Jump to content

surveyor81

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About surveyor81

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΚΑΛΥΒΙΑ ΘΟΡΙΚΟΥ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Γεια σας συνάδελφοι. Έχω ένα τοπογραφικό ενός αγροτεμαχίου το οποίο έχει πρόσωπο στην εθνική οδό Κυπαρισσίας-Τσακώνας (εθνική οδός 9γ). Στην εθνική οδό υπάρχει όριο απαλλοτρίωσης (λογικά στο μέλλον θα ενωθεί με τον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος). Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να βρω το όριο απαλλοτρίωσης από Αθήνα (ΔΜΕΟ πχ) ώστε να μη χρειαστεί να τρέχω Καλαμάτα μόνο για το όριο?
 2. Ευχαριστω για τις απαντήσεις. Κι εγώ πιστεύω ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να το πληρώσει. Σε αντίστοιχη περίπτωση με εμένα ως εκμισθωτή, εγώ πλήρωσα για την αλλαγή της ηλεκτροβάνας. Αλλά έχω δει σε κάποιες περιπτώσεις ότι η αλλαγή μπαίνει στα κοινόχρηστα έξοδα
 3. Καλησπέρα συνάδελφοι Το θέμα μου δεν αφορά γνώσεις μηχανικού αλλά σκέφτηκα μήπως κάποιος το γνωρίζει. Νοικιάζω ένα διαμέρισμα για 8 χρόνια τώρα και έχει πρόβλημα η ηλεκτροβάνα του καλοριφέρ. Δεν ανοίγει το καλοριφέρ όταν ανοίγω το θερμοστάτη ή ανοίγει μετά από πάρα πολλή ώρα. Δεν είναι πρόσφατο το πρόβλημα αλλά πλέον είναι πολύ έντονο. Το κόστος αλλαγής ποιον επιβαρύνει κονονικά? Εμένα, τον ιδιοκτήτη ή όλους τους ενοίκους σαν κοινόχρηστο? Η πολυκατοικία έχει 5 διαμερίσματα και ανήκουν όλα σε έναν ιδιοκτήτη. Δεν υπάρχει καταστατικό που να ορίζει τέτοια θέματα.
 4. Γεια σας συνάδελφοι. Θα ήθελα να ρωτήσω αν τα μπαλκόνια στην επισυναπτόμενη εικόνα θεωρούνται εξώστες ή ημιυπαίθριοι. Πάνω από το μικρό μπαλκονάκι δεξιά είναι προέκταση της πλάκας οροφής, ενώ πάνω από το μεγάλο είναι ξύλινο στέγαστρο με κεραμοσκεπή
 5. Φίλε το λισπάκι είναι τέλειο αλλά δεν είναι για κάναβο αλλά για πίνακα συντεταγμένων και στοιχεία κορυφών και πλευρών. Πάντως αν εξαιρέσεις τη λάθος περιγραφή είναι πάρα πολύ καλό. Ευχαριστώ.
 6. Καλησπέρα συνάδελφοι. Ένας πελάτης έχει ένα αυθαίρετο το οποίο χτίστηκε το 1990. Αργότερα η περιοχή μπήκε στο σχέδιο. Η τιμή ζώνης είναι 1700€ και το πρόστιμο είναι υψηλό, οπότε δεν θέλει να το τακτοποιήσει αλλά να βγάλει άδεια. Το κτίριο είναι εντός της ρυμοτομικής γραμμής αλλά η οικοδομική γραμμή περνάει περίπου 30-40 εκ. εντός του σπιτιού παράλληλα με τον τοίχο. Γίνεται να τακτοποιηθεί μια λωρίδα 40 πόντων και για το υπόλοιπο σπίτι να βγει άδεια??? Από τις ερωταπαντήσεις δεν μπορώ να εξάγω συμπέρασμα με σιγουριά.
 7. george coco ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όντως το σπίτι είναι προ του '55.
 8. Καλησπέρα συνάδελφοι. Ο πατέρας μου αποφάσισε να βάλει φωτοβολταϊκά στη στέγη στο σπίτι μας στο χωριό και για να εκμεταλλευτεί περισσότερη επιφάνεια θέλει να αλλάξει τη στέγη από δίριχτη σε μονόριχτη. Σε μια εταιρεία που κάνει εγκαταστάσεις του είπαν ότι μπορεί να μην βάλει κεραμύδια αλλά μόνο τα πάνελ τα οποία και μονώνονται. Το σπίτι είναι παλιό (ισόγειο-1 όροφος, από πέτρες), χωρίς άδεια αλλά νόμιμο. Ο οικισμός δεν θεωρείται παραδοσιακός. Καταρχάς θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ εγώ σαν τοπογράφος να βγάλω την άδεια. Επίσης τί δικαιολογητικά χρειάζονται για μια άδεια που αφορά την συγκεκριμ
 9. Έχω αποτυπώσει ένα οικόπεδο που θα οικοδομηθεί πριν και μετά την εκσκαφή και θέλω να υπολογίσω τον όγκο εκσκαφής. Η μέθοδος που χρησιμοπιώ σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο υπολογισμός με λήψη τομών εδάφους. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποιο πρόγραμμα που μπορεί να υπολογίσει διαφορά όγκων από τα δύο μοντέλα εδάφους (πριν και μετά την εκσκαφή)
 10. Θα ήθελα να ρωτήσω πώς είναι δυνατό να παραχθεί ένας ορθοφωτοχάρτης ή ορθοφωτογραφία μιας περιοχής. Απαιτείται κάποιο κατάλληλο πρόγραμμα; Τί άλλο χρειάζεται; Ευχαριστώ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.