Μετάβαση στο περιεχόμενο

surveyor81

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΚΑΛΥΒΙΑ ΘΟΡΙΚΟΥ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

surveyor81's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα συνάδελφοι. Είχα κάνει ένα τοπογραφικό το 2015 για ένα αγροτεμάχιο στην Κυπαρισσία το οποίο είναι περίπου 6 στρέμματα με πρόσωπο 27 μ. σε επαρχιακή οδό και μια αυθαίρετη κατοικία εντός του. Το αγροτεμάχιο δημιουργήθηκε από συνένωση 2 ομόρων αγροτεμαχίων 3 στρ. (ένα με πρόσωπο και ένα τυφλό) το 1995 με συνιδιοκτησία 50% κάθε ιδιοκτήτη και είχα γράψει στη δήλωση 651 ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Τώρα θέλουν να το πουλήσουν σε ξένους και στο νέο τοπογραφικό έγραψα ότι είναι μη άρτιο και έκανα μια αίτηση βεβαίωσης όρων δόμησης στην πολεοδομία για να το επιβεβαιώσουν αλλά με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι το θεωρούν άρτιο και οικοδομήσμο αφού είναι προ του 2003 με πρόσωπο >25μ. σε κοινόχρηστο. Τους πήρα τηλέφωνο να το συζητήσουμε και μου είπε ο υπάλληλος ότι εφόσον είναι προ του 2003 και >4 στρ. απαιτείται απλώς πρόσβαση σε κοινόχρηστο και τα 45 μ. θα απαιτούνταν σε περίπτωση κατάτμησης. Ισχύουν αυτά που μου λέει? γιατί εγώ θεωρούσα ότι είναι απαιτούμενα τα 45μ. εφόσον έχει πρόσωπο σε επαρχιακή.
  2. Αυτό ορίζεται από κάποια νέα απόφαση ή το άρθρο είχε δημιουργηθεί αποκλειστικά για περιπτώσεις ελλείματος προσώπου?
  3. Καλημέρα και πάλι συνάδελφοι. Το ακίνητο έχει εμβαδό 379,7 τ.μ. Το περίγραμμα του ακινήτου (χωρίς το πρόσωπο) έχει μήκος ~69μ. Άρα έχω 379,7+69*0,30>400 τ.μ. Επειδή ο ιδιοκτήτης θέλει να προχωρήσεις σε έκδοση αδείας φέτος σκεφτόμουν να γράψω ότι το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.690/48 ώστε να μην έχει απομείωση του ΣΔ. επειδή δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει τις διατάξεις του 690/48 μπορεί κάποιος πιο έμπειρος συνάδελφος να μου πει αν για κάποιο λόγο δε γίνεται να επικαλεστώ το συγκεκριμένο άρθρο?
  4. το γνωρίζω το άρθρο απλώς ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το άρθρο 3 του Ν.690/48 ώστε να μην έχει μείωση του ΣΔ.
  5. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις συνάδελφοι. Κι εμένα δύσκολο μου φαίνεται να θεωρηθεί άρτιο. Δεν καταλαβαίνω πως όλα τα τοπογραφικά απο διάφορους μηχανικούς στα προηγούμενα συμβόλαια το αναφέρουν σαν άρτιο. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να θεωρηθεί άρτιο προσθέτοντας το εμβαδό του θεωρητικού μεσότοιχου 0,30 μ. βάση του 690/48. Αν προσθέσω μια περιμετρική ζώνη 30 εκ. καλύπτει οριακά τον κανόνα.
  6. Σωστά, απλως βάσει αυτού του συμβολαίου και του ιστορικού που αναφέρει προσπαθώ να βγάλω άκρη.
  7. Υπάρχει συμβόλαιο σύστασης κάθετου του 1997 όπου το οικόπεδο χωρίζεται σε δύο κάθετες. Τα στοιχεία των προηγούμενων συμβολαίων που αναφερω τα πήρα από το ιστορικό αυτού του συμβολαίου, όπως και το τοπογραφικό του 1997 έγινε για τη σύσταση καθετου
  8. Δεν έχω βρει πράξη αναλογισμού. Έχω πει στον ιδιοκήτη να μοου βρει προς το παρόν τα παλιότερα συμβόλαια. Αλλά μου κάνει εντύπωση ότι το συμβόλαιο αναφέρει ότι η προσκύρωση γίνεται για την αρτιοποίηση του ακινήτου αλλά παρόλα αυτά δεν έφτασε το εμβαδό του κανόνα.
  9. Συγνώμη συνάδελφοι, έκανα λάθος όσον αφορά το 3ο συμβόλαιο. 211 ήταν οι τετραγωνικοί πήχες. Το εμβαδό ήταν 119 τ.μ. ως εκ τούτου τα τετραγωνικά των τίτλων συμπίπτουν περίπου με το υφιστάμενο. διόρθωσα την αρχική ανάρτηση.
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για αρτιότητα οικοπέδου όπού έχει γίνει προσκύρωση γειτονικών ακινήτων. Η περιοχή μπήκε στο σχέδιο το 1955. Ο κανόνας είναι Ε=400-Π=15 και οι παρεκκλίσεις είναι Ε=400-Π=13 προ '73 και Ε=200-Π=10 προ '55. Ο ιδιοκτήτης έχει ένα συμβόλαιο σύστασης καθέτου του 1997 και το τοπογραφικό που το συνοδεύει οπού το οικόπεδο αποτυπωνεται 379 τ.μ. και ο συνάδελφος αναφέρει ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση. Στο συμβόλαιο του 1997 στο ιστορικό διαβάζω ότι το οικόπεδο προήλθε από: 1. αρχική αγορά ακινήτου 175 τ.μ. με συμβόλαιο του 1951 2. αγοράς τμήματος οικοπέδου 77 τ.μ. προσκυρωτέο εις την παρακείμενη ιδιοκτησία με συμβόλαιο του 1956 3. αγοράς τμήματος οικοπέδου 119 τ.μ. μη άρτιο αλλα προσκυρωτέο εις την παρακείμενη ιδιοκτησία προς αρτιοποίηση αυτης με συμβόλαιο του 1957 Τα παραπάνω τεμάχια βάση συμβολαίων έχουνσυνολικό εμβαδό 371 τ.μ., εγώ το αποτύπωσα 379 τ.μ., όσο ο συνάδελφος το 1997, και το κτηματολόγιο το δείχνει επίσης 380 τ.μ. αν και το σχήμα δεν συμπίπτει τελείως. Εσείς θεωρείται ότι είναι άρτιο ή όχι? Με έχει μπερδέψει το θέμα της προσκύρωσης και η αναφορά τοπυ συνάδελφου ότι είναι άρτιο.
  11. το άρθρο 25 του 1337 λέει για οικόπεδο που προήλθε από τη συνένωση μη άρτιων οικοπέδων. Στην περίπτωσή μου έχουμε συνέννωση άρτιων κατά παρέκκλιση οικοπέδων
  12. Καλησπέρα συνάδελφοι. Ένας πελάτης θέλει να αγοράσει 2 όμορα οικόπεδα στην Πλάκα τα οποία είναι και τα 2 άρτια και οικοδομήσιμα κατά παρέκκλιση και τα οποία θέλει να συνενώσει. Το συνενωμένο οικόπεδο όμως δεν πιάνει το εμβαδό του κανόνα (Κανόνας 200 τμ, σύνολο οικοπέδων 197 τμ). Μπορεί να γίνει η συνένωση? Έχω μπερδευτεί και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Ευχαριστώ
  13. Γεια σας συνάδελφοι. Έχω ένα τοπογραφικό ενός αγροτεμαχίου το οποίο έχει πρόσωπο στην εθνική οδό Κυπαρισσίας-Τσακώνας (εθνική οδός 9γ). Στην εθνική οδό υπάρχει όριο απαλλοτρίωσης (λογικά στο μέλλον θα ενωθεί με τον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος). Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να βρω το όριο απαλλοτρίωσης από Αθήνα (ΔΜΕΟ πχ) ώστε να μη χρειαστεί να τρέχω Καλαμάτα μόνο για το όριο?
  14. Ευχαριστω για τις απαντήσεις. Κι εγώ πιστεύω ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να το πληρώσει. Σε αντίστοιχη περίπτωση με εμένα ως εκμισθωτή, εγώ πλήρωσα για την αλλαγή της ηλεκτροβάνας. Αλλά έχω δει σε κάποιες περιπτώσεις ότι η αλλαγή μπαίνει στα κοινόχρηστα έξοδα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.