Μετάβαση στο περιεχόμενο

engineer 21

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

engineer 21's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χμμμ, προφανώς κάτι δεν κάνω καλά με την ανάρτηση του σχεδίου.
  2. Πελάτης μου έχτισε τον Ιουνιο αυθαίρετο στο οποίο έγινε καταγγελία. Έκανα ένσταση κατά της αυτοψίας τηε πολεοδομίας κατόπιν της σύμφωνης γνώμης του πελάτη μου για την χρήση του κτιρίου αλλά τώρα δεν είμαι σίγουρος για το επόμενο βήμα, να καταθέσω φάκελλο στην πολεοδομία με όλες τις σχετικές μελέτες? Αν ναι, τότε για πληρότητα φακέλλου θα ζητήσουν και αποτύπωση στατικών(δεν τα έχω έτοιμα ακόμα). Σε παρακαλώ να διαβάσεις τους Κανόνες Συμμετοχής εδώ: http://www.michanikos.gr/ftopic195.html 1) Χρησιμοποίησε την Αναζήτηση πριν κάνεις μια νέα δημοσίευση. 2) Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή κατηγορία. anka
  3. GRTOPO εαν γίνει η κατάτμηση τότε το ένα οικόπεδο θα έχει 15 μ πρόσωπο ενώ το άλλο 9 μ και αυτό γιατί όπως προανέφερα το οικόπεδο είναι μακρόστενο έτσι ώστε είναι αδύνατο το οικόπεδο με πρόσωπο 9 μ να έχει και πρόσωπο 3 μ στην άλλη πλευρά του οικοπέδου, θα πρέπει έτσι όπως το σκεφτομαι (για την λύση που προτείνεις) να υπάρχει μια λωρίδα στην αρχή (δίπλα από το οικόπεδο Α) τουλάχιστον 3 μ πλάτος και μετά να καταλήγει στο οικόπεδο Β. Μπορώ να σου περάσω το τοπογραφικό να μου πεις μια γνώμη.
  4. Αποτύπωσα οικόπεδο επιφανείας 660 τ.μ. με κατά κανόνα αρτιότητα 300 τ.μ. Είναι ένα μακρύ οικόπεδο με πρόσωπο σε δυο δημοτικούς δρόμους. Το πρόσωπο στην ια πλευρά είναι 15 μ ενώ στην άλλη 9 μ. Εαν κάνω κατάτμηση στο πρώτο με τα 15 μ πρόσωπο ειναι μια χαρά, το πρόβληα είναι με το 2ο που δεν θα έχει τα 12 μ πρόσωπο που απαιτούνται μετά από κατάτμηση. Αρχίζω και σκέφτομαι να προτείνω στον πελάτη μου ή να αγοράσει 3 μ χ 1 μ φάτσα από τον διπλανό για να αποκτήσει τα 12 μ ή να κανω μια σύσταση κάθετης συνιδιοκτησίας και να πουλήσει αυτό που θέλει με τη μισή δόμηση βέβαια. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.
  5. Αγροτεμάχιο το οποίο εντάχθηκε στο σχέδιο Τριπόλεως και έγινε άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παράκλιση οικόπεδο. Στην δήλωση 651/77 τι θα πρέπει να ανφέρω όσον αφορά την εισφορά σε γη και χρήμα? Κατ'αρχάς ρυμοτομήθηκαν 55 τ.μ. από το οικόπεδο περίπου, ο πελάτης μου δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι γίνεται. Βρήκα την πράξη εφαρμογής το σχέδιο με την ιδιοκτησία και συντ/νες ΕΓΣΑ όρους δόμησης τα πάντα αλλα τώρα πως θα βρω αν χρωστάει εισφορά σε χρήμα? Προφανώς δεν οφείλει εισφορά σε γη.
  6. wolvie μπορείς όμως να το κάνεις ακόμα και αυτό? Δηλ να βγάλεις το ένα κομμάτι μη άρτιο μη οικοδομήσιμο?
  7. Εντάξει πολιτικός είμαι, απλά φοβόμουν μήπως μείνω ξεκρέμαστος με την υπογραφή του τοπογραφικού. Όταν αποφασίσουν να χτίσουν και μου χτυπήσουν την πόρτα θα τους πω τι πρέπει να κάνουν. Πάντως ευχαριστώ για τις υποδείξεις σας μου έφυγε το άγχος.
  8. Θα ήθελα και γω με την σειρά μου να κάνω μια παράθεση επί του θέματος. Επειδή λοιπόν έχω ψάξει τα περί αποφάσεως του ΣΤΕ και άλλα τέτοια λέω ότι, από την στιγμή που δεν έχει γίνει Π.Δ. η απόφαση του ΣΤΕ τι να ισχύει? Στην τοπική πολεοδομία ρώτησα αν μπορώ να υποβάλλω φάκελλο για ΣΧΟΠ για παραχώρηση λωρίδας πλάτους 4 μ άνω των 50 μ και μου είπαν ότι μπορώ. Άλλη περίπτωση για την παραχώρηση δρόμου γίνεται μέσω δήμου όταν πρόκειται για κάτω των 50 μ δρόμο. Οποιαδήποτε παρατήρηση για την απόφαση του ΣτΕ και την χρήση της είναι ευπρόσδεκτη.
  9. Αποτύπωσα μόλις χτές οικόπεδο εντός οικισμού του οποίου η επικλίσεις του εδάφους ξεπερνούν το 35%, με το μάτι και μόνο δίχως να έχω κοιτάξει υψομετρικά στοιχεία από το σταθμό μου ίσως να ξεπερνά και το 60-70% σε ορισμένα σημεία. Απ'όσο γνωρίζω απαγορεύεται η δόμηση σε γήπεδα με κλίσεις εδάφους άνω του 35 % αλλά πιστέψτε με, στην περιοχή όπου δραστηριοποιούμαι έχω δεί βιλίτσες πάνω σε κάτι γκρεμούς που σε πιάνει η ψυχή σου. Τι κάνω λοιπόν στην περίπτωσή μου? Αν πώ στον πελάτη αυτά τα πράγματα το βέβαιο είναι ότι θα κοιτάξει αλλού (η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές έχω πιάσει και γώ τον εαυτό μου να πηγαίνει με τον σταυρό στο χέρι αλλά το συγκεκριμένο παραείναι τραβηγμένο για να το υπογράψω). Any suggestions?
  10. Μόλις ξανακοίταξα το ΦΕΚ 270 και είδα ότι αναφέρει και κοινοτικές οδούς. Μου είχε διεφύγει εντελώς καθότι πίστευα ότι οι παρεκλίσεις ίσχυαν για γήπεδα με πρόσωπο σε επαρχιακές οδούς. Οπότε αυτό που πρέπει τώρα ουσιαστικά να μάθω είναι αν πρόκειται για κοινοτικό δρόμο ή ίσως κανένα αγροτικό.
  11. Σας ευχαριστώ όλους για τις υποδείξεις σας, το αγροτεμάχιο βρίσκεται πάντως στο Δήμο Τυρού του Νομού Αρκαδίας.
  12. [align=justify:fdfd6ada68] Καλημέρα, προ ολίγου συνάδελφος μηχανικός επέμενε ότι αγροτεμάχιο το οποίο έχει πρόσωπο σε δρόμο που ενώνει δυο οικισμούς (δεν έχω καταλάβει αυτού του είδους ο δρόμος τι χαρακτηρισμό έχει, αγροτικός, δημοτικός ?) σε κάθε περίπτωση το αγροτεμάχιο είναι εκτός οικισμού (γι'αυτό και αγροτεμάχιο) είναι άρτιο και οικοδομήσιμο εφόσον έχει ελάχιστη επιφάνεια 750 τ.μ. και γενικά ότι ισχύει για τα εκτός οικισμό που έχουν πρόσωπο σε επαρχιακό δρόμο. Θα ήθελα να δω ορισμένες απόψεις επί του θέματος. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι χρειάζονται 4 στρέμματα.[/align:fdfd6ada68]
  13. Δοκός η οποια στηρίζεται σε λιθόκτιστο τοιχο πάχους 1 μέτρου όλα τα υπόλοιπα σχεδόν φυσιολογικά (διατομές - οπλισμοί). Τι στο καλό να κάνω και πως να το επιλύσω όταν η μια δοκός στηρίζεται μόνο εκεί, τι να πω στο στατικο μου να κανει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.