Μετάβαση στο περιεχόμενο

.CGK.

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

.CGK.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το έγραψα και σε ένα άλλο thread,το γράφω και εδώ. Το απογοητευτικότερο της κατάστασης θεωρώ,είναι πως η "κυβέρνηση" για άλλη μια φορά κοιτάει πως να βάλει τα λεφτουδάκια στη τσέπη της και δεν λαμβάνει υπ'όψιν της πως με αυτές τις συνεχείς και αβέβαιες παρατάσεις παγώνει την αγορά,δηλαδή τις αμοιβές μας,τις οποίες βλέπω να παίρνουν και αυτές παράταση.
  2. Το απογοητευτικότερο της κατάστασης θεωρώ,είναι πως η "κυβέρνηση" για άλλη μια φορά κοιτάει πως να βάλει τα λεφτουδάκια στη τσέπη της και δεν λαμβάνει υπ'όψιν της πως με αυτές τις συνεχείς και αβέβαιες παρατάσεις παγώνει την αγορά,δηλαδή τις αμοιβές μας,τις οποίες βλέπω να παίρνουν και αυτές παράταση.
  3. Συμφωνώ και με τον kasvan και προφανώς και με τον iguana. Για τα τοπογραφικά υπογράφουν Αγρονόμοι,Πολιτικοί και Έργων Υποδομής..μου το έχουν απαντήσει και από το ΤΕΕ. Εμένα το θέμα μου είναι πως το ΤΕΕ ακόμα και σε αυτή τη περίοδο κρίσης ΓΙΑ ΟΛΟΥς τους μηχανικούς (διπλωματούχους και πτυχιούχους) λειτουργεί εντελώς συνδικαλιστικά και βρίσκει πλάτες σε άτομα όπως τα δύο πρώτα posts,για να αναθερμάνει τις διαφορές του κλάδου συνολικά και να μας αποβλακώσει σε ένα μάταιο κύκλο διαφωνιών που διαρκεί 2 δεκαετίες και στην τελική δεν είναι σε ΚΑΝΕΝΟΣ μας το χέρι για να αλλάξει.
  4. Καλά..κλαίω απ τα γέλια..βγήκανε δύο προφανώς παπαγαλάκια..που μόλις σήμερα κάνανε εγγραφή στο Forum να μας πουνε τι? Οτι σαν Μηχανικός Τ.Ε. Έργων Υποδομής εκτός του ότι δεν μπορώ να υπογράψω μια απλή κάτοψη-όψη-τομή..δεν μπορώ να υπογράψω ΟΥΤΕ ένα τοπογραφικο??? Οτι να ναι..
  5. Ναι ναι,μπορεί και αυτό..να έχει μισθώσει η εταιρία κάποιον άλλο σαν εξ.συνεργάτη για ένα συγκεκριμένο έργο/μελέτη.
  6. Προς ΚΑΝΑ:Προφανως αναφερεσαι στο οτι ο συντελεστης προστίμου αυξάνεται στη περίπτωση που δεν υπάρχει ΟΑ.Ισχύει προφανώς αυτό αλλα το x2 δεν νομίζω να ισχύει..το λογισμικό του ΤΕΕ τουλάχιστον δεν μου βγάζει διπλάσια πρόστιμα..στο λέω γιατί δοκίμασα και με τους δύο τρόπους. Πρός mkara:Για το τελευταίο δεν έχουν καμία σχέση οι τιμές..πλήρης τακτοποίηση με το 4014 παει κοντά στις 30.000 ευρώ,ενώ με την άδεια και τακτοποίηση κάποιων μικρών αυθαιρεσιών,εγώ το βγάζω γύρω στις 8-9.000 μαζί με τις αμοιβές μηχανικού. Το θέμα όμως του topic μου ήταν και είναι αυτό που ανέφερε ο Manolis gon.Τα δεδομένα είναι όσα ανέφερα στο πρώτο μου post και όσα αναφέρει στην πρώτη του παράγραφο. Και εκεί υπάρχει το πρόβλημα ακόμα και με τα λεγόμενα του καθώς απ τη μια η διαδικασία θα "κολλήσει" μέχρι να βγεί η ΟΑ..και απ την άλλη η πολεοδομία δεν θα μου βγάλει ΟΑ αν δεν έχω τακτοποιήσει τυχόν αυθαιρεσίες...?????
  7. Το μόνο που ξέρω σίγουρα φίλε/η είναι πως σε κάθε μελέτη ξεχωριστά μπαίνει η σφραγίδα του Μηχανικού που μπορεί να την υπογράψει.Αν δλδ η εταιρία έχει Αρχιτέκτονα αυτός θα βάλει υπογραφή σε κατόψεις στατικά..ο Τοπογράφος ή Μηχανικός Ε/Υ θα βάλει την υπογραφή στο τοπογραφικό.Απλά η πληρωμή θα γίνει στην εταιρία..μέλη της οποίας ειναι ολοι οι επιμέρους μηχανικοι.
  8. Οπότε ουσιαστικά γίνεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας όπως προβλέπεται..παράλληλα γίνονται οι δόσεις για τα πρόστιμα των τακτοποιήσεων..και μετά το πέρας της έκδοσης μπαίνεις στην "μόνιμη υπαγωγή"...ναι μάλλον σωστό ακούγεται αυτό.Απλά μου έκανε εντύπωση που δεν μου το επιβεβαίωσε κανεις στην πολεοδομία που πήγα..
  9. Εγώ λογικά σκεπτόμενος συμφωνώ με σένα Faethon,αλλά εδώ είναι που γκριζάρει το θέμα όμως.Το ΤΕΕ με το τελευταίο σετ διευκρινήσεων που ανήρτησε λέει.. Προς έκδοση Οικοδ. Άδειας Στο τμήμα αυτό δεν υπολογίζονται και η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει μέχρι την προσωρινή υπαγωγή. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες μπορούν να εξοφληθούν κανονικά και η δήλωση μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας Εδώ λοιπόν το ανάποδο απ'ότι καταλαβαίνω..δλδ κανα προσωρινή υποβολή..δώσε παράβολο..ΒΓΑΛΕ ΑΔΕΙΑ..και στο τέλος ολοκλήρωσε την τακτοποιήση του 4014 για τυχόν αυθαιρεσίες έξτρα.. Δεν ξέρω αν κατάλαβε και ο mkara λιγο παραπάνω το θέμα...
  10. η ισχύς εν τη ενώσει

  11. Καλησπέρα κατ'αρχάς σε όλους. Αυτό το topic αφορά αφενός ένα μέρος της διαδικασίας που είναι αρκετά "θαμπό" και αφετέρου και εμένα προσωπικά καθώς έχω αναλάβει ένα τέτοιο φάκελο και χρειάζομαι οποιαδήποτε συμβουλή από κάποιον πιο έμπειρο Μηχανικό. Τα δεδομένα: Κατοικία εντός σχεδίου χωρίς οικοδομική άδεια και με αυθαιρεσίες. Αποφάσισα ως βέλτιστη λύση να βγάλω την οικοδομική άδεια με το άρθρο 22 του ΓΟΚ 85 (αν δεν κάνω λάθος) για όποιο μέρος της κατοικίας μου επιτρέπεται (από συντελεστές κάλυψης και δόμησης),και ότι "περισσεύει" να το τακτοποιήσω με το ν4014. Γνωρίζει κάποιος αν το παράβολο του 4014 με καλύπτει στην πολεοδομία?(Λογικά θα έπρεπε..) Επίσης έχει κάποιος σχετική εμπειρία από έκδοση άδειας για υφιστάμενο κτίσμα?Τέλος το σύστημα του ΤΕΕ στην τελευταία του αναβάθμιση συμπεριέλαβε την επιλογή "προς έκδοση οικοδομικής άδειας" αλλά (κλασικά) δεν υπάρχει καμία συνενόηση με τις πολεοδομίες,καθώς στις παραπάνω απορίες μου με παρέπεμψαν πάλι στο ΤΕΕ,και στο τέλος της μέρας στην προσωπική μου κρίση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.