Μετάβαση στο περιεχόμενο

stivts

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by stivts

  1. καλησπέρα, Μετά την μελέτη όλων των post επι του θέματος και την κατανόηση τους θέλω την συμβούλη μηχανικού και την βοήθεια νομικού.Έτσι πιστεύω για την περίπτωσή μου! Μετά την αγορά προσφάτως ενός οικοπέδου 2 στεμμάτων εντός ζώνης 500μ. εκτός οικισμού με όλα τα απαραίτητα χαρτιά για την αρτιότητα και οικοδομησιμότητα του απο πολεοδομία, έρχετε ο γείτονας και μου λέει οτι αγροτικός δρόμος γύρω στα 30 μ απο την άσφαλτο και πλάτους μέχρι 3 μέτρων είναι δικός του γιατί τον έχει αγοράσει και τον έχει πληρώσει αυτός πριν απο 13-14 χρόνια.ο δρόμος αυτός καλύπτει τις ανάγκες του δικού του οικοπέδου, του δικού μου,όπως και του θείου του σε όλο το τμήμα των 30μ του δρόμου από την μία πλευρά ενώ απο την αλλή πλευρά του δρόμου το οικόπεδο βλέπει άσφαλτο με αποτέλσμα να μην έχει πρόβλημα ο "άγνωστος".Το πρόβλημα του δεν έχει να κάνει με τα όρια των οικοπέδων μας.απλά οτι περνάω απο τον δρόμο του λέγοντας μου ότι έχει χαρτιά για τον δρόμο. Στο συμβόλαιο μου αναφέρει ότι η πωλήτρια "δήλωσε ότι εγγυάτε και υπόσχετε ότι το αγροτεμάχιο είναι ελεύθερο απο κάθε βάρος, αποζημίωση οδών και παρόδιων γειτόνων".Επειδή σας κούρασα, ο γείτονας ζητάει αυτό που καταλαβαίνω και εν μέρει τι μπορει να μου προκαλέσει αν κινηθεί νομικά αυτός σε περίπτωση που το οικοδομήσω δεδομένου ότι στο τοπογραφικό αναφέρει απλά ότι είναι αγροτικός δρόμος. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!! Υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία για θέματα ιδιωτών. Παρακαλώ σεβαστείτε το κατά την επόμενη ανάρτηση θέματος σας. Ευχαριστώ. DIMITRIS80
  2. καλησπέρα , και συγχαρητήρια για την ανανέωση της σελίδας! Μετά απο πολύ ψάξιμό βρήκα ακριβώς το θέμα που με ενδιαφέρει και χωρίς να το ανοίξω ο ίδιος. Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην τελική ευθεία για την αγορά οικοπέδου το οποίο είναι: εκτός σχεδίου,2202 μέτρα, βρίσκεται εντός ζώνης οικισμού 500μ., έχει έναν αγροτικό δρόμο γύρω στα 50μ απο την άσφαλτο, και σύμφωνα με τον μηχανικό που έβγαλε το σχέδιο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση σύμφωνα με τον νόμο που προαναφερθήκατε και προηγουμένως. Απλά έχω μια απορία....το συγκεκριμένο οικόπεδο έγινε γονική παροχή το 1989 στην τωρινή ιδιοκτήτρια από τον πατέρα της όπου αναφέρει ότι είναι 2 στρέμματα.Η ερώτηση μου είναι Αν με καλύπτει αυτό όσον αφορά την διάταξη που αναφέρει ότι προυφίσταται της 24-4-1977. Επίσης το σχέδιο πήρε υπογραφη-σφραγίδα από την πολεοδομία.Τελικώς θα μπορέσω να βγάλω εύκολα άδεια οικοδομής; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.