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η οικοδομή ειναι καινούργια - πενταετίας - και το δωμάτιο ειναι βαμένο απο τότε. Είμαστε όλοι άκαπνοι και ουδείς κάπνισε μέσα σε αυτό. Το πάνω σπίτι σοβατίστηκε την Άνοιξη που μας πέρασε και πριν ένα μήνα έπεσε και η προετοιμασία και όπου να ναι θα περαστούν και τα πλακάκια και το δωμάτιο αυτό δεν συνορεύει με μπαλκόνι απο τη πλευρά αυτή και ουτε ποτέ πηραν κλίση τα νερά της βροχής μέσα στο σπίτι, παρόλο που δεν εχει ακομη κουφωματα. Αρχίζω να πιστεύω οτι τελικά η υγρασία αυτή πρέπει να ειναι απο τους υδρατμούς εσωτερικά και υγροποιούνται. Δεν υπαρχει αλλη εξήγηση, δεν ξέρω τι να πω.
  5. Σας παραθέτω την εικόνα της οροφής σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού μου. Στο μέσον της εικόνας πιθανόν να βλέπετε μια φαιοκίτρινη σκιά που ξεκινά απο την πλάκα και συνεχίζει σαν ροή και στο δοκάρι απο κάτω.. Το παραξενο είναι οτι ειναι δυόροφη οικοδομή ιδιοκτησίας μου αυτό το δωμάτιο είναι στο ισόγειο. Απο πάνω είναι πάλι υπνοδωμάτιο και σε καμιά περιπτωση δεν περνά σωλήνας με νερό και γενικά αποκλείεται οποιαδήποτε διαρροή νερού. Το θεμα ειναι απο που προέρχεται αυτή η υγρασία;; Επίσης μου κάνει εντύπωση γιατί δεν φαίνεται να είναι μουχλα που να προκλήθηκε απο κακό αερισμό του δωματίου γιατί σε αυτή τη περίπτωση δεν θα αναπτυσσόταν σαν να υπάρχει κάθετη ροή όπως εδώ. Καμιά γνώμη;;;
  6. Ναι γιατί, ξέρουν να φωνάζουν μόνο ένα συνεργείο το οποίο κατευθείαν "μπήγει" τις κολώνες στο έδαφος πιθανόν με λίγο τσιμεντάκι στη τρύπα που έχουν ανοίξει και αυτό είναι όλο. Μιλάμε μόνο για αυθαίρετες κατασκευές φυσικά.
  7. Οκ σε ευχαριστώ για την απάντηση. Απλώς παρακολούθησα κάποιες συζητήσεις και εδώ στο forum παλαιότερες, όπου συνάδελφοι σας μηχανικοί θεωρούν οτι ένα πρόβλημα με τις κολώνες της ΔΕΗ είναι ότι δεν έχουν σταθερές διατομές. Σε καμιά όμως απο αυτές τις συζητήσεις δεν καταγράφηκε κάποια εμπειρία μηχανικού που να κατέθεσε φάκελο για άδεια δόμησης και να έχει πάρει την άδεια για κατασκευή με τέτοιες κολώνες.
  8. Καλησπέρα σας. Μπορεί να κατασκευαστεί ποιμνιοστάσιο με φέροντα οπλισμό κολώνες της ΔΕΗ και επικάλυψη (πλαγιοκάλυψη και οροφή με πάνελ πολυουρεθάνης 3εκ); Εννοώ, αν μπορεί να βγει κανονικά άδεια (εφόσον επιλύεται στατικά) σε μια τέτοια κατασκευή, με θεμελίωση κανονικά με πέδιλα ή ότι απαιτείται τέλος πάντων; Ευχαριστώ.
  9. Σαν υλικό όμως, η πολυουρεθάνη για να χρησιμοποιηθεί ως μονωτικό, είναι επικίνδυνο για την υγεία κύριε Ροδόπουλε
  10. Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά. Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολεί. Πρόκειται να μονώσω την νεοαγειρόμενη οικοδομή μου και μου είπε ο μηχανολόγος οτι αντί να βάλω μονωτικές πλάκες στην οροφή και μετά τα κεραμίδια (κεκλιμένη οροφή) καλύτερα να βάλω εσωτερικά στο ταβάνι το spray πολυουρεθάνης και μετά να σοβατίσω. Ο λόγος είναι οτι θεωρεί πως κανένα συνεργείο που θα βάλει τη μόνωση εξωτερικά πάνω στη σκεπή δεν μπορεί να κάνει τέτοια εφαρμογή όσο θα κάνει η εκτοξευόμενη πολυουρεθάνη. Το ερώτημα μου είναι κατα πόσο είναι ασφαλής η υγεία από την πολυουρεθάνη, ιδίως οταν πρόκειται για εσωτερική μόνωση. Ευχαριστώ.
  11. Συγνώμη να κάνω μια διόρθωση, είμαι ο παθών ιδιώτης και να με συγχωρείτε που δεν ξέρω την ορολογία. Τα υποστυλώματα που "έξυσε" ο υδραυλικός είναι κολώνες τοιχεία (0,25Χ1,2) το ένα και (0,25Χ1,00) το αλλο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λιγότερο κακό, το ίδιο ή και χειρότερο !!!!
  12. Ο οπλισμός απλώς "φανερώθηκε" εξωτερικά στην γραμμή διέλευσης της παροχής, αλλα σε καμιά περίπτωση δεν χτυπήθηκε. Άσπρισα όταν το είδα, η αλήθεια είναι. Γενικά μου είπαν οτι πρέπει να αποφεύγεται αλλά ειναι πολύ συνηθισμένο και δύσκολα αποφεύγεται στις περισσότερες οικοδομές.
  13. Δεν εννοούσα να έκανες μια τεχνική ανάλυση την οποία και δεν θα καταλάβαινα. Απλώς ήθελα να ρωτήσω αν οι κίνδυνοι είναι άμεσοι αλλά και έμμεσοι. Για παράδειγμα, διάβρωση του σιδήρου με το σοβάτισμα κλπ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  14. Καλημέρα σας. Είμαι στη φάση την εγκατάστασης των υδραυλικών σε νεόκτιστη οικοδομή και ο υδραυλικός χθες με το κομπρεσερ "έξυσε" δύο υποστυλώματα σε βάθος 3-4 εκατοστών για να περάσουν απο εκεί οι σωληνώσεις. Στο ένα υποστήλωμα φανερώθηκαν τα σίδερα απο την εξωτερική τους πλευρά, χωρίς όμως να κοπεί κανένα απο αυτά, στο άλλο υποστήλωμα δεν φάνηκαν καν. Ήθελα να ρωτήσω πόσο ασφαλές είναι αυτή η πρακτική και αν δημιουργεί θέματα στατικότητας στην οικοδομή. Ευχαριστώ πολύ.
  15. Το χω σκεφτει για κελυφος. Το προβλημα ειναι οτι προκειται για τον πρωτο οροφο της οικοδομης, της οποιας το ισογειο κατοικειται ηδη και σε καποιες οψεις του σπιτιου εχουν προχωρησει εξωτερικα μονο τα σοβατισματα μεχρι τις ποδιες των παραθυρων του πρωτου οροφου. Σε αυτες τις επιφανειες λοιπον δεν θα ξεχωριζει το παχος απο το κελυφος σε σχεση με τα ηδη υφισταμενα σοβατισματα; Για τα σπασιματα στα πρεκια να απευθυνθω στους χτιστες;
  16. Καλησπερα σας. Σε σπιτι ιδιοκτησιας μου, που ειναι στα τουβλα δυο χρονια τωρα, αποφασισα να βαλω ενδοδαπεδια. Το προβλημα ειναι οτι οι εσωτερικες πορτες χτιστηκαν στα 2,20μ και οι μπαλκονοπορτες στα 2,35. Μου ειπαν οτι η ενδοδαπεδια θα φτασει τους 18 ποντους και οι πορτες και οι μπαλκονοπορτες θα βγουν κοντες. Ποσο ευκολο οι δυσκολο ειναι να κοπουν τα σεναζ και μια-δυο σειρες τουβλα και να καλουπωθει το σεναζ ψηλοτερα. Ευχαριστω.
  17. Καταρχήν είσαι ήρωας που ξεκινάς σπίτι σε τέτοιους καιρούς. Καλά κάνεις όμως . Εγώ ως μη μηχανικός φυσικά, απλώς από συζητήσεις και εμπειρίες πολλών φίλων και γνωστών απλώς έχω κατασταλάξει πια πως ο καλύτερος τρόπος θέρμανσης σήμερα είναι η ενδοδαπέδια με νερό και μια αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών - όπως νομίζω έγραψα και κάποιος κύριος παραπάνω - και φυσικά σε συνδυασμό με τη θερμομόνωση με κέλυφος και είσαι αρχηγός. Ιδίως αν το σπίτι έχει και μεγάλους όγκους, εξώστες κλπ, η ενδοδαπέδια είναι επιβεβλημένη. Συγγνώμη για την παρέμβαση, ας τα πουν καλύτερα και οι ειδικοί τους είδους, απλώς εξέφρασα μια γνώμη.
  18. Να ρωτήσω και εγώ χονδρικά τιμές για θεμελίωση κτηνοτροφικής μονάδας όπου θα γίνει μεταλλική κατασκευή, Με βάση τα στατικά που μου έβγαλε ο μηχανικός υπολογίζεται στα 1000τ.μ. 110κ.μ. μπετόν και 5.5 τόννοι σίδερο. Η θεμελίωση είναι με πέδιλα 1,30Χ1,80 και ύψος 0,80μ και με συνδετήρια δοκό. Μπορείτε χονδρικά να μου πείτε ένα κόστος για τη θεμελίωση αυτή; Δηλαδή πόσο χρεώνουν οι μπετατζήδες οι σιδεράδες το ΙΚΑ και αν είναι δυνατόν και τιμές των υλικών; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  19. οκ Akis73 τώρα είδα το link σου. Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας. Καλό βράδυ.
  20. Δηλαδή κατα 99,9% θα λυθεί με καλιμπράρισμα; Το οποίο όσο και αν φαίνεται γελοίο, δεν ξέρω να το κάνω!
  21. Καλησπέρα σας Σας παραθέτω μια φωτό για να μου πείτε τη γνώμη σας σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω κατά την εκτύπωση γραμμών και κειμένων στο autocad αλλά και κατά την εκτύπωση pdf αρχείου. Ο εκτυπωτής είναι ο hp designjet T610. Σας ευχαριστώ.
  22. Καλημέρα σας. Ήθελα να ρωτήσω αν οι χρησιμοποιούμενες ορολογίες, ηλεκτροχημικό ή ηλεκτρολυτικό ή ψυχρό γαλβάνισμα είναι το ίδιο και το αυτό. Και κάτι ακόμα, γνωρίζει μήπως κανείς αν στον Ευρωκώδικα 3, για τις μεταλλικές κατασκευές, αναφέρει πουθενά ότι σαν μέθοδος γαλβανισμού, αναγνωρίζεται μόνο το γαλβάνισμα εν θερμώ; Ευχαριστώ.
  23. Καλησπέρα σας. Ο νέος οικοδομικός κανονισμός που ισχύει απο τις αρχές του έτους, έχει καταργήσει τις διατάξεις του ΦΕΚ 270/Δ/1985; Συγκεκριμένα θά ήθελα να μάθω αν για τα ποιμνιστάσια θερμοκηπιακού τύπου (όπως αυτά περιγράφονται στο Άρθρο ,2 παράγραφος 2, περίπτωση γ, του παραπάνω ΦΕΚ) ισχύει ακόμη η απαλλαγή απο την έκδοση της οικοδομικής (άδειας δόμησης πλέον). Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.