Μετάβαση στο περιεχόμενο

mmantzari

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

mmantzari's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφε, αναφέρεις ότι: "Για περίπτωση αυθαιρέτου προ '83: η Σύσταση γίνεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ χωρίς κανένα πρόβλημα" Υπάρχει διαφορά για τα κτίρια προ του '83 με τα μετά του '83 αναφορικά με τη σύνταξη του πίνακα χιλιοστών; Αν ναι, ποια είναι η διαφορά; Δεν απαιτείται νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών ή κάτι άλλο; Ρωτώ γιατί μου έχει ζητηθεί τροποποίηση πίνακα χιλιοστών κτιρίου προ του '83 και θέλω να επιβεβαιώσω τι να λάβω υπόψη μου πέραν των υπολοίπων, εξαιρετικά βοηθητικών οδηγιών, που αναφέρεις. Ευχαριστώ πολύ!
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα παρακαλούσα για τη βοήθειά σας στην εξής περίπτωση: Πρόκειται για άδεια του 1978 όπου προβλεπόταν η κατασκευή 3 όροφης πολυκατοικίας με πυλωτή και υπόγειο, βάσει της οποίας έγινε σύσταση Ο.Ι. και συντάχθηκε ο πίνακας χιλιοστών. Ωστόσο το υπόγειο δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Το υπόγειο είχε σε κοινόχρηστο χώρο μηχανοστάσιο, λεβητοστάσιο, δεξαμενή καυσίμου και 1 αποθήκη διαιρεμένη σε δύο ιδιοκτησίες. Επειδή τώρα οι ιδιοκτήτες πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για τα τετραγωνικά του υπογείου που δεν υπάρχουν, θέλουν να κάνουν αλλαγή του πίνακα χιλιοστών. Οι αυθαιρεσίες που υπάρχουν είναι οι εξής: 1. χωροθέτηση του μηχανοστασίου στο δώμα 2. χωροθέτηση του λεβητοστασίου στην πυλωτή 3. κτίσιμο ενός τοίχου στην πυλωτή 4. διαφορετική διαμερισμάτωση που προκαλεί μετακίνηση δικτύου υγρών χώρων κατά 2 μέτρα σε α' και β' όροφο ΟΙ ερωτήσεις μου είναι: - Οι αυθαιρεσίες 1. και 2. που προκαλούν μείωση του υπολοίπου δόμησης πρέπει να τακτοποιηθούν; - Οι αυθαιρεσίες 3. και 4. που δεν προκαλούν μεταβολή σε δόμηση, κάλυψη, ύψος, χρήση, με επηρεάζουν κάπως στη σύνταξη του πίνακα χιλιοστών; Εν ολίγοις μπορώ να συντάξω πίνακα χιλιοστών, μοιράζοντας τα χιλιοστά του υπογείου που δε φτιάχτηκε ποτέ στις ιδιοκτησίες, αδιαφορώντας για τις αυθαιρεσίες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση! Καλή μας δύναμη!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.