Μετάβαση στο περιεχόμενο

!!!

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

!!!'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μπορείς να απαλλαγείς απο τις εισφορές του κλάδου υγείας μόνο. Ζήτα βεβαίωση απο το πανεπιστήμιο σου οτι καλύπτεσαι σε ιατροφαρμακευτικές δαπάνες. Το έκανα για 1 χρόνο όσο ήμουν μεταπτυχιακός φοιτητής στο Η.Β. Δυστυχώς δεν θυμάμαι κάτι παραπάνω για την διαδικασία, αλλά γίνεται.
  2. Το οικόπεδο είναι μη άρτιο, αλλά ο χώρος που κλείστηκε με πάνελ, μπορεί να θεωρηθεί ημιυπαίθριος, αφού η 4η του πλευρά είναι ανοικτή μόνο κατα ένα μικρό ποσοστό και όχι ολόκληρη; Είναι ανοιχτή κατα 2.5m απο τα 23m...
  3. SagiaD σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Ειδικά για την περίπτωση 1, μου είπαν οτι μόνο αν αφαιρεθούν τα πλαινά πάνελ μπορεί να θεωρηθεί ως Β.Χ. , και όχι να πάει με αναλυτικό γιατί η επιφάνεια του στεγασμένου χώρου είναι πολύ μεγάλη. Επειδή το ποσό είναι μεγάλο, μπορώ σίγουρα να το κάνω με αναλυτικό αν αφαιρεθεί η πλαγιοκάλυψη;
  4. Συνάδελφοι γεια σας. Θα ήθελα την βοήθεια σας με μια περίπτωση τακτοποίησης, καθότι είμαι νέος και άπειρος σε θέματα τακτοποίησης. Εχω διαβάσει πολλά θέματα στο φόρουμ για την τακτοποίηση, αλλά οι απορίες μου δεν έχουν λυθεί. Περιγραφή: Πρόκειται για 2 ισοεμβαδικές ισόγειες αποθήκες εμβαδού 250m2 έκαστη με υπόγειο χωρίς Ο.Α. σε εκτός σχεδίου γήπεδο. Είναι παράλληλες μεταξύ τους και τις χωρίζει ένας διάδρομος 2.5m. Στην πίσω τους πλευρά έχουν και οι 2 από έναν εξώστη 1.3m. Το ύψος και των 2 κτιρίων είναι 4.5m. Σε απόσταση 4m από την πίσω πλευρά των κτιρίων υπάρχει τοιχίο αντιστήριξης ύψους 3m περίπου το οποίο έχει είναι σχήματος Π ώστε οι 2 μικρές του πλευρές (4m) να είναι στα όρια του γηπέδου και προέκταση των εξωτερικών πλευρών των 2 κτιρίων (οι οποίες αποτελούν επίσης τα άλλα 2 όρια του γηπέδου), ενώ η μεγάλη του πλευρά είναι 23m. Αυθαιρεσίες για διευκρίνηση: 1. Ολόκληρο το πίσω τμήμα έχει καλυφθεί από πάνελ (πλαγίως και άνωθεν) που στηρίζεται πάνω στο τοιχίο ύψους 3m και τους 2 προβόλους των κτιρίων. Η πρόσβαση στον χώρο αυτό γίνεται από τον διάδρομο που χωρίζει τα 2 κτίρια, δηλαδή έχει ένα μόνο τμήμα 2.5x4m εντελώς ακάλυπτο, χωρίς πόρτα από τα συνολικά 23m. Η (κεκλιμένη και μη βατή) επιφάνεια του πάνελ επιστέγασης είναι περίπου 80m 2 ενώ του συνολικά στεγασμένου χώρου που δημιουργήθηκε περίπου 100m 2 . Ερώτηση : Υπολογισμός προστίμου ως Κ.Χ, Β.Χ ή με αναλυτικό προϋπολογισμό? Αν δεν μπορεί να υπολογιστεί με αναλυτικό, με ποια διαδικασία θα μπορούσε να υπολογιστεί ωστε να μειωθεί το πρόστιμο; (πχ με αφαίρεση των πάνελ πλαγιοκάλυψης) 2. Στο ένα κτίριο υπάρχει κλιμακοστάσιο εμβαδού 20m 2 περίπου το οποίο έχει απόληξη χαμηλού ύψους (<2.4m) με επικάλυψη από panel για πρόσβαση στο δώμα. Το κλιμακοστάσιο συνδέει επίσης το ισόγειο με το υπόγειο. Ερώτηση : Συμπεριλαμβάνεται στο υπολογισμό της επιφάνειας ως Κ.Χ το κλιμακοστάσιο; Η απόληξη θεωρείται ως Β.Χ ή μπορεί να υπολογιστεί η επικάλυψη της απόληξης με αναλυτικό προϋπολογισμό; Το εμβαδόν του κλιμακοστασίου προσμετράται στο εμβαδόν του υπογείου (ως Β.Χ δηλαδή); 3. Στο άλλο κτίριο δεν έχει κατασκευαστεί κλιμακοστάσιο, μόνο ένα φρεάτιο ασανσέρ, αλλά το κενό της πλάκας (περίπου 25m 2 ) καλύφθηκε με πάνελ επί τοιχοποιίας ύψους 0.5m από τσιμεντόλιθους. Δεν υπάρχει καν πρόσβαση στο δώμα από την πανταχόθεν κλειστή και χαμηλή απόληξη κλιμακοστασίου. Ερώτηση : Φαντάζομαι ότι προσμετράται κανονικά ο χώρος του «κλιμακοστασίου» ως Κ.Χ, αλλά με την μικρή απόληξη τι γίνεται; 4. Ολόκληρος ο ακάλυπτος χώρος είναι τσιμεντοστρωμένος. Ερώτηση : Υπολογίζεται με αναλυτικό ή μπορεί και να παραληφθεί από τον υπολογισμό του προστίμου; 5. Το γήπεδο είναι περιφραγμένο στην μπροστινή του πλευρά με τοίχο ύψους 0.8m και συρματόπλεγμα με γαλβανισμένους σιδηροσωλήνες, ενώ στην πίσω του πλευρά είναι περιτοιχισμένο με τοιχίο. Ερώτηση : Η περίφραξη μπροστά αλλά και το τοιχίο θα υπολογιστούν με αναλυτικό προϋπολογισμό; Οι απαντήσεις σας θα μου ήταν πολύτιμες!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.