Μετάβαση στο περιεχόμενο

mermand

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

986 profile views

mermand's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. ikaros13 Θα μπορούσαν πολύ απλά να πουν σε κάποιον που χρωστάει... Κάνε αιτηση διαγραφής και από τη στιγμή που παίρνεις αριθμό πρωτόκολλου παγώνουν οι επόμενες εισφορές. Όσες χρωστάς σε διακανονισμό... Απλά πράγματα, αλλιώς δεν βγαίνει το πράγμα. Αυτό που μου είπαν εμένα ήταν το εξής: Αφού γίνει δεκτή η αίτηση διαγραφής σου από το ΤΕΕ και πάρεις την επιστολή, πηγαίνεις στο ΤΣΜΕΔΕ για να διαγραφείς κι από εκεί και ισχύει αναδρομικά η ημερομηνία της αίτησης διαγραφής σου που έκανες στο ΤΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνεις στο ΤΣΜΕΔΕ μόνο ότι έχεις μέχρι την ημερομηνία που γράφεις στην αιτησή σου. Πχ αν εκανες Ιανουαριο 2013 τη διαγραφή σου και έγινε δεκτή τον Μαιο 2013, τότε θα πληρωσεις ότι σου αναλογεί εως τον Ιανουάριο 2013.
  2. Παιδιά μην τρελαίνεστε... Από τη στιγμή που έχεις έσοδα 300 ευρώ για έναν ολόκληρο χρόνο, αυτό αποδεικνύει αμέσως ότι δεν έχεις το απαραίτητο εισόδημα ως μηχανικός για να μπορείς να καταβάλλεις τις ασφαλιστικές σου εισφορές. Οπότε μπορείς να κάνεις αίτηση διαγραφής. Τουλάχιστον να δοκιμάσεις εφόσον φυσικά θες πραγματικα να διαγραφεις. Απλά αυτό που κατάλαβα είναι ότι όσο πιο πειστικά είναι τα δικαιολογητικά σου και οι λόγοι που θες τη διαγραφή, τοσο πιο σίγουρη είναι. Όσο για οφειλές προς το ΤΣΜΕΔΕ, σίγουρα θα σου δίνουν τη δυαντότητα να κανεις καποιον διακανονισμό εφόσον έχει γίνει δεκτή η διαγραφή σου από το ΤΕΕ.
  3. sirus Για αυτό το θέμα δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά. Εγώ κατάφερα να εξοφλήσω το ΤΣΜΕΔΕ πριν στείλω την αίτηση διαγραφής επειδή αυτό μου έδωσαν να καταλάβω. Ισως χρειαστεί να κάνεις διακανονισμό. Αυτό πρέπει να το ρωτήσεις αλλά νομίζω πως πρέπει να μην έχεις εκκρεμότητες με το ΤΣΜΕΔΕ....
  4. AnniLou Πλέον γίνονται δεκτές οι διαγραφές από το ΤΕΕ. Πρέπει όμως να στείλεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να δουν ότι όντως δεν έχεις εισόδημα ως μηχανικός. Τα δικαιολογητικά που πρέπει να στείλεις είναι: 1) Υπογεγραμμένη από εσένα αίτηση διαγραφής με τα στοιχεία σου και τους λόγους για τους οποίους θελεις να διαγραφεις από το ΤΕΕ. 2)Εκκαθαριστικό σημείωμα όπου φαίνεται ότι δεν έχεις εισόδημα ως μηχανικός. 3) Υπεύθυνη δήλωση ότι είσαι άνεργος και ότι δεν έχεις εισόδημα ως μηχανικός (με το γνήσιο της υπογραφής σου επικυρωμενο από τα ΚΕΠ). 4)Διακοπή από εφορία (εάν είχες κάνει έναρξη επαγγέλματος). 5) Ασφαλιστική ενημερότητα από το ΤΣΜΕΔΕ ότι δεν χρωστάς, ότι δεν έχεις οφειλές. Αυτά λοιπον τα στελνεις πρωτα στο ΤΕΕ όπου είσαι εγγεγραμμένος και αυτοί με τη σειρά τους τα στέλνουν στα κεντρικά της Αθήνας. Εκεί κάποια στιγμή γίνεται συνεδρίαση και αποφασίζουν εαν θα γίνει δεκτή η διαγραφή σου. Αυτο ισως παρει και μερικους μηνες. Μολις βγει η αποφαση, σου στελνουν μια επιστολη οπου λεει οτι εγινε δεκτη η διαγραφη σου και με την επιστολή αυτή πηγαίνεις στο ΤΣΜΕΔΕ και κανεις κι εκει τη διαγραφή. Είναι σημαντικό να στειλεις δικαιολογητικα όπου να φαινεται οτι δεν εχεις οντως εισοδημα ως μηχανικος. Ελπίζω να σε κατατόπισα.
  5. daras Εάν έχεις στείλει την αίτηση διαγραφής στο ΤΕΕ με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τότε μπορείς να ενημερωθείς στο τηλ 210 32 91 204 για την πορεία της διαγραφής σου. Λογικά θα σου απαντήσουν. Αν δεν απαντάνε, να επιμείνεις. Εγώ πήρα τηλ σημερα και μου είπαν ότι έγινε δεκτή η διαγραφή μου και ότι θα μου έρθει επιστολή της απόφασης το Μάϊο και μετά θα πάω στο ΤΣΜΕΔΕ. Έχουν γίνει δεκτές πολλές αιτήσεις διαγραφής απ' ότι έμαθα.
  6. Απάντηση στον daras : Επειδή κι εγώ το έψαξα για διαγραφή και ενημερώθηκα λίγο πολύ, μου είπαν ότι στέλνεις αίτηση διαγραφής στο ΤΕΕ με ότι δικαιολογογητικά μπορείς να δώσεις ώστε να αποδεικνύεις ότι είσαι άνεργος και ότι δεν έχεις εισόδημα ως μηχανικος (υπευθυνη δηλωση οτι εισαι ανεργος και οτι δεν εχεις εισοδημα μηχανικου, εκκαθαριστικο εφορίας, διακοπή επαγγελματος αν εχεις κανει εναρξη στην εφορία και φυσικά την αίτησή σου, οπου γραφεις τους λογους για τυς οποιους δεν θελεις να εχεις την αδεια ασκησης επαγγελματος). Τα στελνεις λοιπον στο ΤΕΕ και περιμενεις απαντηση (μπορει να ερθει συντομα ή μπορει και να καθυστερησει αναλογα με το ποτε γινεται το συμβουλιο για να παρθουν οι αποφασεις τετοιου ειδους). Μολις παρεις την απαντηση απο το ΤΕΕ και εφοσον εισαι τυχερος και κανουν δεκτη την αιτηση σου, πας κατευθειαν με την απαντηση του ΤΕΕ στο ΤΣΜΕΔΕ και τους λες να σε διαγραψουν. Αυτα καταλαβα απο οσα μου ειπαν στο τεε και στο τσμεδε.
  7. Κι εγώ ξεκίνησα για διαγραφή στο ΤΕΕ. Δεν γίνεται, μας δουλευουν κανονικά παιδιά. Πρεπει να κανουμε κατι...Είναι πολλά τα λεφτά και παραλληλα ειμαστε ΑΝΕΡΓΟΙ.
  8. Ρώτησα τις προαλλες στο ΤΣΜΕΔΕ για διακανονισμό και μου ειπαν οτι αν ξεκινησω τον Ιανουαριο 2013, τοτε πρεπει να δωσω γυρω στα 980 ευρω πρωτη δοση και μετα καθε μηνα 200 ευρώ με την προϋπόθεση οτι θα πληρωσω και τη νεα δοση του Απριλίου 2013 όταν έρθει. Αλλιώς δεν θα ισχύει ο διακανονισμος. Αν ξεκινησω το Φεβρουαριο,τοτε η πρωτη δοση θα ειναι γυρω στα 580 και μετα καθε μηνα 200 ευρώ με την προϋπόθεση ξανα οτι θα πληρωσω και τη νεα δοση του Απριλίου 2013 όταν έρθει. Αν τηρησεις σωστά τη συμφωνία, απ οτι καταλαβα θα εχεις θεωρημενο βιβλιαριο και παλι. Οι οφειλες μου ειναι 2200 ευρώ. Φυσικά άνεργη... Που είναι οι ευνοικες ρυθμίσεις? kobek ελπίζω να σε κατατοπισα αν και καλυτερα να ρωτησεις στο ΤΣΜΕΔΕ γιατι η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη, εννοω εσυ ισως να εχεις λιγοτερα χρωστουμενα και συνεπως πιο ευνοικος διακανονισμος.
  9. Καλησπέρα, Είμαι ασφαλισμένη στο ΤΣΜΕΔΕ από το 2009 και μετανιωνω την ωρα και τη στιγμη που γραφτηκα στο ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ. Εδώ και 4 χρόνια δεν εχω βρει μια δουλεια της προκοπης και σταθερη και με αναγκαζουν να πληρωνω εισφορες παρολο που ειμαι ανεργη. Παλευα κυριολεκτικά απο το 2009 να ειμαι συνεπης στις εισφορες μου (να ΄ναι καλα ο πατερας μου...) αλλα πλεον δεν παλευεται... Εφτασα στο σημειο να το ψαχνω για προσωρινη παυση ή και οριστικη διαγραφη και απ' οτι βλεπω ειναι πολυ δυσκολο και δεν ξερω αν θα το καταφερω... Με λιγα λογια, στις μερες μας μονο αν εχεις μονιμη δουλεια αξιζει να μπεις στο ΤΣΜΕΔΕ. Μεχρι τοτε και αν δεν εισαι τερμα σιγουρος οτι εχεις μονιμη δουλεια, μην κανεις το λαθος και γραφτεις στο ΤΣΜΕΔΕ-ΤΕΕ... Θα μετανιωνεις την ωρα και τη στιγμη...
  10. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση giopr. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου.
  11. giopr θα ήθελα να σε ρωτήσω αν το προγραμμα του οαεδ στο οποιο αναφερεσαι ειναι το προγραμμα επιχορηγησης επιχειρησεων για προσληψη ανεργων ΑΕΙ εως 35 ετων. Σε ρωταω επειδη ειμαι κι εγω σε αυτο το προγραμμα αλλα προς το παρον δεν εχω δουλεια. Αυτο που θα ηθελα να μαθω , αν ξερεις, ειναι το εξης: δουλευεις στο τεχνικο γραφειο και ο εργοδοτης σου επιβαρυνεται μονο το τσμεδε σου ή πληρωνει και ικα? Εσυ πληρωνεσαι μονο απο τον οαεδ ή σου δινει και κατι παραπάνω ο εργοσοτης σου? Σε ευχαριστω εκ των προτερων. Με ενδιαφερουν αυτα που σε ρωταω.
  12. Γειά σας αγαπητοί συνάδελφοι, Χαίρομαι πολύ που το θέμα αυτό με τις υπογραφές έχει ανταπόκριση. Έχω ηδη στείλει υπογεγραμμένη την αίτησή μου στο mail [email protected] καθώς επίσης ενημέρωσα πολλούς γνωστούς συναδέλφους μου με σκοπό να κάνουν το ίδιο. Πρέπει κάτι να γίνει με τις εισφορες του τσμεδε. Ειμαι 4 χρόνια με πτυχίο αλλά άνεργη και 4 χρονια τωρα αναγκαζομαι να πληρωνω το τσμεδε ζητωντας λεφτα απο τον πατερα μου, 4 ολοκληρα χρονια..... Πλεον ο πατερας μου ΔΕΝ μπορει να με βοηθησει αφου παίρνει τη μιση συνταξη από αυτη που δικαιουται... Ξερω οτι χιλιαδες συναδελφοι εχουν το ιδιο προβλημα με μενα. Ειναι τρελο να πληρωνουμε τσμεδε στην εποχη που ζουμε ενω δεν εχουμε δουλεια για να βγαλουμε τα βασικα μας εξοδα. Και δεν φτανει αυτο, εχουμε και τοκο σε περιπτωση που καθυστερησουμε να πληρωσουμε, λες και τα έχουμε αλλά τα κρύβουμε... Τεσπα, με συγχωρειτε αν σας κουρασα. Ελπίζω να υπαρξουν θετικες εξελιξεις απο το θεμα αυτο.
  13. Ευχαριστώ πολύ nzerman . Ήξερα ότι είναι λίγο δύσκολη η περίπτωση που ανέφερα αλλά είπα μήπως επειδή δεν πρόκειται για πολυκατοικία αλλά για δύο διαφορετικά σπίτια σε δύο διαφορετικά οικόπεδα τα οποία δυστυχώς τυχαίνει να γειτονεύουν, είπα μήπως υπάρχει κάποια λύση που δεν γνωρίζω. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
  14. Χαίρετε αγαπητοί συνάδελφοι, θα ήθελα να μάθω τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος θέλει να ανοίξει ένα μικρό παράθυρο στο μπάνιο του. Θα γίνω πιο σαφής. Πρόκειται για μία κατοικία (1ος όροφος) 15 ετών. Εδώ και χρόνια στο μπάνιο υπάρχει μόνο γυαλότουβλο (για να υπάρχει φως) και δεν υπάρχει καθόλου παράθυρο για να αεριζεται. Υπάρχει μονο ανεμιστηράκι. Ο γείτονας (μονοκατοικια) δεν συμφωνει να ανοιχτει ενα μικρο παραθυρο. Εγώ απ' ότι ξερω στις πολυκατοικιες βάζουν ειδικα παραθυρακια με μικρα ανοιγματα για να μην υπαρχει προβλημα απο τους γειτονες αλλα να μπορει να αεριζεται και το μπανιο. Στη δική μας περιπτωση τι γινεται? Πρεπει να γινει αυτο που θελει ο γειτονας ή υπάρχει καποια άλλη λύση? Σορρυ αν σας κουρασα. Περιμενω απαντηση αν κάποιος συναδελφος γνωριζει. Ευχαριστω
  15. Δεν έχεις κι άδικο... Ήταν γνωστός μου και είπα να κάνω μια καλύτερη τιμή. Ήταν και η πρώτη μου δουλειά. Δεν πρόκειται να το ξανακάνω έτσι κι αλλιώς γιατί δεν βλέπω να το εκτιμούν και πολύ ... Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν θα κάνω ΦΕΜ τότε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.