Μετάβαση στο περιεχόμενο

c_s

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Παντού
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

c_s's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται όταν συντρέχουν οι παραπάνω προυποθέσεις ΑΛΛΑ παρέχεις υπηρεσίες (μπλοκάκι) σε εταιρεία εξωτερικού? Πέρυσι δεν δεχόταν στο TAXIS ΑΦΜ εξωτερικού! Και η διαφορά στον φόρο παιδιά είναι τεράστια. Πολύ λιγότερος φόρος ως μισθωτός. Δοκίμασε κανείς αν δέχεται ΑΦΜ εξωτερικού φέτος??
  2. Κάποια απάντηση-γνώμη για αυτό? Εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας με ΑΠΥ. Τον τελευταίο χρόνο (2013) παρείχα υπηρεσίες σε μια εταιρεία του εξωτερικού (έδρα Γερμανία). Έκανα έναρξη ενδοκοινοτικών συναλλαγών (παροχής υπηρεσιών) στο Taxis. Αποδείξεις (ΑΠΥ) δεν έκοβα γιατί η λογίστρια μου είπε ότι δεν είναι απαραίτητο, όπως επίσης και ότι δεν καταβάλλω ΦΠΑ στο τρίμηνο. (σημ. : Τα έργα πραγματοποιούνται Γερμανία) Με λίγα λόγια παρέχω υπηρεσίες στην εταιρεία του εξωτερικού, πληρώνομαι κι υποβάλλω κάθε μήνα στο Taxis δήλωση ενδοκοινοτικών συναλλαγών. Ούτε παρακράτηση, ούτε ΦΠΑ. Το θέμα είναι ότι με την εταιρεία αυτή δεν έχω σύμβαση. Όταν έχει δουλειά μου δίνει και όταν δεν έχει κάθομαι..(το πολύ πολύ να δώσω καμιά βεβαίωση αδόμητων) Πληρώνομαι με τη μέρα εργασίας (προφορική συμφωνία). Μου στέλνουν δλδ μια δουλειά (κυρίως σχεδιαστική), την οποία ολοκληρώνω σε Χ μέρες και τους την παραδίδω. Στη συνέχεια μου αποστέλλουν ένα έγγραφο με τα στοιχεία τόσο τα δικά μου όσο και της εταιρείας τους, στο οποίο αναφέρονται ΑΦΜ, ΕΔΡΑ, το ΕΡΓΟ , οι ΜΕΡΕΣ που εργάστηκα, η ΗΜΕΡΗΣΙΑ και η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ που προκύπτει και τον τραπεζικό μου λογαριασμό, και στις επόμενες μέρες (συνήθως σε καμιά βδομάδα) η αμοιβή κατατίθεται στον λογαριασμό μου. Τα έσοδά μου προέρχονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 75% από αυτή τη συνεργασία (από έναν εργοδότη δλδ). Τα ερωτήματα λοιπόν είναι : 1. Μπορώ να φορολογηθώ σαν μισθωτός με 22% ? και αν ναι με βάση ποιά σύμβαση, αφού δεν μπορώ να γνωρίζω εκ των προτέρων τον ακριβή χρόνο εργασίας μου και επομένως και την αμοιβή μου. Αρκεί το έγγραφο που μου στέλνουν ή χρειάζεται και κάτι άλλο? 2. Σωστά δεν κόβω ΑΠΥ και δεν καταβάλλω ΦΠΑ κάθε τρίμηνο? 3. Στα πλαίσια της συνεργασίας ταξιδεύω κάποιες φορές Γερμανία. Μπορώ να περάσω σαν έξοδα τα αεροπορικά-διαμονή κτλ. ? Ευχαριστώ
  3. Καλησπέρα παιδιά. Εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας με ΑΠΥ. Τον τελευταίο χρόνο (2013) παρείχα υπηρεσίες σε μια εταιρεία του εξωτερικού (έδρα Γερμανία). Έκανα έναρξη ενδοκοινοτικών συναλλαγών (παροχής υπηρεσιών) στο Taxis. Αποδείξεις (ΑΠΥ) δεν έκοβα γιατί η λογίστρια μου είπε ότι δεν είναι απαραίτητο, όπως επίσης και ότι δεν καταβάλλω ΦΠΑ στο τρίμηνο. (σημ. : Τα έργα πραγματοποιούνται Γερμανία) Με λίγα λόγια παρέχω υπηρεσίες στην εταιρεία του εξωτερικού, πληρώνομαι κι υποβάλλω κάθε μήνα στο Taxis δήλωση ενδοκοινοτικών συναλλαγών. Ούτε παρακράτηση, ούτε ΦΠΑ. Το θέμα είναι ότι με την εταιρεία αυτή δεν έχω σύμβαση. Όταν έχει δουλειά μου δίνει και όταν δεν έχει κάθομαι..(το πολύ πολύ να δώσω καμιά βεβαίωση αδόμητων) Πληρώνομαι με τη μέρα εργασίας (προφορική συμφωνία). Μου στέλνουν δλδ μια δουλειά (κυρίως σχεδιαστική), την οποία ολοκληρώνω σε Χ μέρες και τους την παραδίδω. Στη συνέχεια μου αποστέλλουν ένα έγγραφο με τα στοιχεία τόσο τα δικά μου όσο και της εταιρείας τους, στο οποίο αναφέρονται ΑΦΜ, ΕΔΡΑ, το ΕΡΓΟ , οι ΜΕΡΕΣ που εργάστηκα, η ΗΜΕΡΗΣΙΑ και η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ που προκύπτει και τον τραπεζικό μου λογαριασμό, και στις επόμενες μέρες (συνήθως σε καμιά βδομάδα) η αμοιβή κατατίθεται στον λογαριασμό μου. Τα έσοδά μου προέρχονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 75% από αυτή τη συνεργασία (από έναν εργοδότη δλδ). Τα ερωτήματα λοιπόν είναι : 1. Μπορώ να φορολογηθώ σαν μισθωτός με 26% ? και αν ναι με βάση ποιά σύμβαση, αφού δεν μπορώ να γνωρίζω εκ των προτέρων τον ακριβή χρόνο εργασίας μου και επομένως και την αμοιβή μου. Αρκεί το έγγραφο που μου στέλνουν ή χρειάζεται και κάτι άλλο? 2. Σωστά δεν κόβω ΑΠΥ και δεν καταβάλλω ΦΠΑ κάθε τρίμηνο? 3. Στα πλαίσια της συνεργασίας ταξιδεύω κάποιες φορές Γερμανία. Μπορώ να περάσω σαν έξοδα τα αεροπορικά-διαμονή κτλ. ? Όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει, σας παρακαλώ!
  4. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Πρώτ' απ' όλα, όπως μου είπε συμβολαιογράφος, το προσύμφωνο δεν έχει την ισχύ οριστικού τίτλου. Μέσω όμως της διαδικασίας της Ανωμάλου Δικαιοπραξίας, μπορούν τα οικόπεδα αυτά (που είχαν δοθεί από την Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων) να αποκτήσουν νόμιμο τίτλο! Έχουμε και λέμε λοιπόν! - Στον Γ δίνεται από την Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων ένα οικόπεδο και με οικοδομική άδεια στο όνομά του(1967) χτίζει 60 τ.μ - Ο Γ πεθαίνει και η οικογένειά του πουλάει με προσύμφωνο (το 1999) στον Β το ακίνητο (οικόπεδο και κτίσμα 60 τ.μ) - Ο Β χτίζει άλλα 60 τ.μ (χωρίς άδεια) και μετά από κάποια χρόνια πουλάει (τον Μαίο του 2012) με προσύμφωνο το ακίνητο (οικόπεδο και κτίσμα 120 τ.μ) στον Α. Έρχεται λοιπόν ο Α και μου ζητάει να τακτοποιήσω το ακίνητο. Ψάχνω άδεια από πολεοδομία, βρίσκω μόνο στέλεχος και όχι φάκελο, παίρνω βεβαίωση από πολεοδομία για απώλεια φακέλου. Έχω στα χέρια μου τα προσύμφωνα μεταξύ ΑΒ (Μάιος του 2012) και ΒΓ (1999). Προχωράω την δήλωση του ακινήτου (Ν.4014/2011) ή περιμένω να εκδοθούν οι οριστικοί τίτλοι (μέσω της ανωμάλου δικαιοπραξίας)? Η δικηγόρος (για την ανώμαλη δικαιοπραξία) μου είπε ότι θα πάρει κάνα 3μηνο. Αν περάσει ο Σεπτέμβρης (προθεσμία για αυθαίρετα) τι γίνεται?... και άλλα τέτοια διάφορα!
  5. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση Kapa! Δεδομένα : Πρώτ' απ' όλα, όπως μου είπε συμβολαιογράφος, το προσύμφωνο δεν έχει την ισχύ οριστικού τίτλου. Μέσω όμως της διαδικασίας της Ανωμάλου Δικαιοπραξίας, μπορούν τα οικόπεδα αυτά (που είχαν δοθεί από την Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων) να αποκτήσουν νόμιμο τίτλο! Έχουμε και λέμε λοιπόν! - Στον Γ δίνεται από την Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων ένα οικόπεδο και με οικοδομική άδεια (1967) χτίζει 60 τ.μ - Ο Γ πεθαίνει και η οικογένειά του πουλάει με προσύμφωνο στον Β το ακίνητο (οικόπεδο και κτίσμα 60 τ.μ) - Ο Β χτίζει άλλα 60 τ.μ (χωρίς άδεια) και μετά από κάποια χρόνια πουλάει με προσύμφωνο το ακίνητο (οικόπεδο και κτίσμα 120 τ.μ) στον Α. Έρχεται λοιπόν ο Α και μου ζητάει να τακτοποιήσω το ακίνητο. Ψάχνω άδεια από πολεοδομία, βρίσκω μόνο στέλεχος και όχι φάκελο, παίρνω βεβαίωση από πολεοδομία για απώλεια φακέλου. Έχω στα χέρια μου τα προσύμφωνα μεταξύ ΑΒ (Μάιος του 2012) και ΒΓ (1999). Προχωράω την δήλωση του ακινήτου (Ν.4014/2011) ή περιμένω να εκδοθούν οι οριστικοί τίτλοι (μέσω της ανωμάλου δικαιοπραξίας)? Η δικηγόρος (για την ανώμαλη δικαιοπραξία) μου είπε ότι θα πάρει κάνα 3μηνο. Αν περάσει ο Σεπτέμβρης (προθεσμία για αυθαίρετα) τι γίνεται?... και άλλα τέτοια διάφορα!
  6. Βοήθεια!!! (μάλλον για δυνατούς λύτες...) Μου ζητήθηκε η τακτοποίηση αυθαιρέτου (προσθήκη σε κτίσμα με οικοδομική άδεια, υπάρχει το στέλεχος αλλά όχι και ο φάκελος-έχω πάρει βεβαίωση από την πολεοδομία). Το πρόβλημα είναι το εξής! Η σημερινή ιδιοκτήτρια Α (η οποία μου ζητάει την τακτοποίηση) το αγόρασε πρόσφατα (Μάιος 2012) με προσύμφωνο από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια Β (η οποία επίσης το είχε με προσύμφωνο). Το ακίνητο είχε δοθεί από την Επιτροπή Αποκαταστάσεως Προσφύγων και δεν έχει εκδοθεί έως σήμερα οριστικός τίτλος κυριότητας! Μπορεί όμως να εκδοθεί τώρα μέσω της διαδικασίας της ανωμάλου δικαιοπραξίας (όπως μου είπε η συμβολαιογράφος). 1ον : Μπορεί να τακτοποιηθεί με τον Ν.4014/2012 και στη συνέχεια να γίνει η διαδικασία της ανωμάλου δικαιοπραξίας? και αν ναι 2ον : Στο Ε9 της σημερινής ιδιοκτήτριας Α δεν φαίνεται πουθενά το ακίνητο (μιας και όπως είπαμε το αγόρασε με προσύμφωνο τον Μάιο). Μπορεί αυτό να της δημιουργήσει πρόβλημα με Εφορία?? Όποιος γνωρίζει σας παρακαλώ ας απαντήσει! Ευχαριστώ!
  7. Βοήθεια!!! (μάλλον για δυνατούς λύτες...) Μου ζητήθηκε η τακτοποίηση αυθαιρέτου (προσθήκη σε κτίσμα με οικοδομική άδεια, υπάρχει το στέλεχος αλλά όχι και ο φάκελος-έχω πάρει βεβαίωση από την πολεοδομία). Το πρόβλημα είναι το εξής! Η σημερινή ιδιοκτήτρια Α (η οποία μου ζητάει την τακτοποίηση) το αγόρασε πρόσφατα (Μάιος 2012) με προσύμφωνο από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια Β (η οποία επίσης το είχε με προσύμφωνο). Το ακίνητο είχε δοθεί από την Επιτροπή Αποκαταστάσεως Προσφύγων και δεν έχει εκδοθεί έως σήμερα οριστικός τίτλος κυριότητας! Μπορεί όμως να εκδοθεί τώρα μέσω της διαδικασίας της ανωμάλου δικαιοπραξίας (όπως μου είπε η συμβολαιογράφος). 1ον : Μπορεί να τακτοποιηθεί με τον Ν.4014/2012 και στη συνέχεια να γίνει η διαδικασία της ανωμάλου δικαιοπραξίας? και αν ναι 2ον : Στο Ε9 της σημερινής ιδιοκτήτριας Α δεν φαίνεται πουθενά το ακίνητο (μιας και όπως είπαμε το αγόρασε με προσύμφωνο τον Μάιο). Μπορεί αυτό να της δημιουργήσει πρόβλημα με Εφορία?? Όποιος γνωρίζει σας παρακαλώ ας απαντήσει! Ευχαριστώ!
  8. Με τρόμαξες αρκετά μπορώ να πω sof2!!! Ευχαριστώ πολύ Faethon11!
  9. Έχει κανείς μια ξεκάθαρη απάντηση στο εξής : Για αδόμητο αγροτεμάχιο (κοινώς χωράφι!) χρειάζεται να υποβάλλουμε εξαρτημένο τοπογραφικό (ΕΓΣΑ) ή αρκεί το απόσπασμα από την αρμόδια υπηρεσία ? (τμήμα τοπογραφίας-εποικισμού-αναδασμού).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.