Μετάβαση στο περιεχόμενο

konstantin008

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

konstantin008's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Άσχετο ...Εχει ασχοληθεί κάποιος με ριζοπασσάλωση σε υφιστάμενη θεμελίωση ? Παρατήρηση: Μην κάνετε την ίδια ακριβώς δημοσίευση σε περισσότερα του ενός θέματα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  2. έχουμε περισσότερο χρόνο θέρμανσης η οποία όμως δεν χάνεται αλλά αποταμιεύεται στον τοίχο και επιστρέφει στον χώρο . Εγώ πιστεύω ότι στα κτήρια κατοικίες η μόνωση πρέπει να είναι εξωτερική και στις εκκλησίες και χώρους περιστασιακής συνάθροισης εσωτερική γιατί το ενεργειακό ισοζύγιο λειτουργεί διαφορετικά.
  3. Δεν είμαι μηχανολόγος αλλά ως "πολυμήχαν" (civil) έχω διαβάσει ότι : η επένδυση του κτηρίου εξωτερικά με πολυστερίνες διόγκωσης και όχι εξηλασμένες μειώνει σημαντικά τις θερμικές απώλειες κ.λ.π. αυτά ας τα πεί καλύτερα κάποιος μηχανολόγος που είναι ποιό ειδικός τεχνικός. Αξίζει όμως να δεί κάποιος και την εργασία ¨Μετάδοση θερμότητας Θερμομόνωση" του Σ. Καρέκου. Τ.Ε.Ε 2001 . Κάπου εκεί κολάει το περιβάλλον και τα ενεργοβόρα κτήρια !
  4. Δεν νομίζετε ότι πρέπει να έχουμε ευαισθησίες για το περιβάλλον. Σε έργα σύγχρονα απαιτείται. Άσε πού αιτία παλαιόσεως των κτηρίων είναι ο σοβάς . Τώρα εκεί που φτάνει το πόδι κάνουμε κάποια ενίσχυση!
  5. paktomenos ευχαριστώ τά μάλλα μου έστειλες το Ευαγγέλιο!
  6. Σημειώστε επιπλέον ότι το κτήριο περνάει από το ΠΔ 209/98 παρ.5 του αρθ 2 και ορισμένοι επιφυλάσσονται σε εκτεταμένες επεμβάσεις!
  7. Συμφωνώ και εγώ το έθεσα σαν ερώτημα επειδή έχει συζητηθεί. Άρα πάμε σε ένα πλάνο σοβαρής ενίσχυσης της υπάρχουσας θεμελίωσης για την παραλαβή των φορτίσεων.
  8. Γιά ποιό λόγω δεν εδράζεις 5cm εσώτερα και να χρησιμοποιήσεις την ίδια μέθοδο στην μόνωση (δηλαδή εξωτερική θερμομόνωση) έναντι της ενδοιάμεσης ?
  9. Όσοναφορά το συγκεκριμένο έργο με ταλανίζουν πολλές απορίες εφόσον τα κοστολόγια σε τέτοιες περιπτώσεις καλύπτουν πολλά μεγέθη. Οφείλω δε να γράψω ότι οι γνώσεις μου σε θέματα στατικής επάρκειας Φ.Ο από τοιχοποιϊα είναι =0. Ζητάω λοιπόν ενημέρωση με μία σειρά και αυτό σε επίπεδο κουβέντας, έστω για να μπορέσω να βρώ ένα μοντέλο . Αλέξανδρε προσπαθώ να προσεγγίσω την αποψή σου εννοείς την υγρασία του περιβάλλοντος και όχι τα συμπυκνώματα? ποιά είναι η γνώμη σου για την ενίσχυση της επάρκειας. Gunite η όχι
  10. Σε κτήριο του 1926 και του οποίου το ισόγειο είναι λιθοδομή 60 cm και ο όροφος πηλοδομή (εννοώ χωματόπληνθος) στην ίδια διατομή , προβληματίζομαι άν συνίσταται: α) η εφαρμογή guniet με οπλισμό Φ8/10 και επικάλυψη 7cm ? β) η ή δημιουργεία κλωβού από πλέγματα ανθρακονημάτων και επικάλυψη ρητινούχων κονιαμάτων σε λεπτές στρώσεις . δηλαδή υπάρχει ο κίνδυνος τής οξείδωσης των οπλισμών , εφόσον το κτήριο εφάπτεται της θαλάσσης ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.